Stal jsem LIRem. Dostal jsem IPv4 adresy, ktere nejspis nikdo nemel. Pisu nejspis, protoze nejsou v zadne ip location databazi, kterou jsem zkousel (maxmind, ip2location, ...). To by mi bylo normalne uplne fuk, ale je problem, ze spousta sluzeb, ktere tyhle blaznive databaze slepe pouzivaji, z techto novych adres neni dostupna. Zrejme potrebuji aspon informaci o zemi a neumi si pro to sahnout do primo do RIPE a default je "zakaz".
Precetl jsem si na tohle tema zdejsi starsi prispevky, ale postradam zatim zaver, co je optimalni reseni.
Napsal jsem na maxmind, jestli by si to laskave mohli aktualizovat, ale nemam uplne chut obesilat vsechny db, co znam i neznam. Kazdopadne jsme tady asi vydani na pospas tomu, ze ty sluzby si ip location databaze take nejak pravidelne aktualizuji. Jestli je to o tydnech, tak je to skandal.
Mate prosim nekdo hint, jak tenhle proces maximalne urychlit?
Nemuzu si odpustit povzdech, ze svobodny internet je jen iluze...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ip location databaze
internet svobodný je. Problémem jsou koncové sítě ...
Můj názor je, že to neurychlíš. Můžeš jen mít správně RIPE a pro jistotu počkat s používám adres.
Můj názor je, že to neurychlíš. Můžeš jen mít správně RIPE a pro jistotu počkat s používám adres.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- midnight_man
-
- Kontaktovat uživatele:
Tím že jsi dostal nové adresy jsi se taky dostal do kolečka "ty vs. ostatní poskytovatelé". Nezbyde ti nic jiného, než začít rozesílat emaily, telefonovat, prudit z všech stran na provozovatele služeb, které ti nefungují. Taky jsou s tím bojovali a občas se něco ukazuje i po víc jak půl roce provozu těchto IP. Největší problém je O2, TM a FAČR
... tam je velmi obtížné dokopat je k aktualizaci. Google to trvalo pár dní od prvního odeslání žádosti přes jejich formulář.
0 x
-
Řeším problém nefunkčnosti video-přenosů z https://olympiada2018.ceskatelevize.cz/ na naší síti. Také jsme "nově" LIRem (cca rok) a máme přidělené své nové adresy. Zpočátku jsme dost řešili problémy s různými "malými poskytovateli" video obsahu / VoIP operátory apod, teď už je delší dobu klid a vše funguje. Na mém PC na DSL O2 ty videa z olympiády pustím, na naší síti se stále motá kolečko a píše "nahrávám video". Ale že by zrovna česká televize u takovéto akce neměla geoIP databáze aktualizované se mi nezdá... Neřešíte ještě někdo?
EDIT: Tak je to tak, mají to hodně neaktuální. Zřejmě na to narazíte i další...
Zkusil jsem tam poslat mail, uvidím co se stane...
EDIT: Tak je to tak, mají to hodně neaktuální. Zřejmě na to narazíte i další...
0 x
nu ted aktuálně už pár dnů
ano pár dnů řeším problém s microsoftem outlook.cz
výsledek je zatím nula, moje ipčka jsou staré cca 3/4 roku...
Kód: Vybrat vše
<user@outlook.cz>: host eur.olc.protection.outlook.com[104.47.4.33] said:
550 5.7.1 Unfortunately, messages from [185.x.x.x] weren't sent. Please
contact your Internet service provider since part of their network is on
our block list (AS3150). You can also refer your provider to
http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors.
[AM5EUR02FT028.eop-EUR02.prod.protection.outlook.com] (in reply to MAIL
FROM command)
výsledek je zatím nula, moje ipčka jsou staré cca 3/4 roku...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
arrabbella píše:Řeším problém nefunkčnosti video-přenosů z https://olympiada2018.ceskatelevize.cz/ na naší síti. Také jsme "nově" LIRem (cca rok) a máme přidělené své nové adresy. Zpočátku jsme dost řešili problémy s různými "malými poskytovateli" video obsahu / VoIP operátory apod, teď už je delší dobu klid a vše funguje. Na mém PC na DSL O2 ty videa z olympiády pustím, na naší síti se stále motá kolečko a píše "nahrávám video". Ale že by zrovna česká televize u takovéto akce neměla geoIP databáze aktualizované se mi nezdá... Neřešíte ještě někdo?
EDIT: Tak je to tak, mají to hodně neaktuální. Zřejmě na to narazíte i další...Zkusil jsem tam poslat mail, uvidím co se stane...
Řešili jsme to s nimi taky, výsledek byl takový, že mají vše aktuální a že bude určitě problém se zabezpečením. Co mě ale nejvíc nasralo, že mi podpora napsala, cituji: "Doporucili bychom predevším, aby se na nás obraceli samotní diváci, abychom mohli rešit každý individuální prípad (s ohledem na typy jejich OS, prohlížecu atd)." No nevím... Nakonec podle mě něco změnili, protože se vše rozběhlo aniž bychom cokoliv měnili.
Donutit tyhle molochy něco udělat je pomalu nadlidský výkon. Tam snad nikdo neví co má dělat.
0 x
AS3150 je jejich kód pro Anti-Spam. Ale už neřeknou, co s tím. Existuje stránka, kde to jde nahlásit. Odpoví, že to prověří. Později napíšou, že ip adresu vymazali z blacklistu, ale že to může trvat až 48 hodin, než se to projeví ve všech jejich systémech. A potom ještě další čas, než IP získá "reputaci".
Jenže už je to týden a pořád nic nejsem schopen na hotmail poslat. Změnila se jediná věc - už nechodí ty bounce, zahazují meily naprosto tiše ...
Jenže už je to týden a pořád nic nejsem schopen na hotmail poslat. Změnila se jediná věc - už nechodí ty bounce, zahazují meily naprosto tiše ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
no a máte smtp s doménovým podpisem případně jinou politikou?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
SPF jo, dkim ne. Ono to je vcelku fuk ... telnetem poslaný email (tedy absolutně minimální varianta) dojde. Z jiné IP, čili tam někde mají opravdu ACL přímo na IP.
0 x
mno tak konečně tento formulář http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=614866 přinesl ovoce a vše už chodí....
0 x
-
Petr Bačina píše:arrabbella píše:Řeším problém nefunkčnosti video-přenosů z https://olympiada2018.ceskatelevize.cz/ na naší síti. Také jsme "nově" LIRem (cca rok) a máme přidělené své nové adresy. Zpočátku jsme dost řešili problémy s různými "malými poskytovateli" video obsahu / VoIP operátory apod, teď už je delší dobu klid a vše funguje. Na mém PC na DSL O2 ty videa z olympiády pustím, na naší síti se stále motá kolečko a píše "nahrávám video". Ale že by zrovna česká televize u takovéto akce neměla geoIP databáze aktualizované se mi nezdá... Neřešíte ještě někdo?
EDIT: Tak je to tak, mají to hodně neaktuální. Zřejmě na to narazíte i další...Zkusil jsem tam poslat mail, uvidím co se stane...
Řešili jsme to s nimi taky, výsledek byl takový, že mají vše aktuální a že bude určitě problém se zabezpečením. Co mě ale nejvíc nasralo, že mi podpora napsala, cituji: "Doporucili bychom predevším, aby se na nás obraceli samotní diváci, abychom mohli rešit každý individuální prípad (s ohledem na typy jejich OS, prohlížecu atd)." No nevím... Nakonec podle mě něco změnili, protože se vše rozběhlo aniž bychom cokoliv měnili.
Donutit tyhle molochy něco udělat je pomalu nadlidský výkon. Tam snad nikdo neví co má dělat.
Ano, my začínali komunikaci naprosto stejně. Že je problém u nás, musíme používat Chrome a ať volají přímo zákazníci apod. Byl jsem ale neuvěřitelně otravný a neodbytný, takže jsme zřejmě věc vyřešili za vás. Postupně jsem to řešil s asi 6 jejich lidma, problém jsme víceméně našli sami a skončilo to tuším ve čtvrtek/pátek, kdy mi z ČT volali "zkuste to, už by to mělo jít" - a opravdu šlo
Bylo to tak, že při navštívení stránky s olympiádou na ČT to prošlo prvním (aktuálním) filtrem u ČT, který fungoval bezchybně. Pokud to bylo ze zahraničí, vypsalo to hlášku o zahraničí. Pokud ne, přesměrovalo to na nějaký stream u O2. Zde někde cestou ale bohužel byl druhý (neaktuální) filtr, který ty nové adresy od RIPE neznal - až v síti O2. Proto to z našich adres hlášku o zahraničí nevypsalo a jen se dokola motalo kolečko - nemohlo se spojit.
0 x