❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

virus centrum ?? vi nekdo

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

virus centrum ?? vi nekdo

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Vi nekdo, setkal se s tim ? Dotaz od zakaznika:
Jedna se mozna o virovou nakazu na mem PC. Pri prihlaseni do schranky centrum.cz se mi zobrazi okno O2,

ktere me upozornuje na neuhrazene platby, pote mi trva dost dlouze nez se me otevre mailova schranka a internet bezi pomalu a obcas spadne.

Na prepazce O2 mi to take potvrdili, neeviduji ani moje jmeno. nebot mobilni telefon temer nepouzivam, nemam ani pausal, ani zadnou registraci, pouze tel. cislo.
0 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 7 years ago

Mrdnik v siti. Nekde na stejne l2 je zapojeny tvuj kabel ( pravdepodobne klient co skoncil u tebe a presel k o2 )
Nasel u pc volny kabel tak ho pichnul do routeru o2.

Klient co psal si bere dhcpkem adresu z tohoto o2 routeru.

Je zákazník pripojen vlastni antenou? V jakem rezimu? Je to panelak kde mas jeden privod a pak soho switch?
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 7 years ago

Diky, tak mne to napadlo.
Je to areal bytovek s vlastni datovkou, kterase sdili.
Kmotrik píše:Mrdnik v siti. Nekde na stejne l2 je zapojeny tvuj kabel ( pravdepodobne klient co skoncil u tebe a presel k o2 )
Nasel u pc volny kabel tak ho pichnul do routeru o2.

Klient co psal si bere dhcpkem adresu z tohoto o2 routeru.

Je zákazník pripojen vlastni antenou? V jakem rezimu? Je to panelak kde mas jeden privod a pak soho switch?
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

rychle vyměnit switch za managed
- v prvním kroku zapnout izolaci portů/dhcp snooping
- v druhém nastavit acl tak aby ti nemohli podvrhnout GW a dělat MITM a jiné kolizní hovadiny
- úplně nejlépe to dotáhnout do stavu co zákazník to vlana s dhcp/pppoe
0 x

Koberecik

Příspěvekod Koberecik » 7 years ago

Může mi někdo pomoci? Takže jsem se chtěl zeptat, jestli někdo použil tento web? Pokud ano, máte v tom nějaký smysl? Jen se bojím, že to může být virus. Jen můj telefon mi říká, že web je nebezpečný, ale vše je v pořádku v počítači (zkontrolováno). Děkuji.
http://promocodius.com/cz/?search=alza
0 x