❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mpcz

Re: AP 60ghz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Ještě bych to asi poladil. Pokud ta trubka zůstala v původním znění, nebude pravděpodobně "dipól" ve správné vzdálenosti. Taky je asi třeba otestovat materiál trubky na ztrátovost při 60G, je dělaná na 5GHz. Může být stejná, ale taky nemusí. Jinak by to mohlo z technického hlediska fungovat.
mpcz, 5.jan.2018
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

lacman píše:
jahpisin píše:podej pak zpravu jak to dopadlo....na stare loco5 nam to fungovalo :)))

Tak neni důvod proč by to nemělo makat, v ohnisku to je, jen se bojim jak je to zezadu hlinikový, že to dost paraboly stíní...

Jezis..... nemela by se vytvorit nova sekce... "Home made BASTLY" a presunout to tam...
0 x

lacman

Příspěvekod lacman » 7 years ago

Je to jen na zkoušku, zajímá mě co s tím bude na tu vzdálenost dělat déšť sníh atd.. kategorie home bastly by se hodila, mám toho povícero :-D ...
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

A co to vykuchat, stejne nechapu k cemu to tam je.
0 x

lacman

dagus píše:A co to vykuchat, stejne nechapu k cemu to tam je.

Jednoduše nee, je to chladič......
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

A co to chladí když to má příkon 6w? Trochu moc velký ne? Napojený na to je jen to 60g radio.
0 x

lacman

dagus píše:A co to chladí když to má příkon 6w? Trochu moc velký ne? Napojený na to je jen to 60g radio.

Je to kus konstrukce, takže se mi nechce tim nějak extra zabejvat, nahrazovat a chladí to i cpu, jasný že by to šlo rozkuchat vyndat jen tu 60G destičku a tu dát do ohniska ostatní za parabolu, ale neplánuju to někde nějak dlouho provozovat, po testíku se mi to bude hodit jinam...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

lacman píše:jasný že by to šlo rozkuchat vyndat jen tu 60G destičku a tu dát do ohniska ostatní za parabolu.

To už by bylo lepší využít satelitní parabolu a dát to místo ozařovače. Tam by to nevadilo v cestě signálu

lacman píše:kategorie home bastly by se hodila, mám toho povícero :-D ...

Tak založ téma :)
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 7 years ago

Jak je to s oficiální licencí v outdooru, neví někdo? :-)
0 x

mpcz

lacman píše:
dagus píše:A co to chladí když to má příkon 6w? Trochu moc velký ne? Napojený na to je jen to 60g radio.

Je to kus konstrukce, takže se mi nechce tim nějak extra zabejvat, nahrazovat a chladí to i cpu, jasný že by to šlo rozkuchat vyndat jen tu 60G destičku a tu dát do ohniska ostatní za parabolu, ale neplánuju to někde nějak dlouho provozovat, po testíku se mi to bude hodit jinam...

Ano, to je pravda, jen mám obavy z toho "kuchání" 60G modulu od chladiče. Podle fotky to vypadá na přilepení. Snad to neudělali "nerozebiratelně".
Dávat dipólek do ohniska a desku dozadu je sice v tomto směru lepší, ale zase tam bude dlouhý káblík s útlumem a je otázka, co bude lepší. Koneckonců na origo LHG5 ta deska taky zaclání a jak to krásně funguje. Na středně velké parabole zacloní destička PCB čistě matematicky řádově jednotky procent, takže by to neměla být taková hrůza.
mpcz, 6.1.2018
0 x

lukasw
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasw » 7 years ago

kure05 píše:
tomasik píše:nevíte někdo jestli to propojeni "bílé káblík" mezi deskou a tím "plošňáčkem" (anténkou) je konektor typu UMCC či U.FL ? Tom

Je tam ufl, ale menší než co všichni známe z wifi karet.

a neni to jenom tak cirou nahodou MHF4 ? Pro kutily special edice tady > https://www.vseprowifi.cz/koaxial-kabelaz-w-star-pigtail-s-konektorem-mhf4-ipex4-mhf-iv-delka-40cm-otevreny-p-1222.html
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz

shooter

Příspěvekod shooter » 7 years ago

ano anténka je přilepena na chladič
z druhé strany je tam radio a zesilovač proto to napajení (černej a červenej drát)
po tom koaxu už nepujde 60GHZ tam pujde nejáká nosná freqence peterka by to mohl objasnit více

Ofset parabola dobrej napad ale bude větší problém to zaměřit
0 x

mpcz

Ok, jde to odloupnout bez úhony? A jak to budeš zaměřovat, když to nevyhazuje signál v použitelném tvaru?
mpcz, 6.jan.2018
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 7 years ago

jo jde je to jak teplovodivý silkon
ostrým břitem to šlo v poho podebrat
Pozor ale aby hliník neělal zadní stěnu antény
Ty lůžka tam jsou celkem 4x takže asi maj něco v plánu
0 x

lazna

Příspěvekod lazna » 7 years ago

shooter píše:ano anténka je přilepena na chladič

po tom koaxu už nepujde 60GHZ tam pujde nejáká nosná freqence

To muze zmerit kdokoliv kdo k tomu strci sondu z nejakyho VF meraku. Taky si myslim ze tam pujde nejaka mezifrekvence
0 x