❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Port forwarding - V rámci siete LAN sa nedostanem na webstránku

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
miki122

Port forwarding - V rámci siete LAN sa nedostanem na webstránku

Příspěvekod miki122 » 7 years ago

Ahojte kluci a klučky
Mám otázočku ... po dlhých rokoch som si splnil sen a kúpil som si RACK skriňu ..
Mám ju na firme tak som kúpil router - MIKROTIK crs125-24g-1s-rm
Ďalej je tam server DELL R210 II (web,zdieľanie súborov,Mail server,Mysql,MSsql) Kedže sa stále sieť rozrastala tak som kupoval patch panel,
aktívne je zapojených cca 14 zariadení + 2x wifi acesspoint (pre pochopenie mám 2 prevádzky hneď pri sebe)
Router nastavujem iba cez winbox .. routerOS telnet ssh a podobne je vypnuté.
Na internete som našiel návod na presmerovanie portov .. všetko funguje super MYSQL server viditelný z internetu a aj webove stránky (7ks) načítajú .. ale problém nastáva ked som na firme a idem na svoju stranku na ktorej mám cenníky a podobne tak mi ju nezobrazí, to iste aj mail server ked som na firme na svojej sieti tak sa nedokáže pripojiť na mail.******.sk ... keď som doma všetko ide super .. pridávam screen nastavenia (firewall NAT)
Za každú radu budem neuveriteľne vďačný
Len ma neukameňujte :P ešte sa len učím :)
https://www.imgup.cz/image/Lm6K
https://www.imgup.cz/image/Lm68
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Hledej hairpin nat. Řeší se to tu tak dvakrát do měsíce.
2 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

miki122

Ďakujem :) hľadal som to pred tým než som písal príspevok ale nenašiel som ..
Tak idem na to :) ešte raz dik :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

miki122 píše:Mám ju na firme tak som kúpil router - MIKROTIK crs125-24g-1s-rm

to neni router (i kdyz se na to da taky pouzit), ale switch
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Defender

Příspěvekod Defender » 7 years ago

reset píše:
miki122 píše:Mám ju na firme tak som kúpil router - MIKROTIK crs125-24g-1s-rm

to neni router (i kdyz se na to da taky pouzit), ale switch

Jo da, ale nesmis po nem nic moc chtit. Obyc routovani zvlada, ale kdyz po nem clovek chce NAT tak uz se hodne zapoti.
0 x

miki122

je to až tak slabé ? :O ... tak myslíte že pred to radšej hodiť iný Router ?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Ano. Sám výrobce to prezentuje spíš jako L3 switch než jako plnohodnotný router, i když je v tom plný RouterOS.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

ludvik

Na druhou stranu RB450G bude asi méně výkonný - a stále se používá.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

miki122

A aký router by ste mi odporúčali ? .. router->switch cez SFP alebo RJ45 ?
Tento moj switch/router som kupil za 150e tak dufam ze nedam dalších :D
0 x

ludvik

Nestahuj kalhoty moc brzy před brodem ... Třeba ti to bude stačit.

A trocha optimalizací bude určitě možná (fasttrack). Jako první mě napadá nepoužívat masquarade, pokud nemáš dynamickou IP (což nevím).
0 x

miki122

IP mam statickú .. mám firmu na opravu PC a podobne .. tak mi na servery beží IIS + po novom Mail server a podobne ..
Ale neviem či to je tým mikrotikom ale mám pocit ze mi ide internet strašne .. hairpin som nenastavil .. asi to je mimo mojich síl :D..
Ale aj ked potrebujem čosi stiahnut napr. cez torrent tak to ide tak pol MB/s čo mi pri internete 250/25 trošku smrdí :D..
Musim kupit pred to asi nejaky router aby všetko stíhal a s toho čo mám urobím switch
0 x