Zdravím ,chci realizovat P2P mám dvě antény UBIQUITI PowerBeam M5 AC 400mm gen2 spoj je 1,5km . přenos pro domáci DVR kamery ,sdílený NAS, internet, 6pc .. co nejmenší latence pro online hry. 50m vedle mě je stožár tam mají poskytovatelé internet .. nastevení a vypálenej výkon asi víte co ty anteny umi.. můj dotaz je asi takový , nerad bych dělal tímto zařízením problémy internetářům.. co je rozumné nastavení ? jestli mi někdo napíše když to neumíš a nic o tom nevíš tak se do toho nemotej,, tak to umím taky zapnout na 80Mhz a ono to taky pojede.. ale pro takové hloupe řešení bych ani nepsal.. v tom si zase říkám , to jsem nemusel kupovat tak drahé antény a takovým rozsahem používání.
děkuji za trpělivost.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
kanál na ubnt 5AC
Stačí kouknout na spektrum (v novějších fw je to barevný pruh) a tam si najdi frekvenci, která má v 8 večer co nejvíc zelenou, až modrou barvu. To znamená, že je tam čisto. Ideálně aby byla mezi 5500 a 5700 MHz 
0 x
Diky.. tak to tedy proskenuji na 20Hhz ano má to tam plno grafu barviček. . a ješte z druhé strany.. ja to vidí poskytovatel. když tam já pustím jako lojza stený kanál a frekvenci .. co se děje ? začne bejt rušení ano.. tak se budem rušit navzajem, ale jak moc? anteny jsou k sobě dá se říci křížem že se neperou proti sobě..
0 x
když jsem psal tak aji dokončím.. asi to tak nechám , nebo v tom vidí někdo lepší frekvenci? než 5700
- Přílohy
-
- ubnt.jpg (192.35 KiB) Zobrazeno 2133 x
0 x
5700 v pohode, 5560 tiez. Mas tam pomerne cisto. Treba vsak zoskenovat obe strany.
0 x
Mirek DV píše:když jsem psal tak aji dokončím.. asi to tak nechám , nebo v tom vidí někdo lepší frekvenci? než 5700
Preji hodne stesti, pokud mas 50m vedle stozer s nekolika ISP a spuostou 5G zarizeni v P-t-MP, tak asi budes kazdo chvili ladit a hledat volnej kanal....na takove lokaci asi "klid" nebude...v 5G
0 x
no to se uvidí zatím to jede
- Přílohy
-
- ubnt2.jpg (160.26 KiB) Zobrazeno 1937 x
0 x