❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
Gemb

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Schvalne si nastav 2Ghz only N, guard interval long, WMM disabled.
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

ta stejná píseň zasekne se mi to na 20 a hotovo, docela mě to za ty prachy se.e
0 x

Gemb

Ked mas only N aka je linkova rychlost klienta ? CCQ ?
0 x

Mirek DV

Gemb píše:Ked mas only N aka je linkova rychlost klienta ? CCQ ?
Přílohy
wifi MK.jpg3.jpg
wifi MK.jpg3.jpg (204.13 KiB) Zobrazeno 2668 x
0 x

Gemb

S takym signalom a linkovou rychlostou sa cudujes...neviem potom co tu preberame...
0 x

Mirek DV

Gemb píše:S takym signalom a linkovou rychlostou sa cudujes...neviem potom co tu preberame...
co jako co se divím .. jeste jeden obrázek telefon je hozenej metr pod antenou která je přidělaná na stropě.. a jestli mi někdo chce říct že Tp link za 300,- pojede rychlejc jako krabička za 1000,- kč tak to at si tady najdou potencionální kupci jak to teda je..
Přílohy
wifi MK.jpg4.jpg
wifi MK.jpg4.jpg (123.67 KiB) Zobrazeno 2653 x
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Telefon na sleep rezimy na wifi kvuli baterce. Puste tam prutok a hned se to zmeni.

Si zkuste nekdy ping na telefon co ma vypnuty display a sledujte, nasledne zkuste na telefonu neco delat.

Tom
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Myghael to trefil správně. Jakmile k tomu Mikrotiku připojíš zařízení v jedné polarizací, tak TX z Tiku jede jen v G a RX ukazuje link v Nku. Toť celé a Mikrotik se s tím může jít vycpat. Dělají to i další RBčka. A ano, TPLink za 300,- jede na wifi lépe.
Naposledy upravil(a) Petr Bačina dne 26 Dec 2017 22:41, celkem upraveno 1 x.
1 x

Mirek DV

jasny, ale pořád nejsme u toho co mám za problém.. že nejsem schopen s toho kolatýho něco na stopě.. vymačknout na telefonu větší rychlost něž 20 a na Tp linku to dám uplně v klidu
0 x

Mirek DV

Petr Bačina píše:Myghael to trefil správně. Jakmile k tomu Mikrotiku připojíš zařízení v jedné polarizací, tak TX z Tiku jede jen v G a RX ukazuje link v Nku. Toť celé a Mikrotik se s tím může jít vycpat. Dělají to i další RBčka. A ano, TPLink za 300,- jede na wifi lépe.

tak to teda nazveme sračkou , a to jsem si to chtěl udělat trochu na urovni.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Projel jsem pár RBček která máme u klientů a vypadá to, že se tahle chyba vyskytuje celkem dost často. TX na 54Mb, RX 65/72, další zařízení link 144/144. Takže to nebude úplně ojedinělé.
0 x

Gemb

Mirek DV píše:jasny, ale pořád nejsme u toho co mám za problém.. že nejsem schopen s toho kolatýho něco na stopě.. vymačknout na telefonu větší rychlost něž 20 a na Tp linku to dám uplně v klidu

Ked chces upokojit, skusil som to na RB2011 2HnD a to iste ;) Telefon single chain N. Nastavim si only N a TX mikrotiku ide v Gcku tak preto max cca 20Mbit. RX ide v Nku. Osobne to moc neriesim, cely cas mam nastavene aj tak only G.
0 x

Mirek DV

Gemb píše:
Mirek DV píše:jasny, ale pořád nejsme u toho co mám za problém.. že nejsem schopen s toho kolatýho něco na stopě.. vymačknout na telefonu větší rychlost něž 20 a na Tp linku to dám uplně v klidu

Ked chces upokojit, skusil som to na RB2011 2HnD a to iste ;) Telefon single chain N. Nastavim si only N a TX mikrotiku ide v Gcku tak preto max cca 20Mbit. RX ide v Nku. Osobne to moc neriesim, cely cas mam nastavene aj tak only G.

Jo to už jsem zjistil taky, protože to mám taky jeden kousek v provozu u rodiču a u sebe mám 2011 v bedně a to kulatý o čem se tady bavíme na stropu ,,... že nejde ani jak levnej šunt od Tp linku 741ND
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Gemb píše:Schvalne si nastav 2Ghz only N, guard interval long, WMM disabled.

Tak jsem zkoušel laborovat, kromě těchto věcí i s verzemi ROSu (current a bugfix-only) a rozdíl jsem nepoznal. Použitý HW: RB433AH + R52n-M / RB951G-2HnD / RB951Ui-2HnD / RB962UiGS-5HacT2HnT. Před každým testem reset do defaultu s no-default-config a načisto. Mě by sice těch 21 Mbps na všem kromě notebooku kvůli kterému jsem zakoupil hAP ac stačilo, ale taky bych na to chtěl přijít. Screeny kdyžtak přidám, ale nic neobvyklého tam nemám - po testování jsem oproti defaultu změnil akorát mód, adaptive noise imunnity, SSID, heslo a radioname, + country code CZ a nastavení frekvence. Chainy samozřejmě zapnuté všechny. RX vždy jak má být (72 nebo 144 Mbps), TX vždy 54 Mbps. Signály v rozmezí -45 až -50, CCQ v zátěži 100 %.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

pavelsiman

Příspěvekod pavelsiman » 7 years ago

Zdravim precital som toto vlákno a išiel som skúšať. Mam doma 3 zariadenia crs109 + rb951g + 433ah s kartou r52n. Na každej je rovnaké ssid ale iný kanál a na každom zariadení je pripojených cca 5 zariadení single chain. Akonáhle tam pripojím niečo čo je dual chain pekne link na 144mb a ide cca 70mb. Single chain zariadenia link na 72 a idú v oboch smeroch okolo 40mb. Screen ako je link single chain telefón 72 na 72. Podľa mňa je váš problém len to ze sa vám tam pripoja zariadenia zo zlým signálom a to ako všetci vieme je problém aj pri 5 ghz a mam otestované že aj doma mi to robilo problém, preto mam v dome 3 ap a výkony ubrate
Přílohy
Screenshot_20171227-073922.jpg
Screenshot_20171227-073922.jpg (178 KiB) Zobrazeno 2470 x
0 x