0taz0 píše:Nejde o to ze bych si to nemohl rozjet na nejakym linuxu ,ale o to ze je to vec ktera by tam klidne mohla byt a uzivatelum routeros kteri ho pouzivaji jako router+dns+dhcp atd do 20 lidi na lokalni siti by to pomohlo...
Netvrdím opak...mně samotnému by se to hodilo, ale toto jsou holt nevýhody closed-source. Ovšem pokud se domluvíme a hromadně je začneme otravovat.
0taz0 píše:poznamku o tom ze si to mam implementovat sam jsi mne rozesmal

pokud vim tak routeros neni open-source...

, to jsem určitě neměl v plánu, ale moc bych to s tím smíchem nepřeháněl. Záleží co je pod pojmem RouterOS myšleno. Jak už jsem říkal několikrát, tak RouterOS(to co je v RBčkách a spol.) je jen backend pro WinBox(resp. ten konzolový nastavovač) a rozhraní pro komunikaci s Linuxovým jádrem z větší části vycházející ze standardních GNU nástrojů, jež jsou jen upraveny tak, aby konfiguraci načítali odněkud odjinud. Dokonce bych vsadil svoje boty, že i když se tím moc nechlubí, tak o DHCP se tam stará ISC DHCP Server nebo něco podobného.
0taz0 píše:to by sme si takhle mohli implementovat sami treba i to dhcp a dalsi veci ze ...
Proč ne? Já si do RoS narval ještě jednoho telnet démona(jež čeká na jiném portu aby mi fungoval i ten původní), který mi spustí klasický BASH(resp. ten BusyBoxový) a skrze něj monitoruji, které procesy mi žerou prostředky(a to přes
top). S jakýmkoliv DHCPd by neměl byt nejmenší problém.
0taz0 píše:Mne jen vadi ze zakladni veci ktery nejsou tak slozite a na jinych systemech uplne bezne , tak tady nejsou dotazene do konce...
Bohužel, to je důsledek směrování vývoje tohoto OS.
0taz0 píše:a na suche vyjadreni mikrotiku v teto veci , ze si to mam vytvorit pomoci skriptu , jsem nemel silu ani odepsat....
A to jak?Pollingem, když tam ani v tom jejich povedeném Scripting Hostu nedefinovali spouštění skriptů v závislosti na různých akcích systému?