❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

The Simper

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
satmag

Re: The Simper

Příspěvekod satmag » 7 years ago

Tak cena twistport adapteru na iso station bude do 20€ maju to na stranke.
A Fiberstation Ltu bude ako Prismstation len bude podporovat zrejme az do 100Mhz kanalu a modulaciu az 10x v buducnu ze az 12x👌🏻
https://community.ubnt.com/t5/image/serverpage/image-id/126188i6DFF2AB0E2D23453/image-size/large?v=1.0&px=900

Uz len som zvedavy co to budu za klienstke jednotky na taku modulaciu pripajat.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Modulace 12x je označení pro 1024qam? Když 8x je 256qam? 100MHz haha, tak možná někde kde o wifi ani neslyšeli. Stačí ty upc a o2 srá.. co svítěj až ven. Hlavně ze v reklamě povidaj jak zaručeně pokrejou celej barák a týpek se ještě prochází po zahradě...
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Modulacia 12x by mala byt 4096qam ;) Na AC malo kde chodi 256qam takze tak...
0 x

FB-RFE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FB-RFE » 7 years ago

Nas prvy WISP Traveler z "Cesko-Slovenskych luzin a hajov" - navsteva v Lanskroune, u OMEGA tech s.r.o.

https://www.youtube.com/watch?v=8PyuPPQiYE8
1 x
Freedom! Forever

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

nemelo by to byt spise v komercnim sdeleni?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Taky mi to připadá a ta anténa má do dokonalosti hodně daleko. Jako na něco dobrý, spíš jestli by to nechtělo dělat obdélníhový horny :) Jako UBNT, i když tam jsou ty úhly opačně, než člověk podle mne potřebuje.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

FB-RFE: Co se stalo, že v CZ eshopech se momentálně nedají sehnat žádné horny s vyzařovákem menším než 70 st.? Kdy budou obnoveny dodávky? Jde mi hlavně o 40 st. horn.

Btw. kdyby měl někdo na prodej 40 st. horn, ať se mi ozve do SZ :-)
0 x

FB-RFE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FB-RFE » 7 years ago

DarkLogic píše:FB-RFE: Co se stalo, že v CZ eshopech se momentálně nedají sehnat žádné horny s vyzařovákem menším než 70 st.? Kdy budou obnoveny dodávky? Jde mi hlavně o 40 st. horn.

Btw. kdyby měl někdo na prodej 40 st. horn, ať se mi ozve do SZ :-)

Kapacitne sme nestihali reagovat na rastuci dopyt. Dalsie dodavky produktov v priebehu decembra a dalsich dvoch mesiacov by mali situaciu s dostupnostou vyrazne zlepsit. Skuste monitorovat Stock Locator: https://www.rfelements.com/stock-locator/ , nejake horny su este dostupne v Polsku, Grecku a dalsich krajinach.
0 x
Freedom! Forever

dagus

Evidentně žijete jinak, pač jinak nevím zda by jste nabídl, ať si produkt objednáme z Řecka, když ho tak strašně moc chceme. Není tak Vaše smůla. Budete mít pro neschopnost menší zisky a zákazník si sežene něco jiného. Alternativy už jsou a jsou dostupné. Tenhle přístup moc nechápu. Tímhle mě dostávají i všechny eshopy pro isp. Doby kdy dva měsíce není skladem produkt... nechápu.
0 x

reset

me by zajimala dostupnost ultraDish anten, ktery maji v nabidce temer dva roky, ale nikdo je v shopu pravdepodobne jeste nikdy nevidel.
Cekali jsme na loni, pak jsme nakoupili neco jineho.
0 x

dagus

Tam.bych řekl je popel na eshopech, který určitému produktu nevěří a proto ani neobjednají. Zkus poptat skrz eshop zda ti objednají. I4 taky nemá všechny horny, nebo alespoň nemělo a ani všechno od Jirouse.
1 x

reset

i4 maji akorat tak pekny kulovy, horny jsme brali v aspe, ted nove v diskompu, tam maji lepsi nabidku ,
a ze by neverili tem dishum ? tomu se mi nechce verit, v nabidce je maji, stale se ale meni dostupnost. Zkusim je schvalne objednat.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Co jsem nedávno koukal, tak právě v Dicompu měli těch hornů od každého 99+ tak určitě toho berou hodně nasklad. Až mne to někdy překvapuje kolik toho mají skladem. Jsem si myslel, že dle té ceny se to prodá za dlouho. Tak je dobrý, že je po tom taková poptávka, fandím slovenským a českým firmám...

reset píše:i4 maji akorat tak pekny kulovy, horny jsme brali v aspe, ted nove v diskompu, tam maji lepsi nabidku ,
a ze by neverili tem dishum ? tomu se mi nechce verit, v nabidce je maji, stale se ale meni dostupnost. Zkusim je schvalne objednat.
2 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Taky nejsem úplně spokojený s radou, abych koupil z Řecka. Mnohem lepší by bylo, kdyby výrobce řekl: OK, toužíte po naší anténě, obchody ji teď nemají, tak nám dejte adresu a my pro Vás jednu na skladě najdeme.

Díval jsem se, že bych šel do hornů přímo od UBNT, ale vadí mi, že k tomu musím mít PrismStation a ne klasickou Rocket Prism, což znamená, že bych zase musel skladem držet další náhradní zařízení, kdyby odešlo to na anténě. Více mi vyhovuje, když budu mít všude na AP jen Rocket Prism. Ale když nejsou horny od RF, tak to tak holt budu muset udělat.
0 x

dagus

Další věc co se mi nelíbí je to UBNT uchycení horny. To mi příjde hodně tragické, ale neměl jsem v ruce, tak mě kdyžtak neukamenujte.
1 x