❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pády ethernetu na Siklu
Pády ethernetu na Siklu
Zdarec lidi, nevím proč ale děje se toto, z EH-1200L vede ethernet do ccr1036, na ccr v logách nic není ani chyby ve statusu portu, ale zato na siklu je eth down/up- často, viz příloha v pádech chybí i pingy, poradí někdo? nemůže to dělat flow control který bylo zapnutý na ccr? díky..
- Přílohy
-
- siklu.PNG (72.31 KiB) Zobrazeno 3044 x
0 x
Taky jsme řešili, v 99% případu nevhodne napájení. Jak to mas řešené?
0 x
Lukas Kristek
Je to napájený ze zdroje po kabelu do svorkovnice, zdroj 48v jako na jinejch místech kde ok...
https://www.ulozto.cz/!14XIIANRB5Oo/img-1914-jpg
https://www.ulozto.cz/!14XIIANRB5Oo/img-1914-jpg
0 x
To Siklu má napájení přímo z toho Meanwellu? Je některý z pólu ukostreny? Jen na jednom miste? A je tam na stejnem zdroji jenom ono, nebo i něco dalšího? Propoj je metalicky a na každé straně stíněne konektory?
0 x
Lukas Kristek
lukas píše:To Siklu má napájení přímo z toho Meanwellu? Je některý z pólu ukostreny? Jen na jednom miste? A je tam na stejnem zdroji jenom ono, nebo i něco dalšího? Propoj je metalicky a na každé straně stíněne konektory?
Konektory stíněný - pól je na zemi a jede z toho jen to siklu, siklu je nahoře zemněný ještě extra ke stožáru, kterej je taky dobře uzemněnej. Nejhorší je ze to nedělá od instalace ale z ničeho nic po x letech a navíc je divny ze na ccr ten portál nepadá.. neboť aspoň neregistruje..
0 x
Pokud je to po letech, zkusil bych vyměnit konektory popr. cely kabel a kdyby nic, galvanicky to oddělil. Nějaký delší patchcord a dolu buď CCR se SFP, nebo nějaký jednoduchý konvertor bez switche, třeba MC220L.
Ve spojení Ericsson - CCR1009 jsme se se špatným patchcordem setkávali s tím, ze zatímco Erik zaznamenával výpadky ethernetu, ccr ne. Zřejmě byly moc krátké. Možná to má 1016 podobne.
Ve spojení Ericsson - CCR1009 jsme se se špatným patchcordem setkávali s tím, ze zatímco Erik zaznamenával výpadky ethernetu, ccr ne. Zřejmě byly moc krátké. Možná to má 1016 podobne.
0 x
Lukas Kristek
Siklu má problémy s Poe napájením. Máme všude 2 linku a je klid.
Naše zkušenost ale s alcomu. Jela asi 2 roky na 26V z meanwelu přes svorkovnici. Najednou výpadky signálu, už jsme to jeli skoro měnit. Pak nám alcomak na dálku řek, že mu to přijde na to napájení...48v měnič a zas to jede. Proč to takovou dobu jelo ok je mezi nebem a zemí. Ale je vidět, že stát se to může.
Naše zkušenost ale s alcomu. Jela asi 2 roky na 26V z meanwelu přes svorkovnici. Najednou výpadky signálu, už jsme to jeli skoro měnit. Pak nám alcomak na dálku řek, že mu to přijde na to napájení...48v měnič a zas to jede. Proč to takovou dobu jelo ok je mezi nebem a zemí. Ale je vidět, že stát se to může.
0 x
Tak vážení, než sem se odhodlal pustit do šťourání se v něčem fyzicky, tak jsem zkoušel nastavení.
Na mikrotiku jsem vypnul flow control jak jsem psal což bylo 25.11 večer (což je ten poslední pád na konci logu a už jedninný
)a od tý doby to zatim drží tak uvidíme...
Na mikrotiku jsem vypnul flow control jak jsem psal což bylo 25.11 večer (což je ten poslední pád na konci logu a už jedninný
- Přílohy
-
- Výstřižek.PNG (46.07 KiB) Zobrazeno 2631 x
0 x