❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zkušenosti s GWL/Power LAN ovladač s relé

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
araman

Re: Zkušenosti s GWL/Power LAN ovladač s relé

Příspěvekod araman » 9 years ago

vecerapl píše:Zdravím,
mám doma power LAN ovladač s relé (tinycontrol.pl). Fungoval bez poblému. Od doby, kdy jsem aktualizoval firmware, tak se vůbec nedostanu do jeho webového rozhranní. Telnet na port 80 hlásí timeout. Ping je OK bez ztrát. Firmware přehraji jakýkoliv. Přes software výrobce bez problému hadrware naleznu. Vidím jeho IP, MAC i číslo verze FW. Mohu i restartovat. Jediné co nelze, je dostat se do webové administrace, abych mohl relé ovládat :)

Měl někdo už takový problém? Mám takový pocit, že budu muset nakonec koupit LAN relé nové :roll:

Mělo by stačit nahrát správnou revizi firmware ..
HW 1.1 http://tinycontrol.pl/pliki/5bc80bd8d64 ... 1169ab.zip
HW 1.2 http://tinycontrol.pl/pliki/d96750c4b5a ... 4d31ee.zip

taky jsem se chytil. na desce vyleptáno 1.1 ale hardware (zapojení) je 1.2 ..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 9 years ago

Mám jich na síti kolem 15 kusů, po letech asi 2 klekli a další 3 už nespínají relátko (ani necvaká). Ale za ty prachy myslím dobrý kup.
0 x

rimodar

Příspěvekod rimodar » 9 years ago

jak vyčitáte ty údaje o teplotách pres snmp? .. jsem začátečník a zajímalo by mě to pro uchování dat v pc,pokud to není moc složité :)
nebo alespoň odkaz na nějaký příklad,řešení... :)
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Teplota na desce se vyčte pomocí SNMP OID: .1.3.6.1.4.1.17095.4.1.0

Teploty z externích čidel zapojených přes 1Wire mají OID: .1.3.6.1.4.1.17095.5.1.0 , .1.3.6.1.4.1.17095.5.2.0 atd.

Myslím, že některé OID jsou vypsány v manuálu. Jinak všechny dostupné hodnoty získáš, když si třeba v linuxu dáš

Kód: Vybrat vše

snmpwalk
0 x

araman

Příspěvekod araman » 8 years ago

zdravim. pokud by jste chtěli vyhazovat tyhle zařízení ze síte pro nespolehivost či poruchu relé. Rád se několika kusů ujmu. Nejlepe za manipulační poplatek :)

Dik
0 x

dmark

Příspěvekod dmark » 8 years ago

Koupil jsem jedno asi před týdnem a zatím se mi ani nepodařilo propojit s PC, zkoušel jsem to na několika počítačích a všude je to stejné, připojení přes kabel není k dispozici. Je potřeba nějaké speciální nastavení?
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

dmark píše:Koupil jsem jedno asi před týdnem a zatím se mi ani nepodařilo propojit s PC, zkoušel jsem to na několika počítačích a všude je to stejné, připojení přes kabel není k dispozici. Je potřeba nějaké speciální nastavení?

Lan controller v 2.0 ma jen 10mbps eth - to je jedina podivnost ale problem s pripojenim jsem nemel. Pokud bys nahodou mel sitovku, ktera neumi 10mbps (jsou takove ?), pak by link nenabehl.

Po zapnuti napajeni se nejake LEDky na controlleru rozsviti?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Pripoj si to cross kablom a pojde ti to, LC nema auto mdix, ma to 10Mbit ether half duplex.
0 x

routerboard

Příspěvekod routerboard » 7 years ago

SpeedyGT píše:Ahoj, zkouším různé věci s tímto relátkem v kombinaci s PHP a mikrotikem.

Nyní to mám tak, že pomocí netwatch zjistím jestli mi věc pingá a pošlu pomocí /tool fetch skriptu na web s parametry info.
V PHP příkaz zpracuji (to krásně funguje), ale chtěl jsem tímto requestem z fetch rovnou poslat příkaz LAN ovladači, ale prostě se nedaří...

Zkoušel jsem odkaz narvat třeba do iframu a podstrčit do odkazu, který dávám tool fetch ale nejde...

Zkoušel jsem toto: (samozřejmě s veřejnou IP a forwardem)

<iframe src='xxx.xxx.xxx.xxx/outs.cgi?out0=1'></iframe>

ale i toto

header('Location: xxx.xxx.xxx.xxx/outs.cgi?out0=1');

už jsem zkoušel podstrčit to i pomocí Ajaxu ale nejde to. Přitom pokud stránku, kterou dávám tool fetchi otevřu ve webovém prohlížeči, tak se mi akce na relátku provede. Poradí mi někdo? Už nad tim sedim třetí den a netušim. Budu rád za nějakou radu jak dál. Díky

Lze to udělat přes Fetch: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Fetch
0 x