❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
anteny
Re: anteny
Konstrukce to vypada dost divoce radsi bych vsadil na jistotu a to na Waveant ty chodi slusne i PAR 24 jsou v pohode ale spise na kratsi a stredni vzdal.
0 x
to jo, konstrukce je nic moc, druha antena je pro jistotu tak blbe vyfocena, ze nevim co si o tom mam myslet.
Zaujalo me to hlavne kvuli DUAL provedeni.
Pripadne na tip na DUAL anteny nema nekdo? + zkusenost (blby/dobry)
Zaujalo me to hlavne kvuli DUAL provedeni.
Pripadne na tip na DUAL anteny nema nekdo? + zkusenost (blby/dobry)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Na dual uz vubec ne, na ten to chce nejlip antenu s limcem aby ti TX na jedne strane nerusila RX pokud bez limcu tak to aspon odsadit tak aby TX antena byla vpredu a RX vzadu. Co se ti nelbi na Waveantech jsou slusny a cena myslim taky.
0 x
Maxik píše:Co se ti nelbi na Waveantech jsou slusny a cena myslim taky.
Co kus to original. 2ks 26db anteny, na jeden sektor neporusena freshnelka, rovnaka vzdialenost. Rozdiel v signale 5db !! Mam ich na sieti asi 30ks. Mimo ineho nemaju radom a je to radost ked do toho nasnezi.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK
airbilly píše:Maxik píše:Co se ti nelbi na Waveantech jsou slusny a cena myslim taky.
Co kus to original. 2ks 26db anteny, na jeden sektor neporusena freshnelka, rovnaka vzdialenost. Rozdiel v signale 5db !! Mam ich na sieti asi 30ks. Mimo ineho nemaju radom a je to radost ked do toho nasnezi.
Radom na Wavean se dělá.
0 x
Vzhledem na konstrukci waveantu neni radom moc potreba na PAR24 to bez nej nelze to je jasne, radom ma podle me vyhodu mozna tak v tom ze z nej snih rychleji spadne. Jelikoz nemam moznost si anteny merit a ty nejspis taky ne tak budem muset verit zkusenostem s nimi 

0 x
LT.CLOUD píše:airbilly píše:Maxik píše:Co se ti nelbi na Waveantech jsou slusny a cena myslim taky.
Radom na Wavean se dělá.
Jenze cena waveant plus radom uz je horsi nez jirous

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Podle spoje s waveantama jedou lepe nez s J&J na stejnou vzdalenost a radom tam neni potreba davat. zkus si provozovat PAR24 bez radomu 

0 x
Maxik píše:Podle spoje s waveantama jedou lepe nez s J&J na stejnou vzdalenost a radom tam neni potreba davat. zkus si provozovat PAR24 bez radomu
Jenze ty jsi stary palic, ze jo

Kdybyste nepouzoavli ty podelany waveanty, co sviti i tam kam nemaj, mohlo by byt ve vzduchu aspon o trosku lip. Podivejte se na jejich vyzarovak ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
a ty myslis ze vzhledem ke konstrukci PAR 24 muze mit lepsi vyzarovaci diagram ? Ja bych nerek. K vysilacimu vykonu se vyjadrovat nebudu mysli si co chces:)
0 x
a co by jste rekli na takovouto antenu?
http://www.pacwireless.com/products/HDDA5W.shtml
pacifiky povazuji za jedny z nejlepsis anten na trhu za rozumny peniz
http://www.pacwireless.com/products/HDDA5W.shtml
pacifiky povazuji za jedny z nejlepsis anten na trhu za rozumny peniz
0 x
No moje zkusenost s PAR 24 Extreme je taková, že na 8km jsou uplne na pytel. Vymenil jsem je za Vaweanty a šlapou nádherně. Nicméně taky řeším problém připojení na páteř v dual N streme s co nejmenšíma anténama. Jde o to, že sloane má u nás připojení v budově, která je státní památkou a architekt nedovolí vše. Par 24 Extreme mi zavrhl hned, ikdyž na krátké vzdálenosti jsou velice dobré. Ale ta velikost.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
stale se nemuzu rozhodnout mezi antenama.
1) DCOM Parabol.anténa 27dBi, 5,7GHz, 60cm, vč.bleskojistky
nebo
2) PW Parabolická anténa PAWDA57-28, 5,7GHz, 28dBi
na 5km pro NStreme2, na jedne strane to trochu vice zaruseno.
1) + cena
1) + bleskojistka
2) + lepsi diagram
2) + silnejsi
2) - cena
cenovy rozdil je presne 2x
Kterou vybrat ? + zkusenost ?
nebo
1) + cena
1) + bleskojistka
2) + lepsi diagram
2) + silnejsi
2) - cena
0 x
reset píše:stale se nemuzu rozhodnout mezi antenama.
nebo
1) + cena
1) + bleskojistka
2) + lepsi diagram
2) + silnejsi
2) - cena
Dcom 27dBi - spoj 3,5km, neni problem, paralelne k nemu mam jeste spoj na 24dBi PAR24 a taky np, na jedne strasne desne husto (17 spoj na jednom stozaru) na druhe cisto. Jen k tem dcomum si prikup ten druhy drzak, lip se to s nim smeruje

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!