Zdravím
Mam dva MK spojené do mostu na jednom je nastavený bridge a ten druhý je v režimu station WDS to my funguje bez problému ale když chci k tomu MK který je jako most připojit další MK v režimu station WDS tak se se nepřipojí dělám blbost? Jde k jednomu mostu připojit dva MK v režimu station WDS.
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bridge
proc by to neslo ale musis mu dodat dalsi MAC do acess listu a nastavit tomu stationWDS stejne zabezpeceni jako ma APWDS, pokud to mas jako staticke WDS musis pridat wds s jeho mac na AP kde mas wds a pripojit wds do bridge. Pokud ti 1 linka funguje se 2 je to naprosto stejne asi si na neco zapomel.
0 x
no a nevyznacuje se nahodou mod "bridge" narozdil od "ap bridge" tim, ze se dokaze spojit jen s jednim strojem? nebo se mylim a je rozdil v necem jinem (pak ovsem vazne nevim v cemMaxik píše:proc by to neslo ale musis mu dodat dalsi MAC do acess listu a nastavit tomu stationWDS stejne zabezpeceni jako ma APWDS, pokud to mas jako staticke WDS musis pridat wds s jeho mac na AP kde mas wds a pripojit wds do bridge. Pokud ti 1 linka funguje se 2 je to naprosto stejne asi si na neco zapomel.

0 x
Tak to jsme si nerozumeli ja mam vzdy na AP-bridge - na to pripojis vice WDS, jen bridge asi bude p2p nikdy jsem to nezkousel.
0 x
bridge / ap bridge je rozdil presne jen v tom, ze tam pripojis pouze jednu masinu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Zkoušel jsem taky na MK nastavit bridge, za účelem abych se dostal do vnitřní sítě klientských modemů, ale stále se mi nedaří za MK do modemů dostat, poradíte někdo kde dělám chybu? jak to má být nastavené.Díky
0 x
Macek píše:Zkoušel jsem taky na MK nastavit bridge, za účelem abych se dostal do vnitřní sítě klientských modemů, ale stále se mi nedaří za MK do modemů dostat, poradíte někdo kde dělám chybu? jak to má být nastavené.Díky
jestlize ten mk je client na ap, pak to jde jedine s v3.x a to tak, ze se na radiu nastavi mod station pseudobridge...
0 x