❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

P2P - 2x RB911G-5HPacD

Návody a problémy s konfigurací.
CoolTomik

P2P - 2x RB911G-5HPacD

Příspěvekod CoolTomik » 7 years ago

cau, snazim se rozchodit p2p se dvema RB911G-5HPacD, ktery maji L3 licenci. Rad bych s dualnima antenama na AC.

Jaky doporucujete mod a protokol?

Je mozny na jedne strane BRIDGE a na druhe BRIDGE STATION? je potreba pridavat WDS interface na wlan v tomto pripade.

Je lepsi NV2 nebo 802.11?

zbridgovat wlan a etner nebo routovat?

diky
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

Bridge proti station bridge je OK. WDS netřeba.
WLAN a ETH do bridge je taky OK.
NV2 v.s. N/AC je třeba vyzkoušet v daných podmínkách. Někomu lépe jede N/AC, někomu NV2.
Mirek
0 x

CoolTomik

diky za odp. Z pohledu rychlosti je lepsi routovat/bridgovat nebo to vyjde nastejno?

jde mi samozrejmne o co nejrichlejsi spoj :)

Mam to ted routovany a z A pingnu na wlan1 B ale uz ne na B ether1 .. problem v nastaveni rout?
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Těmahle boardama mám k sobě domů P2P spoj s 24dB MIMO Jirouš anténama, tak na 1km a ve 20MHz v 802.11 to dává kolem 120Mbps v TCP. V nstremu to neběží vůbec, se to furt jen rozpojuje a v NV2 to jede tak 3/4 rychlostí.
0 x

mirek.k

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

Bridge v.s. routa - záleží na počtu zařízení (IP adres). Za mě do 100 ks bridge, pak už routy, ale názory se na to různí.
Ano - je třeba doplnit routy na sítě, které nejsou v lokálních rozhraních.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

NV2 ma moc velku latenciu na P2P, idealne nstream pokial bude bezat normalne :grin:
0 x

CoolTomik

kure05 píše:Těmahle boardama mám k sobě domů P2P spoj s 24dB MIMO Jirouš anténama, tak na 1km a ve 20MHz v 802.11 to dává kolem 120Mbps v TCP. V nstremu to neběží vůbec, se to furt jen rozpojuje a v NV2 to jede tak 3/4 rychlostí.

Tak to je stejnej setup :) bridgujes wlan +ether nebo routujes?

jedna strana BRODGE a druha BRIDGE STATION a nic jinyho?
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

Mám u sebe ještě vysílač a vše je routovaný. A mód bezdrátu je bridge - station.
0 x