❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

Petr Bačina píše:Zdá se mi to, nebo zase narostl datový tok? Schválně jsem si teď omezil rychlost pro box a na HD mi skoro nestačí 7M a jede to pořád "naplno" s tím že se kanál dost často cukne, spíš skoro pořád. Na 8M už je cukání ojediněle.

HD 8Mb
SD 3Mb

To není moc vtipné toto... !!!

Noc@4net.tv
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

Neuro

Příspěvekod Neuro » 7 years ago

Zdravím,
nemáte poslední dobou (dva tři týdny) množící se reklamačky na kvalitu mezi 19:00-21:00 hod ? Dokud nám reklamovali jen klienti z APček, nevěnoval jsem tomu moc pozornost, ale teď se ozývají i lidé z optik, že prý se kousají už i SD kanály .. technici co to u nás s lidmi řeší říkali, že mají dojem jako by to souviselo s účty, ale to mi přijde technicky jako blbost.
Nicméně reklamačky jsou, 4net.tv nevylučuje problém u nás (ale na optice z lokality postavené komplet na gigabitu, kde je datový tok kolem 150mbit - a TV teče to přes NIX, kam nám teče ve špičce zhruba 700mbit, otestováno to mám na 2.5 gbit) - navíc klienti dělají při kousající se TV testy a internet jim prý jede naprosto v pohodě.
Prostě tonoucí se stébla chytá, tak mne napadlo hodit dotaz do obecného fóra na ostatní, ať neřeším problém kde není ..
Dík.
0 x

dkulda

Neuro píše:Zdravím,
nemáte poslední dobou (dva tři týdny) množící se reklamačky na kvalitu mezi 19:00-21:00 hod ? Dokud nám reklamovali jen klienti z APček, nevěnoval jsem tomu moc pozornost, ale teď se ozývají i lidé z optik, že prý se kousají už i SD kanály .. technici co to u nás s lidmi řeší říkali, že mají dojem jako by to souviselo s účty, ale to mi přijde technicky jako blbost.
Nicméně reklamačky jsou, 4net.tv nevylučuje problém u nás (ale na optice z lokality postavené komplet na gigabitu, kde je datový tok kolem 150mbit - a TV teče to přes NIX, kam nám teče ve špičce zhruba 700mbit, otestováno to mám na 2.5 gbit) - navíc klienti dělají při kousající se TV testy a internet jim prý jede naprosto v pohodě.
Prostě tonoucí se stébla chytá, tak mne napadlo hodit dotaz do obecného fóra na ostatní, ať neřeším problém kde není ..
Dík.

1. mail na noc@4net.tv, pokud nejste uspokojen tak na mail david.kulda@4net.tv.
2. dělat test když se kouše TV je stejné jako vytáhnout hadičku od nádrže z benzínem když auto začne cukat....
Nevadí mi že sem píšete zkušenosti s naší službou, ale doporučil bych věnovat více úsilí komunikaci s naším helpdeskem. Někdy dá hledání problému pěkně zabrat... Ale vždy se povedlo vše najít a napravit, ať už to bylo na naší straně, nebo kdekoliv mezi našimi servery a koncovými klienty.
0 x

otak

Příspěvekod otak » 7 years ago

Také zdravím, také máme poslední dobou problémy se sekáním a hlásí nám to lidé z různých částí sítě (zatím všechno WiFiny tak jsem to tak také bral). Průchodnost na problematických WiFi kolem 20 Mbit down i up.

Na noc jsem psal, sdělili mi že se poslední dobou žádné úpravy neprováděly a že od jiných zákazníků žádné problémy hlášeny nemají.

2dkulda - ono to sem patří i nepatří, zkušenosti jiných ISP jsou však tak cenné že jsem to sem prostě musel bouchnout...
0 x

dkulda

otak píše:Také zdravím, také máme poslední dobou problémy se sekáním a hlásí nám to lidé z různých částí sítě (zatím všechno WiFiny tak jsem to tak také bral). Průchodnost na problematických WiFi kolem 20 Mbit down i up.

Na noc jsem psal, sdělili mi že se poslední dobou žádné úpravy neprováděly a že od jiných zákazníků žádné problémy hlášeny nemají.

2dkulda - ono to sem patří i nepatří, zkušenosti jiných ISP jsou však tak cenné že jsem to sem prostě musel bouchnout...

V pohodě, pokud jste to již s kolegy řešil, pak je to OK, ale jak jiste vite, drive vsichni napsali nejdrive sem a to neni uplne v poradku. My jsme se kus posunuli, mame helpdesk system, eskalaci nevyrizenych, ale pokud nikdo nic neposle tezko muzeme reagovat. Váš ticket jsem dohledal a píšete:
"Dobrý den,
posledních 10 dnů se nám množí stížnosti na sekání IPTV, z různých částí

sítě.
Nedošlo k nějaké změně? Děkuji za info.
"
Proto kolegové odpověděli tak jak odpověděli. Ze problemy nemame a zmeny jsme nedelali...

Rád bych Vás všechny požádal, abyste podobné dotazy nebrali na lehkou váhu. Specifikujte kolegům co nejvíce informací co můžete, o jaký typ služby se jedná na jakém boxu či zařízení. Také jestli to dělá u Vás v "LABu", předpokládám, že když píšete na noc@ už jste službu vyzkoušeli u sebe doma, nebo v práci na technickém oddělení. Pokud můžete zajistěte log z boxu. Pokud nevíte jak, kolegové Vás navedou. Pro spolehlivost služby je to skutečně důležité. A pokud máte problém na síti, kolegové Vás dokážou nasměrovat, nebo poradit co jak nakonfigurovat. Nedá se nikdy vyloučit nikdy ani problém u nás, proto je důležité vše komunikovat přes mail noc@4net.tv.

Děkuji za pochopení dobře míněné rady.
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 7 years ago

Je pravda ze se tok v grafech navysil kdyz tak koukam u sebe na router. Bejvalo to s rychlosti lepsi. Tak by to chtelo ten H265 aby se prenos snizoval a nenavysoval

Petr Bačina píše:Zdá se mi to, nebo zase narostl datový tok? Schválně jsem si teď omezil rychlost pro box a na HD mi skoro nestačí 7M a jede to pořád "naplno" s tím že se kanál dost často cukne, spíš skoro pořád. Na 8M už je cukání ojediněle.

HD 8Mb
SD 3Mb

To není moc vtipné toto... !!!
0 x

dkulda

Bohužel ano, při přesouvání ingestingu se negovali některé instrukce a nefungovalo správně několik pravidel v transkodingu, celoplošně se to projevilo v minulém týdnu což nám pomohlo najít příčinu. Na opravě se pracuje a první změny budou nasazeny dnes večer. Omlouvám se za komplikace. Pokud to dobře půjde v příštím týdnu představíme postupně 3,5 Mbps verze pro HD kanály.
0 x

philirom

Příspěvekod philirom » 7 years ago

Zdravím, jak to vypadá s apkou pro smart tv? První termín byl cca červen /červenec, pak začátkem září jste psal cca 2 měsíce. Ptám se protože spoustu lidí je vybavena smart tv a nevím jak jim pak vysvětlit, že jim je box už k ničemu protože existuje apka... Díky Roman
0 x

dkulda

:disappointed:😞😞😞😞
když jsem to psal tak jsem nevzal v úvahu několik věcí, o kterých jsme neměli tušení. Teď nám funguje aplikace pro Orsay od Samsungu a jedna verze pro LG. Oba výrobci mají dva systémy, a uvolnění pro oba systémy je podmíněno pro započetí uvolňovacího procesu. Bohužel se obávám že to bude až po novém roce. Ale vemte prosím v úvahu fakt, že SmartTV půjde použít jako first screen pouze pro balíček Basic. Pro ostatní kanály by tam měl být STBox. Navíc na boxy máme support na smartTV ne. Pokud si zakaznik stahne nejake betaprostredi smartTV a nepjde mu appka, nic s tim neudelate ani Vy ani my. Jedina varianta bude box :worried:. Budte opatrni, co budete zakaznikum davat. Takze naopak, box bude dlouhou dobu podporovane zarizeni, ktere bude moralne pomaleji starnout, snadno se vymeni a "znovunastavi".
0 x

dkulda

Kolegové odpoledne začali s nastavením/opravou zmíněných ingestorů, opět by měl datový tok klesnout. Budu rád za zpětnou vazbu, klidně sem když už se to tu řešilo, ale za zprávu na noc@4net.tv budu ještě radši :innocent:
0 x

re-ady

Příspěvekod re-ady » 7 years ago

Ahoj, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s 4net.tv? Poslední dobou samé problémy, kostičkování obrazu, zasekávání boxů, hláška "nemáte přiřazenou žádnou programovou nabídku". Když jsme si dnes dovolili zavolat přímo do 4net.tv (protože jsme řešili VIP zákazníka a potřebovali jsme to vyřešit okamžitě), tak nám Kulda dost arogantně vysvětlil, ať se obrátíme na NOC mailem, že tím že mu voláme jsme promrhali 4 minuty a podobné řeči, které v podstatě nikoho nezajímaj. Dost mě zarazil arogantní přístup a nakoplo mě to aspoň hledat alternativu. Máte někdo nějaké zkušenosti s jinýma společnostma? Jde nám především o možnost využítí boxů VIP1113. Popravdě mě nebaví jejich arogance, věčné sliby a každoměsíční vyplňování reportů jak za krále klacka. Předem díky za připomínky.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Hlášení na noc@ posílám zásadně z telefonu, protože díky T9 mi na nahlášení stačí 4 kliknutí a odeslat.... Proč? Když něco píšeš každý den pořád dokola tak i telefon pochopí co ti má nabídnout. Asi tak.
1 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 7 years ago

A report na Prima Comedy Central asi taky ještě neodeslán....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

re-ady píše:Ahoj, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s 4net.tv? Poslední dobou samé problémy, kostičkování obrazu, zasekávání boxů

Ano souhlas. Hlavně to náhodné zasekávání boxů. Občas úplně náhodné, zákazníky už to vytáčí. Se supportem jsem to samozřejmě řešil. Řešení po několika urgencích žádné. Prý se máme zákazníka zeptat jestli problém přetrvává? :(
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

kdybych ted chtel byt svine a vratit p. Kuldovi to co udelal on kdyz sledovanitv nemelo novu atd, tak reknu, vsak pojdte vseci od nej pryc ... ale nedela se to, jen bych si pral aby ted citil jake HNUSNE to od nej tehdy bylo ... coz byl jeden z hlavnich duvodu, proc uz kolem nej chodim obloukem :)
1 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education