❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Svítí dvě led LAN

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
ross31

Svítí dvě led LAN

Příspěvekod ross31 » 7 years ago

Zdravím,
potřeboval bych poradit mám mikrotika RB951 2HnD, když připojim napáječku tak se mi rozvítí ledky vic foto příloha. Nejde restartovat zkoušel jsem tlačítkem i tým resetovacím kolečkem. Ale nic se neděje. U té poslední LED svítí červená i zelená led. Nevíte někdo co stim.
Děkuji
Přílohy
File 28.10.jpg
File 28.10.jpg (193.01 KiB) Zobrazeno 3624 x
0 x

jirson

Příspěvekod jirson » 7 years ago

jak pípá?
0 x
ucenej z nebe nespadl....

ross31

Nepipa vůbec
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Prehrat prez netinstall, rekl bych ze tam padl mikrotik v te desce.
0 x

ross31

To už jsem zkoušel a nedaří se mi to. Nechce se aktivovat lan port žádný. Dělám to ze mám propojeny PC s mikrotikem kabelem přes lan a v PC nastavim ip adresu 192.168.1.2 a na netinstsler nastavim 192.168.1.3 držím tlačítko reset a Zapnu napájení mělo by to přestat svítit ta jedna ledka vedle power ale nic to neudělá i když to držím minutu mělo by reagovat tak do 20s si myslím
0 x

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kadlcikales » 7 years ago

Nemáš tam náhodou na tom portu zaplé poe out :D pozor na to můžeš si něco gigabitového i odpálit , vypni si ho v nastavení , a máš po problému.
0 x

ross31

To bych strašně rad ale nemůžu se nikam dostat nefunguje to to co svítí na te fotce tak je to bez zapojeni lanek
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

netinstall pouze na ether1
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

pokud routerboardu svítí takhle ledky může to značit víc problémů : Slabé napájení , špatná nebo k.o. flash , routerboot k.o. , napájecí části se něco stalo , blesk , voda , přepětí , mechanická porucha (odlomená flash, ram) , špatný nebo spálený lan

A ) Reinstalace Netinstal

1. Rozbalíme si ze .zip Netinstall
2. Netinstall - vlastnosti - kompatibilita - spustit jako správce
3. Vypneme firewall. Je to nutné, i přes přidání výjimky občas zlobí
4. V PC nastavíme IP adresu třeba 10.1.1.10 s maskou 255.255.255.0 , bránu doporučuji 10.1.1.5
5. Spustíme Netinstall a v „Net booting“ vyplníme adresu 10.1.1.5. Pokud není tak zaškrtneme „Boot server enable“ a potvrdíme OK
6. Propojíme PC přímo s Mikrotikem přímým nekříženým UTP kabelem. Vyvarujte se switchů apod., mělo by to sice fungovat, ale proč to zesložiťovat a komplikovat
7. Pokud má RB RS232 spustíme putty a nastavíme rychlost komunikace na 115200 , 8 data bitů, žádnou paritu, 1 stop bit a žádné řízení toku
8. Pokud RB nemá RS232 nebo se nechceme rýpat v bootlogeru : Podržíme při startu tlačítko na RB , jakmile doblikají led bootuje RB ze sítě
9. Vybereme RB , koukneme na key muwsí tam být něco vždy napsané pokud není opaklujeme praces hrozí stráta licence !!!
10. Zmáčkneme instalovat a máme hotovo :D

B ) proměříme lan , zkontrolujeme převodník 10-30v na 3,3v , diody , podíváme se jestli něco fest nehřeje nebo jestli něco není přepálené , koroze , ......

C ) Na desce routerboardu je UART serial (takové omrknutí bootloaderu co se s ním děje) , pokud je k dispozici převodník třeba (FTDI232) a pokud routerboot je starší než 2.24 je UART povolen a chová se to podobně jako serial , na vyšších verzí je zakázán :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

licenci neřeš, pokud o ní přijdeš, stačí poslat supout na support s novym id a daji ti novou.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Jasně že ti dají novou ale nějaký dny to potrvá ....
0 x