❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení jednoho portu pro všechna zařízení v síti

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik

Re: Nastavení jednoho portu pro všechna zařízení v síti

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Čoveče ... když už si umíš zjistit MAC, tak umíš zjistit i IP. Není jednodušší (a bezvýpadkové) přes to API upravit ten DNAT záznam?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

bayern

Příspěvekod bayern » 7 years ago

Když to pc resetnu, tak by mohlo dostat od dhcp serveru už zas jinou ip a odříznu si přístup.
0 x

jirson

Příspěvekod jirson » 7 years ago

a je problem si nastavit staticke zaznamy v dhcp? respektive si svazat mac a ip adresu
0 x
ucenej z nebe nespadl....

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Když to PC resetneš, tak se pustí ta aplikace znovu, ne?
bayern píše:Když to pc resetnu, tak by mohlo dostat od dhcp serveru už zas jinou ip a odříznu si přístup.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

bayern

Příspěvekod bayern » 7 years ago

Nechám to tak, jak to už mám s DHCP statickými záznamy. Aby se po restartu spouštěl už jen VNC server a nemusela se řešit IP.

Jirson: věř, že to problém není, když jsem to tak udělal (ale asi si nečetl celou diskuzi)
0 x