❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
-
Re: Novinky u MK
Mam tie nove sxt odskúšané a v pohode nieje problém neveril som tomu ale pokiaľ to nieje veľká vzdialenosť tak nieje problém signál +- ako na sxt lite5 AC. Kúpil som ich len pár keďže iné nemali skladom
0 x
jo no, má to tx power nižší než lite5, to starnety neprorazí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
starnet tu nemáme tak sa snažím všade regulovať výkon aj keď je pravda ze priamo v meste nieje iná možnosť keď potrebujem spraviť spoj.
0 x
spoje se snad nestaví na sxt ve městě ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tak nejaky rozdiel tam musi byt ked 911 Lite5 ma radio uplne inaksie nez 911G - myslim na pohlad. 911G je celkovo robusnejsia.
0 x
To by mě zajímalo na čem jiném se ty spoje staví ? Tak je otázka jak velké město. U nás SXT, někde bohužel i LHG. Disk zatím zklamání
No a dávat ke každému JRC Extreme s hliníkovým boxem a RB, to mi nikdo nezaplatí a ani se mi to nechce skládat
Na malé buňky pár metrů stačí SXT, nad ac zatím váhám. Když LHG tak alespoň před zeď, nedávám na stožáry, aby to nechytalo zezadu moc bordelu.
hapi píše:spoje se snad nestaví na sxt ve městě ne?
0 x
Voe...SXT je skor 30 stupnovy sektor...stavat na tom spoje...zalezi od prostredia. U nas je to kanalovo minute vsade, mesto 80tis a okolite dediny je vsetko od 5000-5900 minute
Nejaka SXT by si tam ani neprdla....ked uz robime nejaky spoj tak jedine PBE400AC ISO alebo custom antena + radio. Ale to je troska offtopic od MK novinky ze 
0 x
Jsem to trochu špatně pochopil už čumím do počítače moc. Samozřejmě jen spoje ke klientům, tedy klientské jednotky. Jinak to je všechno na JRC s Hliníkovým boxem a 911 s 912 všechny sektory taky v hliníkových boxech.
Gemb píše:Voe...SXT je skor 30 stupnovy sektor...stavat na tom spoje...zalezi od prostredia. U nas je to kanalovo minute vsade, mesto 80tis a okolite dediny je vsetko od 5000-5900 minuteNejaka SXT by si tam ani neprdla....ked uz robime nejaky spoj tak jedine PBE400AC ISO alebo custom antena + radio. Ale to je troska offtopic od MK novinky ze
0 x
K těm novinkám mám na stole dvě, nové LHG XL, je opravdu dost mamutí, ale někde na odlehlé klienty v lese je to oki.
Pak testuji RBSXTsq5nD, velikostně dost zajímavý. Nevím, ale jestli klasický SXT-Lite není lepší. Snad ho to úplně nenahradí, nebo máte někdo info, že ano ?
Pak testuji RBSXTsq5nD, velikostně dost zajímavý. Nevím, ale jestli klasický SXT-Lite není lepší. Snad ho to úplně nenahradí, nebo máte někdo info, že ano ?
0 x
Xl už máme nasazeno, velikost rozumná proti mant. Signály vše jak má bejt. Konstrukce podobna lhg, jen jemnější mřížka. Spíš se těším na tu mups, objednal jsem na wifihw.cz takže bude do 14dni. Bude skladem, pac jich museli objednat 20 a ja beru jen dvě. Na malej sajt snad super. Klientům vadí už každej výpadek a na sajt se třema boardama super.
0 x
Na mups jsem cekal s nadejemi, ale jde pouzit jen na mikrotik na kratsim kabelu. Pri vypadku to jede pochopitelne jen z 12V baterky, takze pro UBNT nevhodne.
0 x
dagus píše:Xl už máme nasazeno, velikost rozumná proti mant. Signály vše jak má bejt. Konstrukce podobna lhg, jen jemnější mřížka. Spíš se těším na tu mups, objednal jsem na wifihw.cz takže bude do 14dni. Bude skladem, pac jich museli objednat 20 a ja beru jen dvě. Na malej sajt snad super. Klientům vadí už každej výpadek a na sajt se třema boardama super.
Mam to asi 2 tyzdne doma testoval som na stole zapojil som do toho 750UP a napajal 4 zariadenia celkova wataz tych 4 zariadeni bola asi 12W na jednu baterku 12V 9Ah to islo 90 minut dnes som to dal na stoziar a neslo to
0 x
mulderSk píše:dagus píše:Xl už máme nasazeno, velikost rozumná proti mant. Signály vše jak má bejt. Konstrukce podobna lhg, jen jemnější mřížka. Spíš se těším na tu mups, objednal jsem na wifihw.cz takže bude do 14dni. Bude skladem, pac jich museli objednat 20 a ja beru jen dvě. Na malej sajt snad super. Klientům vadí už každej výpadek a na sajt se třema boardama super.
Mam to asi 2 tyzdne doma testoval som na stole zapojil som do toho 750UP a napajal 4 zariadenia celkova wataz tych 4 zariadeni bola asi 12W na jednu baterku 12V 9Ah to islo 90 minut dnes som to dal na stoziar a neslo toOmnitik UP a s neho napajane 3 zariadenia M Ant15 1 omnitik a jedno sxt wataz priblizne rovnaka a zaplo to vzdy len jedno napajanie na port 5 a ostatne nic skusim to znova doma z sxt a pustim cez to zataz
To spis vypada na klasicky problem mikrotik POE out zarizeni - ze pri startu napajeneho zarizeni vyssi odber vyhodnoti jako zkrat a odmitne do nej pustit napeti. Casto pomuze nastavit POE out na forced on.
Jinak na 9Ah baterku by obber 12W teoreticky mel dat 9 hodin...
0 x
Jenya píše:mulderSk píše:dagus píše:Xl už máme nasazeno, velikost rozumná proti mant. Signály vše jak má bejt. Konstrukce podobna lhg, jen jemnější mřížka. Spíš se těším na tu mups, objednal jsem na wifihw.cz takže bude do 14dni. Bude skladem, pac jich museli objednat 20 a ja beru jen dvě. Na malej sajt snad super. Klientům vadí už každej výpadek a na sajt se třema boardama super.
Mam to asi 2 tyzdne doma testoval som na stole zapojil som do toho 750UP a napajal 4 zariadenia celkova wataz tych 4 zariadeni bola asi 12W na jednu baterku 12V 9Ah to islo 90 minut dnes som to dal na stoziar a neslo toOmnitik UP a s neho napajane 3 zariadenia M Ant15 1 omnitik a jedno sxt wataz priblizne rovnaka a zaplo to vzdy len jedno napajanie na port 5 a ostatne nic skusim to znova doma z sxt a pustim cez to zataz
To spis vypada na klasicky problem mikrotik POE out zarizeni - ze pri startu napajeneho zarizeni vyssi odber vyhodnoti jako zkrat a odmitne do nej pustit napeti. Casto pomuze nastavit POE out na forced on.
Jinak na 9Ah baterku by obber 12W teoreticky mel dat 9 hodin...
No to som neskusil je tam auto on ale bez mUPS to ide ok vyskusam zajtra no ta baterka bola nova mozno nedobita uplne nemaral som ju ale to mUPS asi vypne skor ako ju vycucne celu.
0 x
Něco z netu MikroTik CCR1072 prototips 72 core CPU, 8x10Gb SFP+, 16GB ECC RAM, dual psu
- Přílohy
-
- Bg6GUo6CUAE_ey8.png (233.7 KiB) Zobrazeno 3020 x
0 x