❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

napájení přes Omnitik PoE OUT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Besito

napájení přes Omnitik PoE OUT

Příspěvekod Besito » 7 years ago

Ahoj všem,
mám Omnitika s PoE OUT a chci přes něj napájet jedno sxt Lite. Do PoE IN (ether1) jsem přivedl napájení a do PoE OUT (ether2) jsem připojil přímo SXT.
Problém je, že když použiji indoor patch kabel z krámku, tak s některým funguje a SXT se normálně nastartuje a s některým se ani nerozsvítí. S outdoor kabelem a konektory z abctechu mi také nefunguje, přičemž Omnitik s tímto kabelem a konektory je napájen a normálně běží. V PoE IN pro napájení Omnitika funguje cokoli, jde jen o PoE OUT porty.

Stalo se vám toto také? Čím to je?

Děkuji za případnou odpověď,
besito
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 7 years ago

A nepíše ti to u toho portu na OmniTiku červeně short circuit?
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 7 years ago

Nektera zarizeni maji vyssi startovaci proud, a prestoze jsou v poradku omnitik to vyhodnoti jako zkrat a nepusti tam napeti.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.
0 x

Jenya

dagus píše:Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.

Proc ve 20MHz?
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 7 years ago

další super věc je automatická detekce poe-out, protože třeba s ubnt jednotkami mi to moc dobře nefungovalo .... fixně nastavíš poe-out na portu on a ejhle naběhne ... s krátkým kabelem nic, s 5m už dle nálady

hlavně po restartu hex poe se mi stávalo, že někdy to bez fixního nastavení nenahodilo poe-out a někdy jo :)

další problém hex poe je to, že pokud zapneš poe out fixně, tak při restartu RB nedojde k odpojení připojených poe zařízení .... alespoň mi to zarytě drží
0 x

Jenya

dagus píše:Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.

btw: Nevis jak toto vyresit u switche RB260GSP?
0 x

pgb

úplně stejně, na webu to má na záložce system "Port1 poe in long cable" .... to není snad tak těžký najít .... + si zapnout poe-out natvrdo
0 x

Jenya

pgb píše:úplně stejně, na webu to má na záložce system "Port1 poe in long cable" .... to není snad tak těžký najít .... + si zapnout poe-out natvrdo

jj, tak to mi nefunguje.
0 x

pgb

co tím napájíš, že se to nespustí, mám někde třeba starý powerbox a na něm 3x sxt (2m)+ ubnt ac na příjem (2m), poe in 20m bez dat, kvalitní kabel, dole trafo 24V/2,5A a běhá to bez zaváhání (nastaveno dle popisu výše)
0 x

Jenya

No, potreboval jsem nekam pripojit svářečku :)
Je to ruzne, obcas nejaky bullet, SXT, nebo airgrid. Ale mozna je to vada kusu.

pgb píše:co tím napájíš, že se to nespustí, mám někde třeba starý powerbox a na něm 3x sxt (2m)+ ubnt ac na příjem (2m), poe in 20m bez dat, kvalitní kabel, dole trafo 24V/2,5A a běhá to bez zaváhání (nastaveno dle popisu výše)
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Zdravím,
Omnitiky a PowerBoxy používám ve verzi homemade POE (natvrdo propojené POE) i v DIGI verzi POE a obojí funguje.
Jen jsem u toho Sergejového DIGI POE nepochopil smysl a praktické využití, pokud ovšem nechtěl pouze nasírat uživatele. Jednak to ne každý ví, (jak je vidět zde) že je tam nějaký tajemný systém, kteréhožto funkce je dost nejasná a málo popsaná a i pokud to ví, aplikace je trochu otázkou štěstí a pokusů.
Zase na druhou stranu - ten PowerBox, když se rozchodí je dobrá věc.
mpcz, 14.sep.2017
0 x

whef

Příspěvekod whef » 7 years ago

Z těchto důvodů, jsem radši přešel na pasivní poe adapetéry a většinou uzeměné. Je to lepší varianta, většinu kabelů tahám někam dolů do krabice. Restartovat porty není třeba a je to víceméně spolehlivé. Používáte už někdo AC omnitiky ? Jaký s tím máte zkušenosti ?
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

whef píše:Z těchto důvodů, jsem radši přešel na pasivní poe adapetéry a většinou uzeměné. Je to lepší varianta, většinu kabelů tahám někam dolů do krabice. Restartovat porty není třeba a je to víceméně spolehlivé. Používáte už někdo AC omnitiky ? Jaký s tím máte zkušenosti ?

Co se tyka poe funguje stejne jak ten prechozi omnitik s tim rozdilem ze neni treba vyuzivat onen "tajemny prikaz". Co se tyka HW jako takoveho je to stejna sracka jak ten predchozi omnitik. Zlata UBNT vsesmerka … jedina dobra vec od ubnt… Na male sajty na zacatek staci. Slepe mista ma uplne stejne jak predchozi omnitik. Dva zakaznici vedle sebe ob jeden barak. Jeden -60 a druhy -45...
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 7 years ago

Díky, tohle pomohlo.

0 x