Ahoj všem,
mám Omnitika s PoE OUT a chci přes něj napájet jedno sxt Lite. Do PoE IN (ether1) jsem přivedl napájení a do PoE OUT (ether2) jsem připojil přímo SXT.
Problém je, že když použiji indoor patch kabel z krámku, tak s některým funguje a SXT se normálně nastartuje a s některým se ani nerozsvítí. S outdoor kabelem a konektory z abctechu mi také nefunguje, přičemž Omnitik s tímto kabelem a konektory je napájen a normálně běží. V PoE IN pro napájení Omnitika funguje cokoli, jde jen o PoE OUT porty.
Stalo se vám toto také? Čím to je?
Děkuji za případnou odpověď,
besito
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
napájení přes Omnitik PoE OUT
A nepíše ti to u toho portu na OmniTiku červeně short circuit?
0 x
Nektera zarizeni maji vyssi startovaci proud, a prestoze jsou v poradku omnitik to vyhodnoti jako zkrat a nepusti tam napeti.
0 x
Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.
0 x
dagus píše:Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.
Proc ve 20MHz?
0 x
další super věc je automatická detekce poe-out, protože třeba s ubnt jednotkami mi to moc dobře nefungovalo .... fixně nastavíš poe-out na portu on a ejhle naběhne ... s krátkým kabelem nic, s 5m už dle nálady
hlavně po restartu hex poe se mi stávalo, že někdy to bez fixního nastavení nenahodilo poe-out a někdy jo
další problém hex poe je to, že pokud zapneš poe out fixně, tak při restartu RB nedojde k odpojení připojených poe zařízení .... alespoň mi to zarytě drží
hlavně po restartu hex poe se mi stávalo, že někdy to bez fixního nastavení nenahodilo poe-out a někdy jo
další problém hex poe je to, že pokud zapneš poe out fixně, tak při restartu RB nedojde k odpojení připojených poe zařízení .... alespoň mi to zarytě drží
0 x
dagus píše:Pres konzoli si najdi interface ethernet poe settings set ethernet-long-cable=yes a mas to vyřešený bez detekce. Přesná sintaxe to asi neni, ale tabem to najdeš. Bud tak hodný a provozuj to ve 20mhz.
btw: Nevis jak toto vyresit u switche RB260GSP?
0 x
úplně stejně, na webu to má na záložce system "Port1 poe in long cable" .... to není snad tak těžký najít .... + si zapnout poe-out natvrdo
0 x
pgb píše:úplně stejně, na webu to má na záložce system "Port1 poe in long cable" .... to není snad tak těžký najít .... + si zapnout poe-out natvrdo
jj, tak to mi nefunguje.
0 x
co tím napájíš, že se to nespustí, mám někde třeba starý powerbox a na něm 3x sxt (2m)+ ubnt ac na příjem (2m), poe in 20m bez dat, kvalitní kabel, dole trafo 24V/2,5A a běhá to bez zaváhání (nastaveno dle popisu výše)
0 x
No, potreboval jsem nekam pripojit svářečku 
Je to ruzne, obcas nejaky bullet, SXT, nebo airgrid. Ale mozna je to vada kusu.
Je to ruzne, obcas nejaky bullet, SXT, nebo airgrid. Ale mozna je to vada kusu.
pgb píše:co tím napájíš, že se to nespustí, mám někde třeba starý powerbox a na něm 3x sxt (2m)+ ubnt ac na příjem (2m), poe in 20m bez dat, kvalitní kabel, dole trafo 24V/2,5A a běhá to bez zaváhání (nastaveno dle popisu výše)
0 x
Zdravím,
Omnitiky a PowerBoxy používám ve verzi homemade POE (natvrdo propojené POE) i v DIGI verzi POE a obojí funguje.
Jen jsem u toho Sergejového DIGI POE nepochopil smysl a praktické využití, pokud ovšem nechtěl pouze nasírat uživatele. Jednak to ne každý ví, (jak je vidět zde) že je tam nějaký tajemný systém, kteréhožto funkce je dost nejasná a málo popsaná a i pokud to ví, aplikace je trochu otázkou štěstí a pokusů.
Zase na druhou stranu - ten PowerBox, když se rozchodí je dobrá věc.
mpcz, 14.sep.2017
Omnitiky a PowerBoxy používám ve verzi homemade POE (natvrdo propojené POE) i v DIGI verzi POE a obojí funguje.
Jen jsem u toho Sergejového DIGI POE nepochopil smysl a praktické využití, pokud ovšem nechtěl pouze nasírat uživatele. Jednak to ne každý ví, (jak je vidět zde) že je tam nějaký tajemný systém, kteréhožto funkce je dost nejasná a málo popsaná a i pokud to ví, aplikace je trochu otázkou štěstí a pokusů.
Zase na druhou stranu - ten PowerBox, když se rozchodí je dobrá věc.
mpcz, 14.sep.2017
0 x
Z těchto důvodů, jsem radši přešel na pasivní poe adapetéry a většinou uzeměné. Je to lepší varianta, většinu kabelů tahám někam dolů do krabice. Restartovat porty není třeba a je to víceméně spolehlivé. Používáte už někdo AC omnitiky ? Jaký s tím máte zkušenosti ?
0 x
whef píše:Z těchto důvodů, jsem radši přešel na pasivní poe adapetéry a většinou uzeměné. Je to lepší varianta, většinu kabelů tahám někam dolů do krabice. Restartovat porty není třeba a je to víceméně spolehlivé. Používáte už někdo AC omnitiky ? Jaký s tím máte zkušenosti ?
Co se tyka poe funguje stejne jak ten prechozi omnitik s tim rozdilem ze neni treba vyuzivat onen "tajemny prikaz". Co se tyka HW jako takoveho je to stejna sracka jak ten predchozi omnitik. Zlata UBNT vsesmerka … jedina dobra vec od ubnt… Na male sajty na zacatek staci. Slepe mista ma uplne stejne jak predchozi omnitik. Dva zakaznici vedle sebe ob jeden barak. Jeden -60 a druhy -45...
0 x
Díky, tohle pomohlo.
0 x