Několik postřehů a realných zkušeností:
1) "FWA LTE jen mimo velká města." Dnes jsem jel kolem LTE přípojky v Hradci Králové ( asi malé město ) a předsunutý DSLAM od cetinu ani ne 40m.
2) Přípojka se slušným výhledem na vysílač do 1500m. Objednáno 50Mbps - mimo špičku ok, ve špičce to už klesá k 23Mbps.
3) Přípojka přes stromy. Objednáno 20Mbps - jede stabilně.
4) Přípojka objednána v polovině července. Dosud si pověřená montážní firma stanovila dva termíny návštěvy ani na jeden bez omluvy nedorazila. Prý odešel technik a jeho zakázky nikdo nepřevzal.
5) Přípojka nerealizovaná. Podle operátora dostatečný signál. Na místo přijel technik ( pozdě o 1h - bez omluvy ), o použitých frekvencích nevěděl nic. V místě kde Samsung S7 v pohodě jede 45Mbps down, tak jednotka bez signálu. Zkusil jeden směr a už by se pakoval - že je pozdě ( zpoždění si způsobil sám ). Druhý směr otestoval velmi neochotně. Celkový dojem: cvičená opice.
Osobní názor: Schopní wifináři se nemají moc čeho bát. A ti neschopní se stejně dříve nebo později pohřbí sami.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
FWA LTE od T-Mobile
-
Re: FWA LTE od T-Mobile
1 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí
Martin63 píše:Aha, takže pokud nechválím nějakého Wi-Fi poskytovatele, byť třeba Wi-Fi zloděje, ...
Nemyslím si že jste reklama na T-mobile. Ta se pozná jednoduše - Čerstvá registrace a max 1-3 příspěvky.
To že vám nyní T-mobile jede dobře toho si važte. Jakmile se naplní sektor bude hůř
0 x
Tak ono je tohle jen záložní připojení, takže "je mi to i celkem jedno". Mé hlavní připojení je PilsFree 100/100 Mbit.
1 x
Martine je mi jedno koho chválím nebo ne ale to co si napsal je jak vystrizeno od Horsta, a proto sem napsal to co sem napsal.
Ten luft od tečka chodí dobře. Ne aby je 4x4 mimo v licenci.
Ale ta nabídka má téže své ale, jako je dostupnost luftu a nemít DSL v domě. Ale to už je tu psáno X krát. Mám vyzkoušený všechny technologie od vše třech, a taky je stavíme tak aby ne a tečku to teď jede dobře to netvrdím ale vychvalovat tu písně o technologii která je sotva nasazena ještě horká brambora... Až na tom bude více uživatelů potom bych to řešil. I 2,4GHz ve své době nabízela neuvěřitelné výsledky s tehdejším porovnání s dial upem nebo už ISDN.
Vše je to pořád dokola, pořád se upgraduje... Vše a stále.
Ten luft od tečka chodí dobře. Ne aby je 4x4 mimo v licenci.
Ale ta nabídka má téže své ale, jako je dostupnost luftu a nemít DSL v domě. Ale to už je tu psáno X krát. Mám vyzkoušený všechny technologie od vše třech, a taky je stavíme tak aby ne a tečku to teď jede dobře to netvrdím ale vychvalovat tu písně o technologii která je sotva nasazena ještě horká brambora... Až na tom bude více uživatelů potom bych to řešil. I 2,4GHz ve své době nabízela neuvěřitelné výsledky s tehdejším porovnání s dial upem nebo už ISDN.
Vše je to pořád dokola, pořád se upgraduje... Vše a stále.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Vychvaluji, jak to aktuálně funguje a funguje to výborně, takže není důvod to hanit. Až to bude fungovat blbě, tak napíšu něco negativního. 
Dnes si také chválíme 5 GHz technologii a za pár let o ni budeme říkat, jak je pomalá a jaký klump to tenkrát byl.
Dnes si také chválíme 5 GHz technologii a za pár let o ni budeme říkat, jak je pomalá a jaký klump to tenkrát byl.
0 x
tak VDF nam jde do toho sameho, 30/5Mbit, noFUP, stejny HW jako TM. Podivne je nastavena cena pro zakazniky VDF na 449kc a pro ostatni 599kc. Jinak dle info TMobajli vlna pokracuje dal a dal, nevim kde berou tu kapacitu nebo nabiraj nenarocne lidi... Vidim jednotky i u lidi, co byli na Wifi dlouhe roky at ve meste nebo na vesnici. Kdo nekope / netaha optiku, ceka jen na pomalou smrt.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
hehe také znám pár lidí co jeli na wifi roky a ejhle najendou vdsl, pokud jede wifi blbě není co řešit, pokud jede wifi normálně tak také není co řešit a co měřit, měřit se začíná v případě že to někomu začně padat, jinak se o to vůbec nezajímá..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
pcwifi píše:tak VDF nam jde do toho sameho, 30/5Mbit, noFUP, stejny HW jako TM. Podivne je nastavena cena pro zakazniky VDF na 449kc a pro ostatni 599kc. Jinak dle info TMobajli vlna pokracuje dal a dal, nevim kde berou tu kapacitu nebo nabiraj nenarocne lidi... Vidim jednotky i u lidi, co byli na Wifi dlouhe roky at ve meste nebo na vesnici. Kdo nekope / netaha optiku, ceka jen na pomalou smrt.
Uvidíme, řekl bych že TM začíná pomalu docházet kapacita. Čtu jedno forum (kdyžtak dohledám) a ze začátku nadšení. Pak stagnace a teď lidi nadávají že TM novým přípojkám nedává vyšší tarif než 20Mbit. Prý kvůli zachování kvality stávajícím zákazníkům. Jeden původně nadšený zákazník tam psal že přes dopoledne a odpoledne ještě jakš takš 20Mbit ale večer + víkendy 1,5Mbit
0 x
je to uplne logicke, 800 utahano, 1800 nikde. Co jine to ma delat... Stale jsou velmi priznive dny kdy se da lecos montovat a nikde v mem okoli na zadnem sajtu zadny pohyb. Uplne tam ty montery vidim az bude okolo nuly jak se tam klepou s klicem v ruce. Skoda slov...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
U nás toho osazujou dost na otožáry O2 i tak co koukám po panelákách, bohužel T-mobilu tu přibejvaj lidi, nevím jak jim to chodí. .. jinak oni musí na všechno mít projekty atd. tak to chvíli trvá no.
pcwifi píše:je to uplne logicke, 800 utahano, 1800 nikde. Co jine to ma delat... Stale jsou velmi priznive dny kdy se da lecos montovat a nikde v mem okoli na zadnem sajtu zadny pohyb. Uplne tam ty montery vidim az bude okolo nuly jak se tam klepou s klicem v ruce. Skoda slov...
0 x
Mal by tu dakto vedomosti o firmware pre Huawei B2338-168?
Ide mi o to, ze u nas na Slovensku je sluba poskytovana od operatora O2.
Firmware je V100R001C00SPC123. Ten vsak blbne, resp. po niekolkych hodinach sa neviem dostat dnu po restarte je to v pohode. U vas je firrmware V100R001C00SPC126 a je tam ovela viac nastavovacich prvkov.
Myslite, ze by som ho mohol pouzit? Nie je dajako blokovana len pre T-mobile?
Chcem to otestovat, no nemozem nikde najst povodnu verziu, ktoru by som v pripade nefunkcnosti pripojenia vratil naspat.
Ide mi o to, ze u nas na Slovensku je sluba poskytovana od operatora O2.
Firmware je V100R001C00SPC123. Ten vsak blbne, resp. po niekolkych hodinach sa neviem dostat dnu po restarte je to v pohode. U vas je firrmware V100R001C00SPC126 a je tam ovela viac nastavovacich prvkov.
Myslite, ze by som ho mohol pouzit? Nie je dajako blokovana len pre T-mobile?
Chcem to otestovat, no nemozem nikde najst povodnu verziu, ktoru by som v pripade nefunkcnosti pripojenia vratil naspat.
0 x
Dnes jsem byl u známého, který má T-Mobile LTE, pevné připojení. Přešel z VDSL od O2 a nemůže si to vynachválit. Ono taky bodejď by ne, když VDSL od O2 běhalo pěkně blbě. Zdá se mi, že pomalé načítání webových stránek již bylo opraveno... Připojil jsem se k jeho Wi-Fi na mobilu a šlapalo to opravdu pěkně. Dneska, nebo zítra sem hodím ze SpeedTestu výsledek, dle toho, kdy se u něj opět stavím. Neměl jsem ani čas se kouknout na střechu.
Připomínám, že doma mám 100/100 Mbit od PilsFree a nemám naprosto žádný důvod dělat T-Mobilu reklamu! Naopak jsem od nich odešel, měl jsem u nich mobilní tarif. Pouze chci objektivně hodnotit...!
Každopádně lokalita: Horní Bříza, Politických vězňů.
Připomínám, že doma mám 100/100 Mbit od PilsFree a nemám naprosto žádný důvod dělat T-Mobilu reklamu! Naopak jsem od nich odešel, měl jsem u nich mobilní tarif. Pouze chci objektivně hodnotit...!
Každopádně lokalita: Horní Bříza, Politických vězňů.
0 x
-
Zvažujeme, že bychom to pro TMCZ prodávali tam kde nejsme schopni klienta připojit a ani tam neplánujeme rozšiřování pokrytí. Máte někdo informace jak uzavřít napřímo partnerství s T-Mobile a dostat se na tento seznam ? https://www.t-mobile.cz/certifikovani-partneri-t-mobile
0 x
lemointernet píše:Zvažujeme, že bychom to pro TMCZ prodávali tam kde nejsme schopni klienta připojit a ani tam neplánujeme rozšiřování pokrytí. Máte někdo informace jak uzavřít napřímo partnerství s T-Mobile a dostat se na tento seznam ? https://www.t-mobile.cz/certifikovani-partneri-t-mobile
Myslim si, ze to jsou jen dohazovaci a pobiraci provize. Sluzbu, servis i hardware doda komplet T-Mobile.
Sam jsem si pres tarifomat zarizoval telefonni pausal, dostal jsem citelne lepsi nabidku, nez od T-Mobile naprimo.
0 x