Shanime co mozna nejtenci ftp kabel cat5. V husincich je malo mista a kvuli ruseni mezi sebou a s tv bychom neradi utp.
Mate vytipovany nejaky ftp rozumne el. a mechanicke kvality s maly prumerem cca do 5mm.
Diky za namety.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Tenky ftp kabel
hol píše:Shanime co mozna nejtenci ftp kabel cat5. V husincich je malo mista a kvuli ruseni mezi sebou a s tv bychom neradi utp.
Mate vytipovany nejaky ftp rozumne el. a mechanicke kvality s maly prumerem cca do 5mm.
Diky za namety.
Mozna bych poradil plochy FTP kabel, neco je na ebay a aliexpresu.
0 x
Co vás vede k potřebě použít FTP? Tenký bude znamenat méně izolace, možná tenčí vodiče => nekvalitní. Bude to tak dost možná fungovat hůře, než úplně obyčejné UTPčko. Pokud se na tom provozuje ethernet, rušení mezi kabely mezi sebou celkem nehrozí, na TV bych použil kvalitní KOAX a pak rušení taky nehrozí. V domácím prostředí jsem se nesetkal ani s nějakými problémy způsobenými rušením od elektřiny.
0 x
no hlavně kvůli té TV, která už je hotová, není v našem provozu a už je asi taky letitá. FTP kabel máme oveřen, že si z rozvody TV nevadí. Nevadil nám nikdy ani tam nestíněný, ale moc se nám do toho nechce. Až bude někdo pindat, že mu kvůli internetu nejde TV, pozvou si televizáky, což jsou největší odborníci na světě na vše a uvidí nestíněj kabel, tak bude na problém zaděláno. I když příčina bude nejspíš někde jinde.
Kvalita je daná možná v dnešní době spíš (ne)obsahem mědi. Mám doma už leta krabici zbytek "pravýho" beldenu na výjimečné použití. Kabel má tak 4mm, ale chodí dobře i na 150m, navíc je při tomhle malým průměru i dost odolnej. Má k sobě slepené žilové páry, aby se dodrželo kroucení. Cvaká se to blbě, ale asi to svůj důvod mělo.
Akorát je to UTP a už stejně nevím, kde jsem ho bral, je to už hooodně dávno. Tak jsem myslel, kdyby bylo něco takovýho v FTP provedení. No pokud nebude, riskneme nějaký lepší UTP, protože nic silnějšího nám tam nevleze.
Kvalita je daná možná v dnešní době spíš (ne)obsahem mědi. Mám doma už leta krabici zbytek "pravýho" beldenu na výjimečné použití. Kabel má tak 4mm, ale chodí dobře i na 150m, navíc je při tomhle malým průměru i dost odolnej. Má k sobě slepené žilové páry, aby se dodrželo kroucení. Cvaká se to blbě, ale asi to svůj důvod mělo.
Akorát je to UTP a už stejně nevím, kde jsem ho bral, je to už hooodně dávno. Tak jsem myslel, kdyby bylo něco takovýho v FTP provedení. No pokud nebude, riskneme nějaký lepší UTP, protože nic silnějšího nám tam nevleze.
0 x
V domacom prostredi som sa s rusenim na koaxe ani ftp nestretol. Najhorsi je subeh siloviny, hlavne okruhy s velkou zatazou tj. Vacsie prudy. Pri subehu siloviny musi byt ftp hlavne uzemnene. Ak nieje uzemnene tak to nema ziadny vyznam. Ak chces tensie ftp tak zvycajne lanko byva tensie nez drot. Je ale krehsie a v tahu vydrzi menej.
0 x