❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 zrychluje ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Majklik

Re: O2 zrychluje ?

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

Rambo píše:Jenže "rychlost" stahování není všechno...
Nedáno jsem se přestěhoval k ženské a tam je VDSL linka od 0^2 a jede tam Down. cca 20Mb (mimo špičku, v 8 večer to bývá horší ale poslední dobou to je v pohodě), jen ten Up. 2Mb je trága, pig 50ms+ je taky hnus a ještě k tomu ta "parodie na modem (ZyXEL VMG1312-B30B)", u kterého se tak jednou týdně zasekne DHCP server... Kdybyhc měl možnost (jak politicko-rodinnou, tak technickou) tak od 0^2 uteču...

A ještě tohle mě strašně pobavilo v jejich ceníku (měsíčně):

Kód: Vybrat vše

Veřejný pevný IPv6/64 rozsah    99,00 Kč (119,79 Kč s DPH)

Ověř si, zda ten modem umí G.INP protokol (G998.4) a zda je i zapnut na straně O2. NA nových linkách je teď už defult, na starých se zapíná při změnách tarifu. Ping by pak být výrazně níže. G.INP je alternativa k staršímu FEC, která nepotřebuje data rozkládat do delších časových úseků a zpožďovat je tolik.
Ta cena je pevně přidelný /64. V ceně linky máš dynamicky přidělovaný blok, ale upřimně si nepamatuji, že by se mi někdy změnil, ať u O2 nebo TMO.

DarkLogic píše:No a za jednu veřejnou IPv4 chtějí dokonce 254 Kč/měs :-)

Asi chtějí lid přesvědčit, že už IPv4 nepotřebují. :-)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

tak u par znamych uz mi pise cetin : Na Vámi zadané adrese: xxxxx
jsou v současnosti dostupné služby o rychlosti až 250 Mb/s. Pred mesicem tam byla jen 80tka. Tedy VDSL3 aktivni ? Konkretne tato pripojka je od ustredny cca. 550m. Co je ale fest divne, ze mi to same pise i pripojka, co je daleko cca. 1100m, pritom dalsi o 150m zpet pise uz jen 50M.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

pcwifi píše:tak u par znamych uz mi pise cetin : Na Vámi zadané adrese: xxxxx
jsou v současnosti dostupné služby o rychlosti až 250 Mb/s. Pred mesicem tam byla jen 80tka. Tedy VDSL3 aktivni ? Konkretne tato pripojka je od ustredny cca. 550m. Co je ale fest divne, ze mi to same pise i pripojka, co je daleko cca. 1100m, pritom dalsi o 150m zpet pise uz jen 50M.

Papir snese všechno....
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Údaje ve vyhledávací nesedí... Bezproblémů najdu lokace, kam vůbec nevedou kabely, nejbližší kabel cca 500m daleko a je tam psaná dostupnost 80Mb, případně dva baráky vedle sebe (20m) kdy jeden má 20Mb, druhý 80Mb.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 7 years ago

no taky sem se tomu lehce divil, ale i slepice v O2 potvrdila, ze 1 barak co ma pade a druhy o kousek dal ma 80, tak to je bud tezky renonc v dtbz nebo nekde oyebali kabely.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rsaf

Příspěvekod rsaf » 7 years ago

Co je na tom divného. Může být každý barák připojený do jiného rozvaděče (někde ta "hranice" být musí), takže to má prostě dále. Jeden barák může být do rozvaděče k předsunutému DSLAMu (a rázem má těch 250Mbit), druhý ne...
Pak je to vše o datech - může být barák kde kdysi přípojka vedla (třeba nadzemní) a prostě se zrušila/zmizela, nikdo ji ale nevymazal z evidence... Občas se zbourá dům (přípojku měl) a obec číslo "zrecykluje" pro novostavbu které je pár set metrů dál, přípojku nemá, ale v CETINu ta adresa existuje, protože třeba o zbourání domu ani nevědí.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Jedná se o lokace kam nikdy žádný kabel nevedl... 10+let stará výstavba RD včetně čerstvě postavených. A přesto dle databáze dostupné 80Mb.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

tak jasne.. zavolaji a nabidnou jim LTE...
0 x

Julian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 7 years ago

pcwifi píše:tak u par znamych uz mi pise cetin : Na Vámi zadané adrese: xxxxx

Ahoj,
testoval jsem ten samy xDSL HW co pouziva CETIN a do vzdálenosti cca 1000m je ta vzdalenost skoro putna, mnohem dulezitejsi je kvalita vedeni (tzn. utlum /preslechy).
Popravde receno ale nevim proc sli nyni do te 30MHz technologie / oproti g.fastu to nema snad zadnou vyhodu a ten bude najare a nabidne 4x vetsi prenosovku.
Snad jen ze maji laboratorne vyzkouseno, ze ten 30MHz kanal s vektoringem je nekde nasaditelny, kam g.fast nasadit nepujde.

Richard
0 x