❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Geolokace IP adres

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Geolokace IP adres

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Ahoj všem, potřeboval bych poradit...
V RIPE nám dali /22 IPv4 adresy z bloku 185. . Jenže to vypadá, že celé naše /22 je geolokačně přiřazené pod Rusko, takže slavný google nám cpe ruské verze Google, Youtube atd. Některé české weby se očividně brání přístupu z takových adres, Volny.cz zase nereaguje na dotazy na smtp atd.

A teď co s tím? Jakým způsobem jsem schopný toto změnit a říct, že adresy jsou v ČR a nejlépe přímo v Horním Slavkově? Máte s tím někdo zkušenost? Musí být nějaké řešení, jak říct všem kde se IP nachází, než psát všem email aby si laskavě nastavili filtry atd.

Díky za každé info
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

Petr Bačina píše:Ahoj všem, potřeboval bych poradit...
V RIPE nám dali /22 IPv4 adresy z bloku 185. . Jenže to vypadá, že celé naše /22 je geolokačně přiřazené pod Rusko, takže slavný google nám cpe ruské verze Google, Youtube atd. Některé české weby se očividně brání přístupu z takových adres, Volny.cz zase nereaguje na dotazy na smtp atd.

A teď co s tím? Jakým způsobem jsem schopný toto změnit a říct, že adresy jsou v ČR a nejlépe přímo v Horním Slavkově? Máte s tím někdo zkušenost? Musí být nějaké řešení, jak říct všem kde se IP nachází, než psát všem email aby si laskavě nastavili filtry atd.

Díky za každé info

viewtopic.php?f=4&t=22572&p=207527&hilit=geolokace#p207527

hmm, take mame IPcka zacinajici 185. Ten blok jsem ale susil hodne dlouho a zaciname ho pouzivat teprve ted, tak doufam, ze se vsechny geolokacni sluzby uz stihly syncnout s RIPEm. Maxmind ukazuje spravne info...
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Díky... napsal jsem dotaz dřív než mě napadlo, že to někdo taky řešil... Maxmind ukazuje správě, většina služeb jede jak má. Google je úplně mimo, snad zareagují na ten jejich formulář. Některé služby v ČR s tím mají asi trochu problém. Ale většina funguje jak má. Takže asi nezbývá než si začít dopisovat s těmi co nefungují a čekat.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nedavno jsme od ripe tkaé dostali adresy: 185.215.x.x a vůbec nemám problém, maxmind ukazuje CZ, čt24 jede a google český když dám google.com....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

nevim jestli je to stale platne (stiznosti z 2014) ale nekteri (i ISP) si uziva(ji/li) s Googlem kupu srandy:
https://productforums.google.com/forum/ ... nGZOMJ8zQJ
Takze hlavne nepripojovat zadne cizince a vubec ne firmy, kde by mohly Vase IP slouzit jako exit node do Internetu nejakym zamestnancum pracujicim z domova v zahranici...
0 x

Rudolf

Příspěvekod Rudolf » 8 years ago

Dobrý den,
při brouzdání po Google a zjišťování informací o situaci s IPv4 jsem narazil na Vaše příspěvky, na které nepředpokládám, že se někdo ozve, ale ... Nabízím výdej IPv4, kterých máme z mého pohledu dostatek. V případě zájmu mi můžete napsat na e-mail - rdrtina@alfatelecom.cz
S pozdravem, Drtina Rudolf.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 8 years ago

tak jsem zjistil že naše ip o RIPE se nenachází v této databázi http://www.geoip.co.uk/ a bloklo nám to přístup na jistý server.
na maxmindu jsme samozřejmě dobře a netuším odkud tahá tato podivná služba data?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...