pro obec, ktera chce prejit z analogu na dvb-t ve sve kabelovce shanim aspon nastrel ceny za patricny HW + montaz. Zdrojem signalu bude satelit. Jednalo by se jen o komplet ceske programy v HD + nejaky zbytky co je v SD + pripadne nejake FTA.
dik
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HW pro kabelovku sireni programu v DVB-T/2
HW pro kabelovku sireni programu v DVB-T/2
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
dvb-t2 modulator bude problem, zatim neni z ceho poradne vybirat. dvb-t pouzivame teleste luminato, delaji se i vstupni karty.
Prevod satelitnich ceskych HD (predpokladam skylink) do dvb-t ma tolik technickych uskali a problemu s udrzitelnosti, ze bych od toho dal rychle ruce pryc.
Kdyby melo jit o vystup do dvb-c, tak tam by byla situace o neco lepsi, ale porad jsou tu problemy se skylinkem do budoucna.
Prevod satelitnich ceskych HD (predpokladam skylink) do dvb-t ma tolik technickych uskali a problemu s udrzitelnosti, ze bych od toho dal rychle ruce pryc.
Kdyby melo jit o vystup do dvb-c, tak tam by byla situace o neco lepsi, ale porad jsou tu problemy se skylinkem do budoucna.
0 x
jedna nejmenovana firma toto prave delala, vzala si za to asi kilo a je prevadeno tusim 10-15HD a 5SD do DVB-T, funguje to rekneme uspokojive. Ale po zkusenostech bych s nima uz nic spolecne mit nescel... DVB-C je nepouzitelne, hodne lidi ma T/T2 STB, ktere C-čko neumi ani omylem.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Kdo ma v televizi T2 tuner, tak ma temer vzdy i C. O tech T2 STB dost silne pochybuji.
100K Kc by byla na tom teleste dost super cena. Ale tam spis bude nejake "hobby" reseni s cenou do 10K kc za jeden vystupni MUX. Ale umime koupit treba dvojity DVB-S2 do DVB-T za cca 6K kc a to porad jeste neni z Ciny
Prodat zelezo a jednorazove nastavit neni pro nikoho problem. Ale kdo se zaruci, ze skylink neprovede technicke zmeny? Jak chcete resit uspokojive EPG? HD kanaly maji tok cca 4-15Mbps, dvb-t kapacitu max 30Mbps, to je potom radost do toho neco skladat.
Jakou od toho cekate moralni zivotnost? Na satelitu bude silny tlak na prechod do h.265.
100K Kc by byla na tom teleste dost super cena. Ale tam spis bude nejake "hobby" reseni s cenou do 10K kc za jeden vystupni MUX. Ale umime koupit treba dvojity DVB-S2 do DVB-T za cca 6K kc a to porad jeste neni z Ciny
Prodat zelezo a jednorazove nastavit neni pro nikoho problem. Ale kdo se zaruci, ze skylink neprovede technicke zmeny? Jak chcete resit uspokojive EPG? HD kanaly maji tok cca 4-15Mbps, dvb-t kapacitu max 30Mbps, to je potom radost do toho neco skladat.
Jakou od toho cekate moralni zivotnost? Na satelitu bude silny tlak na prechod do h.265.
1 x
dele je lepe
hele vzhledem k tomu, ze kazdy ( krom FlixTV ) operator v cesku se chova jiz zcela standartne staromodne a za H.264 by i dychal, tak se nebojim ze by to 5 let nevydrzelo. Je mi jasne, ze VBR tok je problem, v dobre vire ale toto neni to co bych chtel resit. To at si poresi pripadne dodavatel reseni a ja shanim info kolik by takove stalo + - autobus. Ocividne by T2 reseni bylo nejlepsi...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně stavět kabelovku na DVB-T místo DVB-C je nesmysl a cesta do pekel. Jak potom budeš řešit když někdo kabelovku nebude chtít? Budeš běhat a odpojovat kabely z hvězdy? Co když někde nebude hvězda? Jeden takovej paskvil je tady u nás a je to šílenost.
Pokud se to dělá nově, tak DVB-C a o ničem jiném bych neuvažoval. Radši bych nacpal lidem settopboxy, většina lidí už má stejně LCD/LED kde už DVB-C je.
Pokud se to dělá nově, tak DVB-C a o ničem jiném bych neuvažoval. Radši bych nacpal lidem settopboxy, většina lidí už má stejně LCD/LED kde už DVB-C je.
0 x
nevim esi to puvodni dotaz moc neobsahl, ale techicke reseni ( kabelovka ) je hotove a leta bezi. neni to MOJE reseni, je to v jedny nejmenovany obci, kdy jen se snazim aby pripadna nabidka od pripadne firmy, ne tech patlalu co to tam ted provozuji byla znama a ja ji moh aspon nadhodit aby se lepe rozhodovalo. V prekladu : chci znat cenu za to co "poptavam", aspon nastrel.
0 x
Co sa tyka technickeho riesenia. Pre ludi je lepsie aby to bezalo v DVB-T - naladia vsetky telky a kto ma CRT si kupi STB. DVB-C je fajn, poskytuje moznosti kodovania a pod ale su to naklady naviac. Musis zabezpecit ludom karty pripadne moduly. Otazka je ci ich budes dotovat alebo to budu ludia platit. DVB-T tazko osetris...
Z vlastnej skusenosti pouzivame v jednej dedine 2x masinu od POLYTRONU. Bezi to asi rok, bez problemov. K masine potrebujes profesionalne dekodovacei moduly - podla modulu vies dekodovat dany pocet kanalov. Pouzivame 4x modul, kazdy vie dekodovat naraz 8 kanalov. Su verzie na 2,4,8 kanalov. Hlavna masina cca 4000€ + dekodovacie moduly cca 200€ kus. Dalej potrebujes zaplatene karty (asi skylinku) Nejaku parabolu + LNB a kabelaz, to su tie drobne polozky. Instalacia, konfiguracia a pod. tiez nieco stoji, zalezi kolko si dana firma nauctuje. Dalej by bolo dobre poriesit nejaku licenciu na sirenie kanalov skylinku. Netusim kolko to stoji ale pri malej kablovke (1500-2000 obyvatelov) sa to neoplati vobec riesit. Radsej z takej kablovky vycuvat alebo prevadzkovat nacierno.
Z vlastnej skusenosti pouzivame v jednej dedine 2x masinu od POLYTRONU. Bezi to asi rok, bez problemov. K masine potrebujes profesionalne dekodovacei moduly - podla modulu vies dekodovat dany pocet kanalov. Pouzivame 4x modul, kazdy vie dekodovat naraz 8 kanalov. Su verzie na 2,4,8 kanalov. Hlavna masina cca 4000€ + dekodovacie moduly cca 200€ kus. Dalej potrebujes zaplatene karty (asi skylinku) Nejaku parabolu + LNB a kabelaz, to su tie drobne polozky. Instalacia, konfiguracia a pod. tiez nieco stoji, zalezi kolko si dana firma nauctuje. Dalej by bolo dobre poriesit nejaku licenciu na sirenie kanalov skylinku. Netusim kolko to stoji ale pri malej kablovke (1500-2000 obyvatelov) sa to neoplati vobec riesit. Radsej z takej kablovky vycuvat alebo prevadzkovat nacierno.
0 x
diky za nejake informace, aspon se da uz s necim manipulovat. Typ od davecv je zajimavy, urcite predhodim jako moznost... v nakupu 86 klacku to neni uple spatne.
0 x
A co tohle ? http://www.xdvision.cz/775-skupinove-stanice
http://www.xdvision.cz/content/80-novinka-kompaktna-univerzalna-stanica-pcu-4000
Měl jsem v mailu nějakou akční cenu okolo 50k bez DPH
http://www.xdvision.cz/content/80-novinka-kompaktna-univerzalna-stanica-pcu-4000
0 x
pcwifi píše:diky za nejake informace, aspon se da uz s necim manipulovat. Typ od davecv je zajimavy, urcite predhodim jako moznost... v nakupu 86 klacku to neni uple spatne.
Moje cena je 65500 bez DPH. Ale ASM mají mají dobré řešení a skvělou podporu
0 x
Pintero píše:A co tohle ? http://www.xdvision.cz/775-skupinove-stanice
50k je pekna cena, neviem ci tento ale nejaky podobny mame nahodeny ale bol drahsi. Treba si este priratat cenu profi modulov.
0 x
ked dvb-c tak astra + resi modulator
ked dvb-t tak viem odporucat polytron alebo grundig
alcad je lacny ale shit...mrznu a podobne
ked proficam tak https://www.dvbmarket.com/
ked dvb-t tak viem odporucat polytron alebo grundig
alcad je lacny ale shit...mrznu a podobne
ked proficam tak https://www.dvbmarket.com/
0 x
-
Jestli mít výstup v T nebo C je úplně jedno, protože v obou případech lze použít kódování z přijímací strany (tj. poslat zakódovaný signál ze satelitu až k účastníkům a ti si to budou v TV dekódovat sami), resp. šířit v kabelu signál již odkódovaný (samozřejmě na základě smluv s poskytovateli programů). Varianta DVB-C, kterou používá např. UPC, tedy že si signál scramblují u sebe, je u lokální kabelovky naprosto nereálná (náklady na scramblování jsou kolem mega a ještě si pravidelné výpalné vybírá majitel kódovacího systému).
0 x