❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

HW pro kabelovku sireni programu v DVB-T/2

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

HW pro kabelovku sireni programu v DVB-T/2

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

pro obec, ktera chce prejit z analogu na dvb-t ve sve kabelovce shanim aspon nastrel ceny za patricny HW + montaz. Zdrojem signalu bude satelit. Jednalo by se jen o komplet ceske programy v HD + nejaky zbytky co je v SD + pripadne nejake FTA.

dik

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

dvb-t2 modulator bude problem, zatim neni z ceho poradne vybirat. dvb-t pouzivame teleste luminato, delaji se i vstupni karty.
Prevod satelitnich ceskych HD (predpokladam skylink) do dvb-t ma tolik technickych uskali a problemu s udrzitelnosti, ze bych od toho dal rychle ruce pryc.
Kdyby melo jit o vystup do dvb-c, tak tam by byla situace o neco lepsi, ale porad jsou tu problemy se skylinkem do budoucna.
0 x

pcwifi

jedna nejmenovana firma toto prave delala, vzala si za to asi kilo a je prevadeno tusim 10-15HD a 5SD do DVB-T, funguje to rekneme uspokojive. Ale po zkusenostech bych s nima uz nic spolecne mit nescel... DVB-C je nepouzitelne, hodne lidi ma T/T2 STB, ktere C-čko neumi ani omylem.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

Kdo ma v televizi T2 tuner, tak ma temer vzdy i C. O tech T2 STB dost silne pochybuji.

100K Kc by byla na tom teleste dost super cena. Ale tam spis bude nejake "hobby" reseni s cenou do 10K kc za jeden vystupni MUX. Ale umime koupit treba dvojity DVB-S2 do DVB-T za cca 6K kc a to porad jeste neni z Ciny :-)

Prodat zelezo a jednorazove nastavit neni pro nikoho problem. Ale kdo se zaruci, ze skylink neprovede technicke zmeny? Jak chcete resit uspokojive EPG? HD kanaly maji tok cca 4-15Mbps, dvb-t kapacitu max 30Mbps, to je potom radost do toho neco skladat.

Jakou od toho cekate moralni zivotnost? Na satelitu bude silny tlak na prechod do h.265.
1 x

pcwifi

dele je lepe :grinning: hele vzhledem k tomu, ze kazdy ( krom FlixTV ) operator v cesku se chova jiz zcela standartne staromodne a za H.264 by i dychal, tak se nebojim ze by to 5 let nevydrzelo. Je mi jasne, ze VBR tok je problem, v dobre vire ale toto neni to co bych chtel resit. To at si poresi pripadne dodavatel reseni a ja shanim info kolik by takove stalo + - autobus. Ocividne by T2 reseni bylo nejlepsi...
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Hlavně stavět kabelovku na DVB-T místo DVB-C je nesmysl a cesta do pekel. Jak potom budeš řešit když někdo kabelovku nebude chtít? Budeš běhat a odpojovat kabely z hvězdy? Co když někde nebude hvězda? Jeden takovej paskvil je tady u nás a je to šílenost.

Pokud se to dělá nově, tak DVB-C a o ničem jiném bych neuvažoval. Radši bych nacpal lidem settopboxy, většina lidí už má stejně LCD/LED kde už DVB-C je.
0 x

pcwifi

nevim esi to puvodni dotaz moc neobsahl, ale techicke reseni ( kabelovka ) je hotove a leta bezi. neni to MOJE reseni, je to v jedny nejmenovany obci, kdy jen se snazim aby pripadna nabidka od pripadne firmy, ne tech patlalu co to tam ted provozuji byla znama a ja ji moh aspon nadhodit aby se lepe rozhodovalo. V prekladu : chci znat cenu za to co "poptavam", aspon nastrel.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Co sa tyka technickeho riesenia. Pre ludi je lepsie aby to bezalo v DVB-T - naladia vsetky telky a kto ma CRT si kupi STB. DVB-C je fajn, poskytuje moznosti kodovania a pod ale su to naklady naviac. Musis zabezpecit ludom karty pripadne moduly. Otazka je ci ich budes dotovat alebo to budu ludia platit. DVB-T tazko osetris...
Z vlastnej skusenosti pouzivame v jednej dedine 2x masinu od POLYTRONU. Bezi to asi rok, bez problemov. K masine potrebujes profesionalne dekodovacei moduly - podla modulu vies dekodovat dany pocet kanalov. Pouzivame 4x modul, kazdy vie dekodovat naraz 8 kanalov. Su verzie na 2,4,8 kanalov. Hlavna masina cca 4000€ + dekodovacie moduly cca 200€ kus. Dalej potrebujes zaplatene karty (asi skylinku) Nejaku parabolu + LNB a kabelaz, to su tie drobne polozky. Instalacia, konfiguracia a pod. tiez nieco stoji, zalezi kolko si dana firma nauctuje. Dalej by bolo dobre poriesit nejaku licenciu na sirenie kanalov skylinku. Netusim kolko to stoji ale pri malej kablovke (1500-2000 obyvatelov) sa to neoplati vobec riesit. Radsej z takej kablovky vycuvat alebo prevadzkovat nacierno.
0 x

pcwifi

diky za nejake informace, aspon se da uz s necim manipulovat. Typ od davecv je zajimavy, urcite predhodim jako moznost... v nakupu 86 klacku to neni uple spatne.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

0 x

davecv

Příspěvekod davecv » 8 years ago

pcwifi píše:diky za nejake informace, aspon se da uz s necim manipulovat. Typ od davecv je zajimavy, urcite predhodim jako moznost... v nakupu 86 klacku to neni uple spatne.

Moje cena je 65500 bez DPH. Ale ASM mají mají dobré řešení a skvělou podporu ;-)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Pintero píše:A co tohle ? http://www.xdvision.cz/775-skupinove-stanice
http://www.xdvision.cz/content/80-novinka-kompaktna-univerzalna-stanica-pcu-4000
Měl jsem v mailu nějakou akční cenu okolo 50k bez DPH

50k je pekna cena, neviem ci tento ale nejaky podobny mame nahodeny ale bol drahsi. Treba si este priratat cenu profi modulov.
0 x

tom2014

Příspěvekod tom2014 » 8 years ago

ked dvb-c tak astra + resi modulator
ked dvb-t tak viem odporucat polytron alebo grundig
alcad je lacny ale shit...mrznu a podobne
ked proficam tak https://www.dvbmarket.com/
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 8 years ago

Jestli mít výstup v T nebo C je úplně jedno, protože v obou případech lze použít kódování z přijímací strany (tj. poslat zakódovaný signál ze satelitu až k účastníkům a ti si to budou v TV dekódovat sami), resp. šířit v kabelu signál již odkódovaný (samozřejmě na základě smluv s poskytovateli programů). Varianta DVB-C, kterou používá např. UPC, tedy že si signál scramblují u sebe, je u lokální kabelovky naprosto nereálná (náklady na scramblování jsou kolem mega a ještě si pravidelné výpalné vybírá majitel kódovacího systému).
0 x