❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBOARD PowerBox Pro (RB960PGS-PB)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Kolombo

RouterBOARD PowerBox Pro (RB960PGS-PB)

Příspěvekod Kolombo » 8 years ago

Zdravím,
koukal jsem na novinku u MT na RouterBOARD PowerBox Pro a zprvu jsem jásal, že pro tento HW bych našel uplatnění, ale po přečtení datasheetu ji nejsem jist, jestli to umí to co bych chtěl.
Chtěl bych to napájet cca 55V (abych dostal i na dlouhém kabelu na střechu nějaký ten výkon, když se cestou "ztratí" třeba 5V na napětí) a nahoře tím krmil několik zařízení které ale snesou max 28V. A mám právě obavu, že když to budu napájet cca 55V, tak mne z toho na portu 2-5 poleze 802.3at/af (48v) ale ne 24V pasivní POE. Ideální by bylo, kdyby šlo na portu nastavit výstup - buď pasivní 24V nebo 802.3at/af. A to nevím jestli to tento RB bude umět.
Nemáte ho již někdo objednaný, kdo by mi to mohl ověřit?
Děkuji
K.
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Mám na stole ne outdoor verzi. Ale jak píšeš pracuje ubnt. Mikrotik podle mě ne, ten jen pasivně předává co mu dáš. Na druhou stranu je to pěknej switch na kamery který chtěj 48v.
0 x

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 8 years ago

​​Tak to se bude chovat stejně, ne-outdoor verze jak outdoor.
Škoda, ale i tak je to posun oproti UBNT (myslím nejmenší model 5port), protože
ten neumí napájení 48V, ale jen 24V. Větší verze UBNT ano, ale ta cena je úplně
jinde…
Každopádně díky za info.
K.
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 8 years ago

Pokud tam pošleš 55V tak to odpálíš do křemíkového nebe i s tím co do toho připojíš.
Nevýhoda zařízení (pokud je uděláno stejně jako ominik ) bude v tom, že na výstupech bude proudová ochrana v případě dlouhého kabelu na přívodu budeš mít problém s touto proudovou ochranou při náběhu RB bude (vzhledem k velkému úbytku napětí) vysoký proud a proudovka ti odpojí port a nedovolí aby zařízení zapojené do RB960PGS naběhlo.
Takto se nám choval omnitik s RB411+5g katička (netuším jaká)
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

Pouzivame bezne RB750P-PBr2, PowerBOX, 5x LAN, + 4 PoE out, vč. zdroje 24 V, 2,5 A
Napriklad privod cca 50m do POE in pro napajeni na ether1, box na komine a z toho krmime 4 dalsi mikrotiky.
Pokud to bude psat cable shorted nebo podobne neco na ethernetu tak:
/interface ethernet poe settings set ether1-poe-in-long-cable=yes

RB960PGS-PB sme zatim nezkouseli na AP kde je potreba gigabit mame normalne racky a 3011 atp. ma nekdo zkusenost s 960PGS?
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

Ano, používám hex poe https://routerboard.com/RB960PGS na 24V a super, pouze u ubnt jednotek je potřeba dávat poe out na forced, autodetekce občas selže.

Mám jen drobné podezření, že při restartu hex poe v kombinaci poe forced port neprovede odpojení připojených RB od elektřiny. Řešení je několik, netřeba rozepisovat.
edit: potvrzeno, minimálně ve ROS 6.36.1

Má to slušný procesor(na tak malou krabičku) a zvládne toho dost. Dá se použít jako fullwire switch, jedinou limitací je, že SFP je vyvedeno samostatně a není zapojitelné do switche jinak nežli přes bridge.
0 x

TLin

Příspěvekod TLin » 7 years ago

Mám na stole hEX PoE (RB960PGS). Existuje způsob, jak zároveň krmit 802.3af/at zařízení (AXIS kamera) a UBNT PBE-M5 anténu? Nyní mám trafo cca 50V a napájí se pouze kamera. Když použiji trafo, které se dodává, tak odnapájím pouze anténu.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

TLin píše:Mám na stole hEX PoE (RB960PGS). Existuje způsob, jak zároveň krmit 802.3af/at zařízení (AXIS kamera) a UBNT PBE-M5 anténu? Nyní mám trafo cca 50V a napájí se pouze kamera. Když použiji trafo, které se dodává, tak odnapájím pouze anténu.

ne
0 x

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 7 years ago

Jedině, že by se použilo: ​https://www.czc.cz/ubiquiti-poe-konvertor-48-v-18-v-802-3af-venkovni/197247/produkt
0 x