❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rb 500 could not get routeros.dll no reply
Rb 500 could not get routeros.dll no reply
Ahoj, včera jsem přes winbox upravoval u uživatele sq a mikrotik zatuhl. Po odpojení od sítě normálně zapípá a když se na něj chci dostat winboxem, začne winbox stahovat plugin a ve třetině stahování se zasekne a vyhodí tuto hlášku: Could not get routeros.dll no reply. Přes telnet se na něj nedostanu. No, jde to tak max 10 sec. po restartu. To telnet reaguje a přihlásí mne do Mikrotiku, ale pak okno zatuhne. Jinak ve winboxu nemam napsanou ip adresu, protože na tu mi to nereaguje, mám tam mac adresu. Nevíte co s tím, je to na reklamaci? jinak jsem tam dal asi před týdnem novou verzi 2.9.50 . Mám udělat tovární nastavení? Ale teda nevim jak. Ten mikrospínač u napájení nereaguje.Díky Pepa
0 x
Už to mám,kdyby se to někomu stalo, tak musí umět rychle psát. Po restartu jsem do Mikrotiku vlezl telnetem a těch 5 sec. co mi to reagovalo jsem to dal do továrního nastavení setup -r . No a ted je to už ok, alespon reaguje.
Pepa
Pepa
0 x
jpucholt píše:Už to mám,kdyby se to někomu stalo, tak musí umět rychle psát.
Pepa

A pro ty, kteří neumějí rychle psát, funguje sériový kabel a terminálový program. Takto se přihlásíš k mikrotiku.
A pokud s připojeným terminálovým programem provedeš restart (boot) tak v okně terminálu uvidíš BOOT-MENU, kde je taktéž volba pro reset do továrního nastavení.
0 x