❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 8 years ago

philirom píše:Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s appkami pro smart tv? Někdy v březnu tu bylo zmíněno, že beta verze bude pravděpodobně k dispozici v červnu...

Děkuji.

Máte pravdu, bohužel máme zatím jen verzi, která ve smartTV zatím přehrává streamy z našich serverů a pracuje s komponenty naší platformy. Finální verze by měla být hotová za 8týdnů. Pak bychom rádi uvolnili betu mezi zákazníky a po cca dalších 2-3 týdnech by se vydala stabel verze. Implementované budou LG a Samsung.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

SpeedyGT

Příspěvekod SpeedyGT » 8 years ago

Už přes měsíc používám jako hlavní zdroj TV, koax od Skylinku sem prozatim uplně odpojil :). Mám akorát 3 body které by mne zajímaly:

- Někdy se nezobrazují náhledy při zpětném přehrávání...někdy se načte, někdy ne + náhledy cca o 10-15s nesedí. Na náhledu je třeba ještě reklama ale když to rozkliknu už jede film
- Párkrát se mi stalo že se mi nahoře zasekl nápis "nahrané pořady" a šel dát pryč jenom když jsem dal záložky nahraných pořadů a pak ji zase zavřel
- Teď trochu z jineho soudku - bude Nova Sport 1 v HD? Všechno ostatní v HD už je, tohle jediné mi chybí :)

// Box Arris VIP1113, Bootcast ID: arris-vip1113v3h
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Prvni 2 body mohu potvrdit. Stejna verze
0 x

dkulda

Ano první bod je vlastnost, která vychází z faktu, že obrázky (thumbnaily) které pak vkládáme děláme tak, že každých 20 vteřin uložíme obrázek. 20 vteřin jsme zvolili na základě několika testů, kde jsme našli přiměřený kompromis s ohledem na vytížení serverů a nároků na ně a vypovídající hodnotou dané funkce. Thumbnaily by měly pomoct při orientaci ve streamu. Na multicastu to není potřeba, protože je tam funkce přetáčení s obrazem. Unicastová verze toto neumožňuje, tak jsme to vyřešili touto pomůckou.
Druhý bod je známý bug a myslím, že je již opraven. Mohli byste mi prosím napsat v jaké verzi se Vám to ukazuje? (verzi SW a firmwaru najdete v nastavení/informace o zařízení). Děkuji.
0 x

dkulda

Ještě bych upozornil a požádal aby jste podobné chyby hlásili na mail noc@4net.tv, případně zadávali rovnou do teamwork desku jako ticket (každý zákazník by měl mít své přístupy). Budete mít jistotu, že se to dostane správnému člověku a taky, že se na to nezapomene. Ticketovací systém hlídá vyřízení, případně zajistí eskalaci.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

Možná by nebylo od věci poslat souhrný mail se všemi podstatnými odkazy ke službě, jako je přístup do cloudu, do teamworku apod. Já se třeba nedávno snažil najít odkaz do cloudu, kde jsou k dispozici firmwary a zaboha jsem to nemohl najít. Jak se dostat na teamwork asi taky nevím :-)
0 x

dkulda

Ano na cloud budu posilat novy, upravil jsem nazev slozky a zmenil se cely odkaz. O teamworku mail sel...
0 x

SpeedyGT

Příspěvekod SpeedyGT » 8 years ago

Jaký je aktuální image pro Arrise 1113? Mám tu nahrán 4.9.1.5-html.02-20170531-29b75c s FW 3.3.4. Díky.

// ok napsáno.
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne 04 Sep 2017 21:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

dkulda

SpeedyGT píše:Jaký je aktuální image pro Arrise 1113? Mám tu nahrán 4.9.1.5-html.02-20170531-29b75c s FW 3.3.4. Díky.

Napište prosím kolegům na noc@4net.tv. Já to teď nevím, a jen bych dělal posla Vašeho dotazu. Děkuji za pochopeni.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Je po prázdninách a tak se zeptám, jak to aktuálně vypadá s dodržením termínů roadmapy 2017? Settopboxy, Android boxy, Smart-tv, Apple-tv, Back-Office a další slibované věci?
Docela mne zajímá nasazení kodeku H.265 - přikládám graf jednoho mého klienta, co má T-mobile TV. U něj je použitý kodek na konektivitě docela znát.
https://www.parabola.cz/zpravicky/28292/internetova-platforma-t-mobile-tv-prechazi-na-hevc/
Přílohy
graph_net_device (1).png
graph_net_device (1).png (12 KiB) Zobrazeno 3499 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Ten kodek by mě taky zajímal kdy bude
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Na arrisech stejne nepojede.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

basty píše:Na arrisech stejne nepojede.

Jasný, proto padla otázka kdy a jestli vůbec ten kodek bude. Protože v roadmapě byly slibovány i android boxy. Pak to prodávat na wifi má dle mého grafu smysl. Jinak ne. Hodně lidí chce do domácnosti 2 boxy. V současnosti na wifi (i na drátech) je to kapacitní smrt.
Já když si spočítám, kolik dám za 1 Mbps v nákupu, kolik mě stojí ho dostat k zákazníkovi + další administrace okolo a on má trvale zaplý 2 televize v HD, což dělá dohromady stream třeba 12-18M tak na lince prodělavám.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

wifi a HD nejde vubec dohromady... jedine mit patere hodne dobre udelany a neruseny okoli. SD se da utahnout s novyma kodekama.

Terminy... pripocitej dycky dvojnasobek minimalne... a budes mozna v realnym terminu. Resenim jsou pak i retezeny CDNky apod. Ale to je u 4N docela nevyhodne pro male site..
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Pintero píše:Je po prázdninách a tak se zeptám, jak to aktuálně vypadá s dodržením termínů roadmapy 2017? Settopboxy, Android boxy, Smart-tv, Apple-tv, Back-Office a další slibované věci?
Docela mne zajímá nasazení kodeku H.265 - přikládám graf jednoho mého klienta, co má T-mobile TV. U něj je použitý kodek na konektivitě docela znát.
https://www.parabola.cz/zpravicky/28292/internetova-platforma-t-mobile-tv-prechazi-na-hevc/

T-mobile ma ty novy arrise, kteri umi 265. To je klient s tim novym boxem?
0 x