❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vysielanie Wifi

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
maetoo
Kontaktovat uživatele:

Vysielanie Wifi

Příspěvekod maetoo » 8 years ago

Dobrý deň.
Viete mi poradiť kde nájdem nejaký nákres v ktorom bude zobrazene v akom tvare Mikrotik vysiela,
či vysiela signál z prednej strany, alebo z bočnych strán a podobne?
Ide mi konkrétne o Mikrotik RB-951
0 x

kadlcikales
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kadlcikales » 8 years ago

Podle diagramu AP Unifi Pro jde vydedukovat přibližný diagram RB951-2hnD (navíc jsou v něm stejné 2dB antény) jediná věc navíc je kovoví plíšek ...... Nevím sice k čemu ti to bude ale jestli si myslíš že to nějak přehodíš (otočíš) a pojede ti to o stěnu lépe , no nevím někdy je lepší dát 2 AP než to nějak točit a nebo jak já před pár lety tomu pájet externí antény které přidali nějaký dosah ale stejně to k ničemu nepomohlo .....

Jinak nemám doma laboratoř na měření VF signálu, ale to asi nikdo, vše je od oka, napiš co DCOM třeba ti to změří ....
Přílohy
Unifi Antény.jpg
Unifi Antény.jpg (160.87 KiB) Zobrazeno 1841 x
Unifi Diagram.png
Unifi Diagram.png (65.38 KiB) Zobrazeno 1841 x
RB951-2HnD Diagram.PNG
RB951-2HnD Diagram.PNG (176.41 KiB) Zobrazeno 1841 x
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 8 years ago

Vôbec mi nenapadlo, že by som RBčka otočil k stene v domieni, že budem mať lepší signál.
Práveže mám 2xRBčko 951. Jedno RB mám na prizemy a druhe na poschodí.
Aspoň orientačný vysielací diagram RB-951 potrebujem na to, aby som vedel,
ako Mikrotiky čo najlepšie umiestniť a čo najlepšie otočiť tak, aby pokryli wifi signálom to čo maju a nie to čo nemajú.

Ďakujem.
0 x