❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FWA LTE od T-Mobile

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
TomiQ

Re: FWA LTE od T-Mobile

Příspěvekod TomiQ » 8 years ago

Však zachvíli to s wifinama bude u konce, zakládal jsem dnes téma LTE-U mrkněte na to. V americe od února testují.
0 x

Martin63

Příspěvekod Martin63 » 8 years ago

pcwifi: Nevím, jak to popsat. Prostě to načítání je pomalejší, než jinde.
Gemb: Máš pravdu. Otázkou zůstává, jak to bude běhat u 5G sítě. Dle YouTube z ní lze reálně vytáhnout 400 Mb/s, tak uvidíme. :)
Kalda: Většina opravdu ne, nebudu zde na ně odkazovat. (Kupříkladu 15/5 Mbit za 550,- Kč měsíčně od nejmenovaného poskytovatele není žádná sláva).
Mám to jenom na zkoušku (zajímalo mě, kolik to dá), jinak jsem připojen od PilsFree po kabelu za 300,- Kč měsíčně s rychlostí cca 86/95 Mbit.

Dnes je stále ještě lepší Wi-Fi provider, o tom žádná. Otázkou je, jak tomu bude za pár let.
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 8 years ago

Hehe, za par let je mi to sumak :) Do smrti wifiny delat fakt nechci :)

A furt si myslim, ze je to dany poctem linek. Novy sluzby fungujou, az bude par set zakazniku na jeden site, uz to tak pekne nebude. Analogi s wifi vic nez jasna. Novy body o 2-3 max deseti zakaznicich jedou taky super i v zarusenym ;)
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

z kombinace pasem 1800+2100+2600 ( 60Mhz) lze vypudit laicky hadam pul gigo v realu. A pri MIMO 4x4, no to bude teprv tóčo.
Ohledne www, vim jak to myslis a proto rikam, ze to dela vsem ( co sem se ptal co maj TM )
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

TomiQ

přidej 256QAM a nakonec nelicencované pásma a pojedeš víc než 1 gbps
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Neviem kde som to zaznamenal, ale pri 5G sietiach sa pocita aj z vyuzitim E-BANDu a akychsi mikro popov - inak povedane BTS na kazdej druhej lampe. Tuto dokazu realne vytiahnut gigabity vdaka velkej sirke pasma ale ten dosah + prekazky, to je neriesitelne. Akykolvek bezdrat donekonecna zrychlovat nepojde.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

jenze kazdej se pomlati s kazdym v nelicencu, dyk se podivej v 5tce, je toho jak najebano a casto to nejede nez jede... a opice si budou rochnit ve svych vyhrazenych pasmech a pojede jim to pekne...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

TomiQ

Amíci už na tom testujou a tvrdí jak se nic nezpomalí, ale na to je to jiné vlákno
0 x

hol

Příspěvekod hol » 8 years ago

TomiQ píše:Amíci už na tom testujou a tvrdí jak se nic nezpomalí, ale na to je to jiné vlákno

Jsi navedenej s tim lte ve volnem pasmu? Nic takoveho v planu u nas neni, proc myslis, ze by velci investovali do licenci, kdyby to bylo tak easy? 5ku si zahnojime sami i bez LTE si myslim dost.

Je treba si uvedomit, ze zarizeni do licencovanych pasem maji vetsinou minimalni ochranu proti ruseni...proste se s tim nepocita. Wifi je na to vic stavena, tedy jede tam, mozna bidne, kde uz licencovsna radia padla.
0 x

TomiQ

Oni to nemůžou použít jako hlavní telefony to nepodporují. Jen říkám, že tím chtějí zrychlit síť. Toť vše. Je samozřejmě veliká otázka jestli by to čtu povolilo.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

Ono ze dne na den o busines neprijdeme. Ono to bude hnit hodne dlouho a tim jak to bude hnit tak se bude pasmo "uvolnovat", lepe receno ridnout, protoze se budou pouzivat i jine frekvence. A tim padem to pujde lepe a ten odliv neude tak velkej.

Takze i kdyz clovek se pak na to vykvakne a bude jen tezit a delat minimalni servis tak dalsich 5 let prezije(potom co nastane odliv, to muze zacit treba za 5let. Zivotnost tedy 5 - 10 let jeste).

no a pak tu mame konzervativni klienty, kterym kdyz to funguje face, youtube a seznam, tak je jim uplne jednou jak rychle jim jde internet, hlavne ze jde a nemusi nikam volat ze to nejde.

A tyhle konzervy pak vydrzi az do uplneho konce.

A ty co prudej a chtej porad rychlosti vs cena. Tak ty odejdou prvni. Diky nim se sice prijde o nejake zisky, ale zase zbytek bude litat rychleji.

Nemluve o tom, ze rychlosti netreba, sice je nejake 4K a bude 8k. Ale v ruku v ruce tomu jdou i kompresni algoritmy. Protoze pasma nejsou nafukovaci a je potreba i optimalizovat.

Takze suma sumarum, i kdyz prijde jakakoliv technologie tak sit 1000+ bude drzet mezi 5 - 10 lety od tedka. Muj nazor
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Gemb píše:A co myslis, ze dokedy to pojde tak krasne ? Az budu mat plne sektory pojde to dole...

Myslím že si tím trošku nasrali do bot. Kolega co měl do teď ADSL si dat LTE internet protože mu to jede reálně víc. Tím si krásně odebírají lidi z kabelu a tlačí se je na sektor kde bude za chvíli plno. A co hlasové služby? Ty mají jakou prioritu? Už ted mám problém dost často se někomu dovolat. Operátor O2. Buď to nezačne ani zvonit nebo děsně trvá než se hovor spojí. Není to problém telefonu protože ten samý probém slyším od hodně lidí z okolí.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

jistě jistě, snad každej ví že nabídka t-mobilu FWA dlouho nevydrží a panáci to přiostří, toto je jen lákání včelek na rozkvetlou jabloň :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Taky se mě líbí ty instalace LTE internetu. Minulý víkend jsem byl v praze, bytovka připojená optikou. Úchylka že všude koukám po anténách :) V přízemí koukám co to mají za oknem. Jeden klient SXT druhý LTE škatuli namířenou do zdi :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

halt btska za zdí :D nevíte kolik to může pražit Tx?
jinak ona ta odezva okolo 30ms na dnešní dobu žádná sláva a pokud někomu vadí tarif 15Mb za 550 Kč tak by bylo dobře možná srovnat minimální rychlosti oproti slavným 16kb....
nakonec k čemu je údajně rychlé připojení bez svižného načítání stránek? mě by to docela vadilo....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...