Dobrý den, prosím o radu,
rodičům na venkov zřizujeme internet ale zde nastává problém,
mají dvě televize které musí být současně připojeny k internetu ale pouze bezdrátově nikoliv kabelem,
více routerů nechtějí, televize dělí 3 zdi a dvorek.
Při výběru routeru si mám dát pozor hlavně na co?
Případně kde mohu zakoupit router který je možné používat pouze v licenčním pásmu tj na "černo", myslíte že je to dobrý nápad?
Děkuji za rady a zkušenosti
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Router pro pokrytí velkého domu a zahrady
Hodně štěstí ... wifi je technologie do místnosti. Jestli to pojede přes tři zdi ti nic a nikdo nezaručí.
Tvůj nápad s licenčím pásmem je mírně řečeno hovadský. Že se vůbec nestydíš něco takového na fóru ISP vůbec naznačit.
Kromě toho - ty televize umí takové pásmo?
Tvůj nápad s licenčím pásmem je mírně řečeno hovadský. Že se vůbec nestydíš něco takového na fóru ISP vůbec naznačit.
Kromě toho - ty televize umí takové pásmo?
1 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
více routerů nechtějí. To je argumentace typu, potřebuju autem ujet 2000km, nádrž vydrží 1000, ale tankovat nechci. Jak to mám udělat? Jiné řešení, než více routerů nebo natáhnout kabel (pokud má alespoň jedna TV datovou zásuvku), nemá smysl hledat. Druhý router lze použít jako opakovač někde na hranici baráku a dvorku. Pak k němu nemusí jít kabel. Není to ideální řešení, ale fungovat by to mohlo.
2 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Powerline do zásuvky a jde to i bez tahání dalších kabelů.
2 x
-
Petr Bačina píše:Powerline do zásuvky a jde to i bez tahání dalších kabelů.
Pokud to jde pres ten dvorek a maji jeden rozvadec, pak prehodit na souhlasnou fazi. Jinak to moc fungovat nebude
0 x
bohužel toto slyším u každého druhého zákazníka, že chce jeden router a že soused to má taky a funguje mu to skvěle a už mě to trochu začíná štvát....
jo sít souseda vidí s více čárkama než svoji ale když se k ní připojí tak náhle to nejde a spadne to na 0 čárek
jo sít souseda vidí s více čárkama než svoji ale když se k ní připojí tak náhle to nejde a spadne to na 0 čárek
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hol píše:více routerů nechtějí. To je argumentace typu, potřebuju autem ujet 2000km, nádrž vydrží 1000, ale tankovat nechci. Jak to mám udělat? Jiné řešení, než více routerů nebo natáhnout kabel (pokud má alespoň jedna TV datovou zásuvku), nemá smysl hledat. Druhý router lze použít jako opakovač někde na hranici baráku a dvorku. Pak k němu nemusí jít kabel. Není to ideální řešení, ale fungovat by to mohlo.
Nijak to situaci sice úplně neřeší, ale to přirovnání je bezva.
mpcz, 11.jul.207
1 x
Proč musí být ty dvě televize připojený bezdrátově? A dva routery nechtějí proč?
0 x
power line tedy vice Wifin pokud nesnesou kabl a nebo nafrat
takove ty kydy jemu to jede bla bla bla, to uz tvrde posilam do haje... si to zarid sam, good luck... bye bye
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Nechcu pretoze su to spekulanti..narovinu poviem. Kazdy ktore chce ultra pokrytie ale len jedno zariadenie a neda si to vysvetlit je len spekulant....Jedine co to vyriesi je mikrotik a 33dBm TX...sice to bude ho.no chodit ale budu mat vsade plne ciarky
To, ze TX mobilov a inych sprostosti to naspat uz nepreprazi im nikto nevysveli. Najlepsie pokrytie je vtedy ked na AP nastavim TX na 14dBm, ak je vsade do -70 bude to chodit...nie ako pri klamlivom UNIFI s plnym kotlom. Powerline by som z toho vynechal, pri spekulantoch je to problemova vec, repeater tiez....taki ludia s tym budu mat vzdy a stale problem vsak to kazdy pozname.
0 x
33dB Tx? to tam asi chodíš každý týden měnit kartu ne 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
Já mám teda zkušenosti že full power (30dBm) na RB951G vyústí v lepší kvalitu spojení i s blbým mobilem. Samozřejmě v místech kde je signál hraniční, tak mobil se už nepřipojí. Ale v místech s relativně dobrým signálem to běží mnohem líp než když na mikrotiku stáhnu výkon třeba na 19dBm.
0 x
RB951G je kruty nezmar, power na max a fakticky dosah jak bejt... i foun, ktery s jinym routerem padal na hubu na hrane pripojeni, tak s 951G se chyta i dal, asi hodne dobra karta.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tak borec tomu treba nerozumi, tak proto placa o licenci.
A TV bezdrat protoze treba nema LAN port?
A TV bezdrat protoze treba nema LAN port?
0 x
je v dosahu wifi nějaký praktický rozdíl mezi RB951G-2HnD a RB951Ui-2HnD ?
0 x