❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB600 info sem
Blood píše:ahoj lidi, chtěl jsem se Vás jen zeptat, co již vlastníte RB600 a máte ji v provozu, jak se chová, jak jste s ní spokojený ? díky za odpověï
Mam ji na nastence, RB600, 4x CM9 ROS v3rc13 pro me nepouzitelne. Zhorseni signalu a dokonce nepripojeni nejakych klientu. Dnes ji zkusim jeste s R52.
0 x
airbilly píše:hapi píše:hmm, mě na 666MHz funguje už tejden bez problému, použitej zdroj má 19V 75W, neni problém, verze v3.0rc13
neděleji si iluzi o tom jak je mikrotik úžasenej...
Kde taky zdroj kupit ?
http://www.i4wifi.cz/?cls=spresenttrees&strid=473
třeba
0 x
-
Benny píše:Jasny no ale kdyz neco kupuju tak to kupuju s tim ze to pujde. Kdyby v tom byl 2.9.50 tak mi je to uplne ukradeny, netouzim njeak po v3 ja to kupuju hlavne kvuli HW ne SW. Ti prodam auto s tim ze nema motor ale ma jen betu ktera obcas jede a pojede jen na nejaky silnici, je ti takovy auto k necemu? Neni, stejne jako ten board, ted se na nej muzu maximalne koukat a bude mi tu lezet kdo vi jak dlouho nez udelaj poradnou verzi ROS. Ted jsem koupil RB600 za 4700,- oni udelaj poradnou verzi za dva mesice kdy bude stat ten RB o litr min. Tak kde to potom jsme, to si to mame kupovat aby jsme si to vystavili? Uprime ted nedoporucuju to nikomu kupovat at uz jde o 333 nebo 600. Nasadis to v siti a ono ti to odpoji polovinu lidi, kdyz jsem si koupil prvni 532 tak jsem z ni byl nadseny a tohle mi tedy hodne schladilo.
Mne odpojila 532ka mk 2,9x polovicu ludi ,pomohla len vymena atheros za prism minipci . Atheros sa vtedy nebavyl z w3000c a dcom 102g . V registration boli , ale komunikovat nemohli . Co sa tyka 2,4 apecka na mk tak stym nemam nejak velmo dobre skusenosti . Staros a orinoco je ine kafe . Ale mozno to na mk nefaklilo koli rozdienym cipestom klientov ktory boli na Ap nakvaceny .
0 x
-
-
mashinepistole2 píše:Orinoco + satros chodi krasne , max spokojnost , skoda ze sa agere neda rozbehat v mk
da sa este niekde kupit ten staros + orinoco? je to az take dobre oproti MK + prims? Jedna sa mi o to, ze potrebujem body, ktore mi zvladnu troska vacsiu zataz bez vypadkov... mam na par bodoch prims karty a nejak sa to v poslednom case nesprava tak ako by som si to zelal...
0 x
Dalsi novy poznatek o RB600
respektive o RoS 3rc13
Opet jsem experimentoval s RB 600 RoS 3rc13 a RB532 RoS 2.9.50
Podporou mikrotiku mi bylo receno ze odpojoveni klientu je kvuli spatnymklientum a ze si mamnapsatna podporu vyrobce klientskych zarizeni coz mi ale prislo divne kdyz to jde v 2.9.50 dobre. Zkusil jsem ted upgradnout 2.9.50 co mam v RB532 na 3rc13 a co myslite ze se stalo? Opet se mi zacali odpojovat klienti i na ty 532. Podle me je tedy zcela jasne ze je problem v RoS a ne v mych klientech.
Jaky radite ted dalsi postup? Predpokladam ze si budou stat za svym ja take a nikam to nepovede. Napsal jsem to same do Mikrotiku a cekam na odpoved.

Opet jsem experimentoval s RB 600 RoS 3rc13 a RB532 RoS 2.9.50
Podporou mikrotiku mi bylo receno ze odpojoveni klientu je kvuli spatnymklientum a ze si mamnapsatna podporu vyrobce klientskych zarizeni coz mi ale prislo divne kdyz to jde v 2.9.50 dobre. Zkusil jsem ted upgradnout 2.9.50 co mam v RB532 na 3rc13 a co myslite ze se stalo? Opet se mi zacali odpojovat klienti i na ty 532. Podle me je tedy zcela jasne ze je problem v RoS a ne v mych klientech.
Jaky radite ted dalsi postup? Predpokladam ze si budou stat za svym ja take a nikam to nepovede. Napsal jsem to same do Mikrotiku a cekam na odpoved.
0 x