Zdravím,
dík, vzhledem k tomu, že je to s CDROMkou trošku komplikace, tak z toho vyvozuji, že Netinstall je na nic i když Sergej již léta píše, že by to mělo jít?? Teda pokud dobře rozumím tomu jeho manuálu. Nedělám spíš někde chybu?
mpcz, 07.07.2017
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MB s Celeron 1900 a ROS Mikrotik - bootuje z USB?
Nevím jdu cestou nejmenšího odporu. Netinstall jen na mikrotik boardy. Na x86 je snadnejsi vzit ext mechaniku a vypalit si medium.
0 x
Instalace z img na disk v jiným Windows scotu win2usb nebo tak něco. A vrazis to do pc routeru a je to.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Cheprer píše:Instalace z img na disk v jiným Windows scotu win2usb nebo tak něco. A vrazis to do pc routeru a je to.
Může to někdo prosím přeložit do srozumitelné češtiny?
Dík, mpcz, 07.07.2017
0 x
mpcz píše:Cheprer píše:Instalace z img na disk v jiným Windows scotu win2usb nebo tak něco. A vrazis to do pc routeru a je to.
Může to někdo prosím přeložit do srozumitelné češtiny?
Dík, mpcz, 07.07.2017
https://wintoflash.com/home/en/
Prez toto. Other OS tuším že jsem nainstaloval MK na sata disk připojený do pc s Windows.
A nebo ten net install ten mi ale občas blbnul.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
nainstaluju do vmware instalačku mkčka. Klidně na 1GB disk. Nabootuju live ubuntu, ddčkem vytahnu bitovou kopii. Na cílovým pc nabootuju live ububntu, přetahnu tam tu bitovou kopii, ddčkem jí dám na ten disk, pro jistotu rebootnu, najedu zpět do ubuntu, roztahnu partišnu přes celej disk a nechám naject mikrotik. Hotovo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Dík, věřím, že to funguje. Je to ovšem docela komplikace vyžadující vícero vědomostí a komponent. To už je metoda s CDROMkou mnohem jednodušší a rychlejší. A funguje také bezchybně.
Otázka ale přece zní:
Funguje někomu NETINSTALL od Mikrotiku s SSD diskem? Pokud ano, je to zcela jistě nejjednodušší a bezkonkurenčně nejrychlejší metoda. A podle manuálu by fungovat měla. Asi to neumím.
Další věc, které jsem si všiml při opakované instalaci (vypršel demočas), že dostávám jiný kód ID. To mě znepokojuje, protože by to mohlo znamenat, že při přeinstalaci v budoucnu nebude fungovat již zakoupená licence.
mpcz, 08.jul.2017
Otázka ale přece zní:
Funguje někomu NETINSTALL od Mikrotiku s SSD diskem? Pokud ano, je to zcela jistě nejjednodušší a bezkonkurenčně nejrychlejší metoda. A podle manuálu by fungovat měla. Asi to neumím.
Další věc, které jsem si všiml při opakované instalaci (vypršel demočas), že dostávám jiný kód ID. To mě znepokojuje, protože by to mohlo znamenat, že při přeinstalaci v budoucnu nebude fungovat již zakoupená licence.
mpcz, 08.jul.2017
0 x