❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AD-155A vystupni napeti

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

AD-155A vystupni napeti

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

potrebuji znamemu zazalohovat upc modem + rb + dalsi nejaky blbinec na 12V a celkem sem rozhodnut pouzit AD-155A. Ovsem zajima mne co nevim jiste, esi i pri provozu z baterky leze z vystupu nastavene napeti ( 12V) nebo esi pousti plne napeti baterie... aby oneh 13-14V, ktere nabita baterie da neudelalo nejakou neplechu danym zarizenim.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Zdroj pripojeny na siet ti dava 13,8V. Pokial vypadne elelktrika napatie troska klesne a bude klesat na 10,5V co je odpojovacie napatie aku. Pre zariadenia teda rataj z rozsahom 10,5V - 13,8V.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Na výstupu máš napětí které je na baterce. Takže od nějakých 13,8 do 10,5. Myslím, že tomu modemu nebude vadit, když bude mít na vstupu o necelé 2V víc. Stejně se to uvnitř bude srážet na 5V. Maximálně bych zkontroloval co je na vstupu toho modemu (kondík, atd.).
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

Ja to mam presne tak zapojene jak to chces ty a v pohode to slape.

Vystup pri funkci na baterku je taoky kolik da ta Baterie.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Gemb píše:Zdroj pripojeny na siet ti dava 13,8V. Pokial vypadne elelktrika napatie troska klesne a bude klesat na 10,5V co je odpojovacie napatie aku. Pre zariadenia teda rataj z rozsahom 10,5V - 13,8V.

Zdravím,
ano, je to přesně tak. Jen bych doplnil, že existují zařízení, (ten "blbinec" není blíže definován), které stabilizované vstupní napětí 12V používají z důvodu úspory součástek a chlazení pro přímé napájení CPU. Tam by mohlo koncové nabíjecí napětí AKU způsobit problémy. Pro tyto případy používám jednoduchý konvertor. Převádí z čehokoliv (t.j. napětí menší než DC 12V i větší než DC 12V na přesně 12V DC).
http://www.ispshop.cz/index.php?main_pa ... cts_id=848
mpcz, 10.jun.2017
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Ještě jsem neviděl zařízení, jehož procesor by byl krmenej přímo 12V. 5V ještě jó, ale 12V fakt asi né. Na 100% v tom je step-down stabilizátor, možná že i několik.
0 x

mpcz

Trošku uber procent. Jsou to např. ITX desky s procesorem J1900, ale i další, napájené PicoPSU měničem. Ten vyrábí pouze ty menší napětí a 12V pouze prochází. Je to cenově výhodné a navíc se část tepla ztratí již mimo skříň. Proto musí být v případu napájení z AKU 12V stabilizovaných již z venku. Pár jich mám v provozu, takže o to vím své.
mpcz, 10.jun.2017
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

I v počítači se z těch 12V dělá menší napětí. Se podívej na MB na ty FETy s cívkama vedle sebe okolo CPU. A pokud se podívám na specifikace procesoru J1900, tak má několik napájecích napětí a to od 1,0V do 3,3V.
0 x

mpcz

No, to se mi nějak nezdá. Že by se z 12V přivedených na ATX konektor vyrábělo znovu 12V se mi nechce věřit, podle mě to tak není.
Co se týká tolerance větve 12V ve specifikaci ATX, je 5 procent, takže při napájení z AKU je napájecí napětí podstatně překročeno i podkročeno.
Citace specifikace:
"Všechny větve vyjma -5V a -12V vyžadují toleranci +/- 5 procent. V tabulce jsou uvedené minimální a maximální hodnoty napětí na jednotlivých větvích. Komponenty počítače jsou konstruovány vzhledem k těmto tolerancím a jejich překročení tak vede k nespolehlivosti systému či dokonce k poškození komponent. Obzvláště náchylné na poškození jsou pevné disky."
mpcz, 11.jun.2017
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

Jeden o koze a druhy o voze. Pan mpcz se do priste nauci pozorneji cist
Ještě jsem neviděl zařízení, jehož procesor by byl krmenej přímo 12V.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 8 years ago

kure05 píše:I v počítači se z těch 12V dělá menší napětí. Se podívej na MB na ty FETy s cívkama vedle sebe okolo CPU. A pokud se podívám na specifikace procesoru J1900, tak má několik napájecích napětí a to od 1,0V do 3,3V.

Tak zrovna v PC se ono menší napětí dělá z 3,3V a 5V větve která dá dostatečný proud pro provoz procesoru a desky.

JL
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

mpcz

Nevím, koho tím myslíš, ale téma vlákna je dané dotazem tazatele. Na ten jsem svůj názor napsal a nemám důvod na něm nic měnit. Kolísání napětí na dobíjené a vybíjené AKU je pro uvedené případy MIMO toleranci danou specifikací ATX, ze které vychází konstruktéři všech obvodů desky a také připojených periférií. To slovíčkaření na tom nic nemění, jen odvádí zbytečně pozornost od podstaty dotazovaného problému.
mpcz, 11.jun.2017
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

diky za reakce, kuchat UPC modem aby byla zaruka pasé se mi 2x nechce, tak zrejme dam na radu mpcz a poridim DC-DC menic abych dostal presnych 12V.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Skus pogooglit po nete co je vnutri toho UPC bazmeku. Napr take TPLink wifi routre maju 9V zdroj ale bez poskodenia ti budu fungovat aj z 12V zdrojom, vstupna filtracia ma kondik tusim 16V. Aj take stare ovislinky ktore mali 12V trafo fungovali bezpecne do 19V.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 8 years ago

pcwifi píše:diky za reakce, kuchat UPC modem aby byla zaruka pasé se mi 2x nechce, tak zrejme dam na radu mpcz a poridim DC-DC menic abych dostal presnych 12V.

Ten menic je zbytecny. Vzdyt jsem psal, ze to mam takhle zapojene (AD-155A+Baterie - UPC modem a RB800) uz pres rok a pul a normalne to slape. Funguje to i na zalohu.

Kdyz jsem to planoval takhle zapojit, vubec jsem nepremyslel nad tim, ze by to nemelo fungovat nebo ze tam bude nejake potrebne napeti oresne 12V. Stejne ma kazde zarizeni toleranci, takze od 11 - 13 to musi fungovat.

A kdyz si vzpomenu na switch od TPlinku, napajeni 12V a ted je vyrabi se zdrojem na 5V, ale jde do toho pustit normalne 12V a fungujou.

Podle me to zbytecne resis. Nemluve o tom ze ho mas v najmu, tak kdyz ti chcipne tak ti daj jinej, protoze jak poznaji, ze jsi ho napajel z jineho zdroje ?
0 x