❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB600 info sem
milam píše:Těsně po restartu, před naběhnutím systému, připojen přes sériový kabel, stisknout jakoukoli klávesu. Koneckonců výzva je vidět při startu na obrazovce.
aha, v tom bude ten problém, nemám ten seriovej kam připojit (notebook ani pcčko už ho nemají ... grr
nedá se to udělat ještě nějak jinak ?
0 x
http://www.okcomputers.cz/redukce-usb-rs232-serial-com-port-usb11/d-49559/
Redukce z USB do sériového portu určená převážně pro notebooky bez sériového portu, ke kterým potřebujete připojit nějaké starší zařízení s tímto typem konektoru.
Redukce z USB do sériového portu určená převážně pro notebooky bez sériového portu, ke kterým potřebujete připojit nějaké starší zařízení s tímto typem konektoru.
0 x
Benny píše:Tak mam prvni nemilou zkusenost. Nevim ejslti to dela RB nebo nedodelany RoS. RB600 RoS 3rc13, 4x CM9 z toho 3x Ap bridge 2,4Ghz 1x station 5Ghz
V RB532 ty same karty naprosto bez problemu, po prendani do RB600 maji krabickovi klienti problemy s pripojenim takove to disconnected connected reasociating a porad dokola. Pomuze jen kdyz vytahnou krabicku z elektriky strci zpet a jedou dal nahodne dlouhou dobu. Pri restartu MK zas ten samy problem coz je docela nemile pri vypadku proudu. Zkousel jsem vse, vyndat vsechny a nechat tam jen tu jednu kartu a porad nic, prehodit je na jinou sit, nic stale stejny problem. Nema nekdo podobne zkusenosti nebo nema nekdo nejakou radu.
krabicky jsou Asus WL-500 Edimax a Straightcore
Zdravim Benny

Tohle uz tu nekde nekdo popisoval, dela to 3.0 verze ROS, osobne bych zkusil polaborovat s hardware retries, frame lifetime a vypnout Adaptive Noise Imunity....
0 x
haklina píše:http://www.okcomputers.cz/redukce-usb-rs232-serial-com-port-usb11/d-49559/
a co rovnou redukci z RS232 do UTP,nebylo by to jednodušší i pro pozdější managment když bude MK třebas na střeše??
sorry za OT ale nevite nekdo proc mi u RB333 porad strasne kolisa rychlost mezi LAN portama?jednou to jede kolem 20 a jindy zas kolem 80mb/s......
0 x
raven-il píše:Benny píše:Tak mam prvni nemilou zkusenost. Nevim ejslti to dela RB nebo nedodelany RoS. RB600 RoS 3rc13, 4x CM9 z toho 3x Ap bridge 2,4Ghz 1x station 5Ghz
V RB532 ty same karty naprosto bez problemu, po prendani do RB600 maji krabickovi klienti problemy s pripojenim takove to disconnected connected reasociating a porad dokola. Pomuze jen kdyz vytahnou krabicku z elektriky strci zpet a jedou dal nahodne dlouhou dobu. Pri restartu MK zas ten samy problem coz je docela nemile pri vypadku proudu. Zkousel jsem vse, vyndat vsechny a nechat tam jen tu jednu kartu a porad nic, prehodit je na jinou sit, nic stale stejny problem. Nema nekdo podobne zkusenosti nebo nema nekdo nejakou radu.
Zdravim Benny
Tohle uz tu nekde nekdo popisoval, dela to 3.0 verze ROS, osobne bych zkusil polaborovat s hardware retries, frame lifetime a vypnout Adaptive Noise Imunity....
Ja jen nechapu jak muze nekdo prodavat neco co nefunguje, bral jsem mikrotik jako hodne solidni firmu ale mam obavy aby se z nich nestal M$ a jeho nedodelky. Proc uvadi novy HW s nedodelanym SW fakt nechapu, jak chtej aby to nekdo kupoval kdyz to nefunguje.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Benny píše:Blood píše:mohl by mi někdo poslat navigaci, jak se mám dostat přes telnet na taktování ? děkuji
Těsně po restartu, před naběhnutím systému, připojen přes sériový kabel, stisknout jakoukoli klávesu. Koneckonců výzva je vidět při startu na obrazovce.
No, nevím, ale u mě funguje i
Kód: Vybrat vše
/system routerboard settings set cpu-frequency=XXX
,ale jinak jak říká Beny nastavit si sériový port a dá se to přetaktovat přímo z BIOSu.(Jako terminálový program doporučuji buï TeraTerm, který je sice trošku starší ale stále plní to co má a nebo trošku modernější PuTTY umí připojení na sériový port téže). Bude se to hodit i do budoucna(když třeba RoS zkolabuje)
Blood píše:aha, v tom bude ten problém, nemám ten seriovej kam připojit (notebook ani pcčko už ho nemají ... grr
nedá se to udělat ještě nějak jinak ?
V tom případě doporučuji rozflákat.
konvertor píše:a co rovnou redukci z RS232 do UTP,nebylo by to jednodušší i pro pozdější managment když bude MK třebas na střeše??
Proveditelné to sice je(stejně tak jako připojení konzole na IrDA nebo Bluetooth či cokoliv jiného) a není potřeba ani žádná redukce, ale je lepší když můžete být u stroje a kdykoliv ho restartovat. Vůně půdy má určitě své neocenitelné kouzlo.
Benny píše:Ja jen nechapu jak muze nekdo prodavat neco co nefunguje, bral jsem mikrotik jako hodne solidni firmu ale mam obavy aby se z nich nestal M$ a jeho nedodelky. Proc uvadi novy HW s nedodelanym SW fakt nechapu, jak chtej aby to nekdo kupoval kdyz to nefunguje.
Nechápu co to všichni máte poslední dobou za trend, takovým věcem se divit. MikroTik® je společnost.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Tak tohle zrovna u mně na RB600 nejde:
[admin@PULSATILLA_NEW] >
[admin@PULSATILLA_NEW] > /system routerboard settings set cpu-frequency=400
bad argument name cpu-frequency (line 1 column 34)
[admin@PULSATILLA_NEW] > /system routerboard settings print
baud-rate: 115200
boot-delay: 2s
boot-device: nand-if-fail-then-ethernet
enter-setup-on: any-key
cpu-frequency: (unknown)
boot-protocol: bootp
enable-jumper-reset: yes
[admin@PULSATILLA_NEW] >
[admin@PULSATILLA_NEW] >
[admin@PULSATILLA_NEW] > /system routerboard settings set cpu-frequency=400
bad argument name cpu-frequency (line 1 column 34)
[admin@PULSATILLA_NEW] > /system routerboard settings print
baud-rate: 115200
boot-delay: 2s
boot-device: nand-if-fail-then-ethernet
enter-setup-on: any-key
cpu-frequency: (unknown)
boot-protocol: bootp
enable-jumper-reset: yes
[admin@PULSATILLA_NEW] >
0 x
Benny píše:raven-il píše:Benny píše:Tak mam prvni nemilou zkusenost. Nevim ejslti to dela RB nebo nedodelany RoS. RB600 RoS 3rc13, 4x CM9 z toho 3x Ap bridge 2,4Ghz 1x station 5Ghz
Zdravim Benny
Ja jen nechapu jak muze nekdo prodavat neco co nefunguje, bral jsem mikrotik jako hodne solidni firmu ale mam obavy aby se z nich nestal M$ a jeho nedodelky. Proc uvadi novy HW s nedodelanym SW fakt nechapu, jak chtej aby to nekdo kupoval kdyz to nefunguje.
Nechci se jich nejak extreme zastavat, ale...
Tyhle parametry zasahuji primo do radia a jsou tam aby si kazdy mohl maximalne optimalizovat nastaveni radia, tedy pokud onen problem zpusobuji ony...
Dalsi vec je, ze ROS 3.0 je v Release Candidate verzi, nikoliv stable a je treba k nemu tak pristupovat i k zarizenim v kterych je predinstalovany...
0 x
Jasny no ale kdyz neco kupuju tak to kupuju s tim ze to pujde. Kdyby v tom byl 2.9.50 tak mi je to uplne ukradeny, netouzim njeak po v3 ja to kupuju hlavne kvuli HW ne SW. Ti prodam auto s tim ze nema motor ale ma jen betu ktera obcas jede a pojede jen na nejaky silnici, je ti takovy auto k necemu? Neni, stejne jako ten board, ted se na nej muzu maximalne koukat a bude mi tu lezet kdo vi jak dlouho nez udelaj poradnou verzi ROS. Ted jsem koupil RB600 za 4700,- oni udelaj poradnou verzi za dva mesice kdy bude stat ten RB o litr min. Tak kde to potom jsme, to si to mame kupovat aby jsme si to vystavili? Uprime ted nedoporucuju to nikomu kupovat at uz jde o 333 nebo 600. Nasadis to v siti a ono ti to odpoji polovinu lidi, kdyz jsem si koupil prvni 532 tak jsem z ni byl nadseny a tohle mi tedy hodne schladilo.
0 x