❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LOGOVANI www adres?

Návody a problémy s konfigurací.
latis
Kontaktovat uživatele:

LOGOVANI www adres?

Příspěvekod latis » 18 years ago

Mám takovej (asi trapnej) dotaz. MAM RB333 se vším jsem maximálně spokojený akorat bych rád nějakým způsobem logoval www adresy (nemyslim IP)

zkoušel jsem něco pohledat, ale zatím jsem neuspěl...

Můžete někdo poradit, zda to jde nastavit přímo na RB, nebo budu potřebovat něco externího?

Dííky :D
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 18 years ago

pouzit balicek CALEA a logovat to vzdalene.. nejjednodusseji pouzit webproxy, nastavit ji transparentne a dat logovat s tim ze NEZAPINAT logovani na local ale posilat to externe a syslog daemonem si to nekde chytat a ukladat ale obavam se ze to neni jeden z nejvykonnejcich stroju kde by si t homl provozovat,, kdyz uz tak na centralnim serveru do internetu ktery neco snese.. kazdopadne je v planu ze bude mozne toto logovani provadet na hdd umisteny v routeru primo pro to urceny..ale nechte se prekvapit :)
0 x

latis
Kontaktovat uživatele:

dííííííííííííííííky!
0 x

latis
Kontaktovat uživatele:

ještě taková drobnost :(. tu CALEU nemůžu nikde najit :(...

můžete poslat nějaký link? nebo popis o co přesně se jedná?

Předem děkuji
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 18 years ago

je to jeden z baliku do ros ...
0 x

latis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod latis » 17 years ago

nemuzu najit nikde link ani nic podobneho.. muzete nekdo poslat primi link? diky
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

calea je přece přímo u balíčků "Separate RouterOS packages" stahni si to na jejich stránkách.

Spíš by mě zajímalo jak tu "calea" nastavit. Vůbec nic mi to nedělá, a tohle http://wiki.mikrotik.com/wiki/Calea už jsem zkoušel, nemá s tim někdo nějaký zkušenosti?
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

velkeprdy píše:pouzit balicek CALEA a logovat to vzdalene.. nejjednodusseji pouzit webproxy

Co má společného CALEA s proxynou? Já měl za to že CALEA je ten debilní americký zákon.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

nic, ale calea je taky sniffer pod mikrotikem http://wiki.mikrotik.com/wiki/Calea což sem tu už psal

opravdu s tim nikdo nedělal? už sem skusil snad všechno a nemůžu to rozchodit
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:nic

aha, tak teï jsem zmaten.
hapi píše:ale calea je taky sniffer pod mikrotikem http://wiki.mikrotik.com/wiki/Calea což sem tu už psal

No vždy jo. Každý stream, který si nastavíte to bude ukládat na MK(Tak aby byl splňen ten poouchlý zákon o ukládání informací). Takže mi není jasné proč doporučujete CALEu na uchovávání DNS jmén ještě společně s proxy.
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

petr.vlasic píše:

hapi píše:ale calea je taky sniffer pod mikrotikem http://wiki.mikrotik.com/wiki/Calea což sem tu už psal

No vždy jo. Každý stream, který si nastavíte to bude ukládat na MK(Tak aby byl splňen ten poouchlý zákon o ukládání informací). Takže mi není jasné proč doporučujete CALEu na uchovávání DNS jmén ještě společně s proxy.[/quote

osobne caleu nedoporucuju protoze uklada cely stream coz u nas neni nutne.. proto je jednodussi transparentni webproxy a logovani provadet na ni a posilat to nekde na syslog ven aby se tim netrapil mk
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 17 years ago

velkeprdy píše:
petr.vlasic píše:

No vždy jo. Každý stream, který si nastavíte to bude ukládat na MK(Tak aby byl splňen ten poouchlý zákon o ukládání informací). Takže mi není jasné proč doporučujete CALEu na uchovávání DNS jmén ještě společně s proxy.[/quote

osobne caleu nedoporucuju protoze uklada cely stream coz u nas neni nutne.. proto je jednodussi transparentni webproxy a logovani provadet na ni a posilat to nekde na syslog ven aby se tim netrapil mk

Ještě zbývá doplnit: HOW TO SETUP ... STEP BY STEP :D
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

velkeprdy píše:osobne caleu nedoporucuju protoze uklada cely stream coz u nas neni nutne

Vždy proto jsem se divil co tu šaškují s CALEou. Jsem rád, že se to vyjasnilo.
Zdenek.hb píše:Ještě zbývá doplnit: HOW TO SETUP ... STEP BY STEP

a s obrázkama na kde ve WinBoxu klikat.
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 17 years ago

petr.vlasic píše:
velkeprdy píše:osobne caleu nedoporucuju protoze uklada cely stream coz u nas neni nutne

Vždy proto jsem se divil co tu šaškují s CALEou. Jsem rád, že se to vyjasnilo.
Zdenek.hb píše:Ještě zbývá doplnit: HOW TO SETUP ... STEP BY STEP

a s obrázkama na kde ve WinBoxu klikat.

To by bylo přehnané, stačil by řádek kódu ... :)
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod