❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik a SIMka od Vodafonu

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
barneby

Mikrotik a SIMka od Vodafonu

Příspěvekod barneby » 8 years ago

Zdravím,
Mám internetovou SIMku od Vodafonu ke který jsem dostal i modem.
Potřeboval bych nějaký Mikrotik kam bych mohl SIMku vložit a využívat jí ale problém je že je zablokovana pouze na MAC adresu routeru.
Existuje teda nějaký Mikrotik kam bych mohl vložit SIMku a nějak změnit MAC adresu rozhraní aby mi tam SIMka fungovala?
Díky.
0 x

barneby

Nikdo nic?
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 8 years ago

barneby píše:Zdravím,
Mám internetovou SIMku od Vodafonu ke který jsem dostal i modem.
Potřeboval bych nějaký Mikrotik kam bych mohl SIMku vložit a využívat jí ale problém je že je zablokovana pouze na MAC adresu routeru.
Existuje teda nějaký Mikrotik kam bych mohl vložit SIMku a nějak změnit MAC adresu rozhraní aby mi tam SIMka fungovala?
Díky.

Není to jenom na Mac. Je to i na imei toho zařízení co se připojuje. Takže pokud máš takový ten internet na doma tak pouze prez jejich modem. Jinak to nejde.
My máme speciální modemy od vodace který mají povoleny imei aby jsme mohly spuštěny LTE promerit.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

barneby

Ani když použiju ten jejich modem a píchnu ho přes usb do Mikrotiku?
https://www.vodafone.cz/modemy/vodafone/vodafone-k5160/?variant=vfk5160
Budě to fungovat?
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 8 years ago

Tyhle operatorsky nahrady fixniho pripojeni funguji jen ve stolnich modemech s konkretni ciselnou radou IMEI. Takze ne, v USB modemu to nefunguje. Jedina prijatelna cesta je propojit stolni LTE modem s Routerboardem pomoci ethernetoveho kabelu.

(Undergroundove myslenky na zmenu IMEI USB modemu pomijim - to by sice bylo reseni, ale je nepravdepodobne, ze se Vam podari IMEI USB modemu zmenit.)
0 x

mac0112
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 8 years ago

Jestli je ten USB modem prodávaný Vodafonem Huawei K5160, tak je podle Mikrotiku od verze 6.38 podporován, alespoň to uvádí.
viewtopic.php?t=21031
0 x