Ahoj, poradte, natuknete mne. Veskere firemni soubory ukladam na vlastni cloud (pracuji na ruznych pocitacich v riuznych prostredi a pouzivam webdav-coz je velmi pohdolne). Ted se zabyvam zvysenim zabezpeceni dat proti ztrate. Jak pro provadite zalohu na nezavisle treti misto (decentralizovane, fyzicky jende nez je primarni cloud ?).
Jake jsou moznosti ? SFTP prenos a poridit si napr. u sveho webhostera kvotu a na ni pustit nejakou aplikaci ktera provede zasifrovani ? Jiny zpusob archivace existuje ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jak na sekundarni zalohu cloudu ?
-
- Kontaktovat uživatele:
backblaze b2, nejlevnější + vhodný sw, má to dobré api, stojí to minimum, všechno šifrovat, teď nám přišla faktura na 50Kč za uložení asi 400 GB dat
jako off-site záloha jsem nic rozumnějšího nenašel, odesílám běžně 300-500Mbps přes UPC síť
0 x
-
Měli byste použít třetí zařízení, které může zálohovat všechna důležitá data, která chcete zabezpečit. Potom použijte aplikaci Shareit pro přenos dat. S Shareitem budete zkrácen spoustu času díky své rychlosti a přesnosti. Další informace o službě Sharet zde
0 x
Uz jsem to jednou resil a dosel jsem do stavu kdy:
Na firme je rekneme NAS, kam pristupuji a pracuji uzivatele. Jsou tam 2 slozky, jednu muzou upravovat vsichni tzv. pracovni slozka a druha archiv, kde je pouze povolen zapis a cteni. Dokumenty pak jsou presouvany z pracovni do archivu po dokonceni prace.
Tyto slozky se zalohuji nejakyma periodama rozdilovkama a kompletnima klasicky na druhe zarizeni.
Soucasne jsou ty slozky zalohovane a synchronizovane na google disk, kde pokud vypadne firemni linka, nebo se neco posere s nasem tam mohu pracovat bez preruseni tam.
Treti stupen je zasilani zabalenych archivu na nejake uloziste, at uz amazon, wedos disk apod...
Ty slozky jsou hlavne kvuli zasifrovani virama a na google disku lze jednim jebem obnovit zasifrovane soubory a pocita se s tim, ze na to dojdu driv nez za 30 dni.
Takto v kostce...
Na firme je rekneme NAS, kam pristupuji a pracuji uzivatele. Jsou tam 2 slozky, jednu muzou upravovat vsichni tzv. pracovni slozka a druha archiv, kde je pouze povolen zapis a cteni. Dokumenty pak jsou presouvany z pracovni do archivu po dokonceni prace.
Tyto slozky se zalohuji nejakyma periodama rozdilovkama a kompletnima klasicky na druhe zarizeni.
Soucasne jsou ty slozky zalohovane a synchronizovane na google disk, kde pokud vypadne firemni linka, nebo se neco posere s nasem tam mohu pracovat bez preruseni tam.
Treti stupen je zasilani zabalenych archivu na nejake uloziste, at uz amazon, wedos disk apod...
Ty slozky jsou hlavne kvuli zasifrovani virama a na google disku lze jednim jebem obnovit zasifrovane soubory a pocita se s tim, ze na to dojdu driv nez za 30 dni.
Takto v kostce...
0 x
google disk + synology napojený na google disk + možnost automatickho provádění záloh na synology. Mám to na booku tak na desktopu takže dvě živý zálohy jsou prakticky na dvou domácích pc, další na synology a další přímo u google. V případě nouze se dají starší verze upravených souborů nebo smazaný soubory najít na google disku přes jejich web rozhraní. Pamatuje si fakt hodně úprav zpět. Pro mě extrémní výhoda práce v jednom dokumentu na více pc na jednou i ve více uživatelích a případné sdílení souborů což je výborný třeba na fotky. Plus pro mě je, že se o to nemusim starat a všechno se nakliká 
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Ako SW syncovery alebo cloudberry ... za mna max. spokojnost.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Bacha na to, aby Vase x krat zalohovane dokumenty nedojeli na dostupnost pro rasomware a nekterem z pocitacu co tam pristupuji - pak je zasifrovano i toto a mate po ptakach ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...