❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zaloha napajania 48V - airFiber24
Zaloha napajania 48V - airFiber24
Mam otazku orientovanu hlavne na skusenejsich v tomto smere. Riesim zrovna otazku zalohovania na sajtoch kde bude cca 3-5 MW spojov na 48V s odberom cca 200W. Zvysne smeti budu na 24V (router/switch)+ par UBNT hraciek, cize odber do 60W pocitam. Mam v hlave jedinu moznost ako to najefektivnejsie zalohovat - jedna sa o vydrz bateriek zaroven aby aj nieco vydrzali (zivotnost). Zatial mi to vychadza na 300W 48V ups zdroj (napr. nieco od BKE, IMCO) a menic 48V->24V cca 70W. Teraz ta otazka, na tych ktori uz maju 48V zalohu. Mozu nastat problemy pri zalohovani, kedze pri uplnom vybiti pridem na 42V ? (odpojovacie napatie aku) Pytam sa to prave kvoli airFibru24 ktory zere 50W, napajanie je jedine cez ether a pri 42V by mohol byt problem, datasheet sice hovori, ze 42V je najnizsia hranica ale urcite sa dostanem aj pod 42V (ubytok napatia na ethernete cca 40m)-> cize co sa stane ? Airfiber sa uplne vypne alebo vplyvom pretazenia (bude vacsi prud) sa v nom nieco odsere ? Lepsie spoje ani neriesim pretoze pri nich je automaticky moznost napajania dvojlinkou a napatie moze byt plavajuce od 35-60V co mi vyhovuje. Takto zalohovany airfiber24 som zatial nevidel a ani som nic o tom nenasiel. Doteraz som taky problem ani riesit nemusel, pretoze veci ktore som riesil boli stavane na 24V primarne (5GHz smeti) a na 1-2 spoje bol 48V menic, napatie bolo stabilne aj pri vybijani. Bohuzial pri 4 a viac spojoch nevidim tuto cestu ako realnu. 230V UPSku a tonu POEciek tiez nechcem riesit uz len z pohladu efektivity zalohy a myslet na to, ze na kazdom sajte mam 20x POE, kazde sa moze hocikedy pokazit. Uvitam vsetky nazory na tuto temu.
0 x
To co pises tak chces dat 300W zdroj na 270W zatez ? Vubec neberes v potaz kapacitu baterii a jejich nabijeci proud. Takze se lehko pak muzes dostat klidne na dvojnasobny prikon a ten 300W zdoj ti lehne? Kdyz si spocitas zalohu na 8h-10h tak ti vyjde kapacita cca 60Ah/48V. To mas nabijeci proud dalsich 6A tedy ses 6A zatez + 6A dobijeni. mas tedy min 600W zdroj.
0 x
Zatial som to uplne do detailu nerozoberal, niektore zdroje nemaju udavane totizto nic (napr. BKE) cize pri nich musim pocitat + nabijanie ? Na niektorych bolo udavane nabijanie a zataz zvlast. Z toho mi potom vychadza to 300W BKE ako nedostatocna zalezitost kedze na baterky nic nezostane. Ci by som dokazal takto ten zdroj znicit to neverim, skor by som asi nenabil baterky a zdroj by bol stale na 100% odbere.
0 x