❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FWA LTE od T-Mobile

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Pintero
antispam: Ano

Re: FWA LTE od T-Mobile

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Jedna má zákaznice mi ráno zaslala sms s nějakým dotazem a protože jsem obratem nereagoval s odpovědí, tak mi v poledne emailem zaslala výpověď služby :sweat_smile:
s tím, že si našla lepšího poskytovatele.
Samozřejmě jsem se po týdnu na prodejně od kolegy dozvěděl, že to s tou výpovědí asi tak horké nebude. Paní v záchvatu objednala FWA od T-M, smluvní firma přijela namontovat Huaweie stylem anténa na boční trám domu, kabel z vývodky visí rovnou do spodního okna. Žádné připáskování nebo naklepání k trámu a na omítku, nic.
Když se montérů ptali jestli to tak nechají, tak prý v ceně montáže (cca 2300,-) je pouze připevnění antény a jeden průraz. :sweat_smile:
Zařízení se technikům ani po 2 hodinách nepovedlo zprovoznit, tak odjeli. Čekám jak to s nimi dopadne, v podmínkách je, že v případě odstoupení od smlouvy do 14 dnů zákazník platí náklady na montáž + demontáž....
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Zajímavé, viděl jsem taky u nás jedno. A jak říkáš, kabel z antény bez pridelani kabelu rovnou dovnitř. Ani ke konzoli to nedali. Husty
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Trololol to vazne ? Instalacia takym stylom...no neviem kolko by sme ako wifickari nazbierali zakaznikov :joy: U nas to SWAN instaluje o nieco lepsie ale tiez narychlo. Zaujimalo by ma napriklad ako je to s polarizaciou anteny, uz som videl vonkajsi terminal namontovany o 90 stupnov, prechodka s kablom sla do strany. Namontovali to tak len kvoli tomu, ze tam bola nasa konzola a na vysku uz nebolo miesto. Pocitam, ze nejake stavby stoziara, vrtanie konzoly a pod neprichadza do uvahy :grin:
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Jelikož jsou to smluvní firmy, tak to bude stejné jako kdysi např. O2 s DSL a SUPTEL/EPLCOND/ŠINDY atd. Za každou přípojku dali jen pár kaček (v řádu nižších stokorun) a podle toho to potom vypadá. Když Vám daj 200 za přípojku, tak tam nemůže technik zůstat 2 hodiny a udělat kvalitní práci. To musí být na pár minut a pryč.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 8 years ago

Petr Bačina píše:Jelikož jsou to smluvní firmy, tak to bude stejné jako kdysi např. O2 s DSL a SUPTEL/EPLCOND/ŠINDY atd. Za každou přípojku dali jen pár kaček (v řádu nižších stokorun) a podle toho to potom vypadá. Když Vám daj 200 za přípojku, tak tam nemůže technik zůstat 2 hodiny a udělat kvalitní práci. To musí být na pár minut a pryč.

Je to jak říkáš, teď sem řešil právě tu cenu za instalaci. Není to žádná hitparáda, tak budu ještě jednat co z toho vyplyne. Ale vzhledem k tomu že jsou to přeprodeje zakázek tak montážní firma se dostává na mizivé procenta z ceny co za to tecko platí.
A aby si lidi na sebe vydělaly musí těch montáží za den stihnout třebas 6-7. Tak je asi každému jasné jak pak ta montáž vypadá, kdyby se tecko strepalo svých stálých dodavatelů tak montážní firmě na stejný výdělek stačí ty montáže dvě, a má vydělané stejné hrachy.
Tak to prostě je.
Taky je ale chyba montážní ku že přistupují na tak nízké ceny.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

v mem okoli 2 montaze, obe odvedene slusne, rezerva smotana u modemu venku, kabel veden dle prani zakaznika, usnadneni bylo, ze stejnou trasou byl veden minuly od Wifi ISP, od ktereho prchli. Rychlosti jsou i vetsi nez specifikace, ale zatim to nikdy neslo pod psanych 20/5. Uzivatele prenesli cca. 10 resp. 150GB za prvnich 14 dnu, vse zcela ok. Technik ma dle jeho slov vzdy na instalaci 2 hodiny max., stiha se to celkem ok. Zacinaj v 8, teoreticky 4-6 instalaci denne.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 8 years ago

Osobně si myslím, že by to mohla být docela silná konkurence... přece jenom kdo si troufne na wifi prodávat až 100Mbit za 600 (kromě starnetu)
myslim, že se musíme začít připravovat na horší časy a vydat se cestou přidaných služeb... prostě kdo nebude mít nejlepší servis, vysokou stabilitu, a rychlé reakce zaměstnanců půjde dřív nebo později do kopru....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

Tak už jeden zákazník odplul, prý růvdoem není kvalita služeb, ale důvodem prý bylo to že mají jednu fakturu za mobily a internet a nemusí řešit dvě faktury, jo toto jsem už slyšel od několika lidí :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Kolombo

Příspěvekod Kolombo » 8 years ago

Máte někdo již praktickou zkušenost jak to chodí?
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)

pcwifi

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

dubrma

Příspěvekod dubrma » 8 years ago

No vidím, že spokojenost je veliká
0 x

pcwifi

u znameho v obci, kde pred mesicem TM posilil LTE800 novou LTE1800 dnes behali obchodaci s letaky a nabizeli sluzby zvesela, tvrdili ze i ten nejvyssi 100/25 jim pujde ( v praxi sem na founu dal okolo 95M) no a kdyz nabizi nekdo ( v tomtot pripade Wifi ISP lempl, co se o to moc nestara a tarify ma taky jak z roku 123 ) za 499 nejakych 10M a TM to prebiji 50, tak asi malokdo odola. A ze TM s 1800 nespi je videt na jejich mape pokryti, drti to docela solidne.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Drtit budu mozno do doby dokedy si tie sektory nezaseru FWAckom a budu muset skrtit. Sajty bez optiky na tom budu asi este horsie pocitam....
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

okoun píše:Tak už jeden zákazník odplul, prý růvdoem není kvalita služeb, ale důvodem prý bylo to že mají jednu fakturu za mobily a internet a nemusí řešit dvě faktury, jo toto jsem už slyšel od několika lidí :)

Presne tohle mi oznamil taky jeden zakaznik, ze maji od T-mobile 4 cisla + internet, ktery jim nabizi a ze to ziskaji vse za nejakych vyhodnych podminek. Zatim se technik nedostavil k montazi, tak uvidim, co a jak.
0 x

pcwifi

no bacha, vic a vic se rozmaha privedeni konektu z DSL ustredny vesmes 80Ghz spojem a to je zaruka poradne porce dat... tam bych az tak problem nevidel. mame tady pasma 800/1800/2100/2600 Mhz, teoreticke speedy 75/150/75/150Mbit., pricemz TM dodavany modem Huawei B2338-168 umi pouzit zaroven az 3 pasma. TM umi a je otazka casu kdy masove nasadi i MIMO 4x4, kdy pri pouziti pasem 1800 a 2600 z toho vytahne 580Mbit. realne speed.
0 x