❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verzia 3.0rc13
Maxik píše:Tak na nejake extra vytizene routery to chapu, otazka je kolik to multicpu pomuze nakolik lze vyuzit vicevlaknove zpracovani.Bohuzel 3.0 neni pouzitelna a asi se to jen tak nezmeni.
Oni s tim kluci z Mikrotiku budou muset něco udělat, pač jednojádrových procíku začíná na trhu lehce ubývat....
0 x
fra.iesus píše:no vzhledem k tomu, ze procik v nasem routeru s v2.9 uz mele vykonnostne z posledniho, tak nic jineho nez 3.0+multi-cpu nezbyva. skoda ovsem je, ze to multi-cpu je zatim nepouzitelne
Můžete napsat co Vám tam teče, že Vám to mele z posledního? Případně jesltli to je jen router, případně to má v sobě i wifi karty.
0 x
Maxik píše:To musi byt 100vky Mbit aby to neutahlo Core2 na 1 jadro, pripadne zhovadile udelany mangle,qtree a fajrec s desetitisicem pravidel. Uz jsem tu videl demo kde tekly 2mbit a 3Ghz celeron mel load 25% a me tece 2M a mam na p2 400mhz 5%
mozna trohu optimalizovat mangle a spol by nebylo od veci.
Přesně tak, minimálně o optimalizaci manglu jsem chtěl pak mluvit.
0 x
je to jedna z bran. tece tim cca 60Mbit, par tunelu na jine brany, cirka 2000 stroju za nim (cili odpovidajici pocet simple queues), par filtru a manglu (da se pocitat max na desitky). cele to stoji a pada na omezovani rychlosti, pokud by to melo akorat routovat, tak je mi jasne, ze to zvladne i moje pda 

0 x
pocet simple queues je dost limitovanej, i que tree (tech to da tak 3000 a pak to je pomaly) , ale pocet mangle je temer neomezenej (mam jich ted asi 12000manglu a 1000ques casem to pude zredukovat asi ne 10ques) a běha procak na 30% (omezuje to up,down,p2p,) ale vse je pres pcq a manglovani udelany pres jumpy rozdeleny na podsite. Jinak sem jich tam zkousel narvat se zvědavosti asi 30 000 a taky to běhalo.
0 x
no qt jsem na tom stroji zkousel, ale nepobral to vubec
jinak na jinem mame cca 12 000 polozek v qt a slape v pohode, ale pres ten jde traffic jen cca 15Mbit. (ono na vyse vzpominanem routeru dokud teklo 40~50Mbit, tak to jeste jakz takz slo, 60 je uz ale na nej absolutne moc. jo a nakonec na nej sla z5 v2.9, protoze restartovat ho co 2 hodiny?! to je vazne trosinku moc. timto prohlasuji v3rcXX (up to rc13) ve wired siti na x86 za naprosto nepouzitelne - nam behaji v pohode akorat na rb133 clientech, jinak vubec!)

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:Zatím každej kdo to nasadil do ostrého provozu na RB333 tak píše o problémech. Poprípadě restartech....
(Po určitém čase) - viz nasledujici prispevek
fra.iesus píše:dalsi problem s rc13 na x86: po uptime cca 6 hodin spadly brany na nekterych routach u ospf - dynamicke routy se ukazuji, ale zobrazuje se jen dest-address, nic vic ... vypnuti/zapnuti networks v ospf nastesti pomohlo, ale je to teda na vazne nasazeni nepouzitelne
Bestio píše:Je to nepoužitelné na PC, samé problémy...
(PC byly jen INTEL platformy s P4 3Ghz, nebo DualCore 2 Ghz
Jak už se tady píše, ztrácí gatewaye atp... o problémech s OSPF nemluvim. Je dobré jen to, že podporuje víc jader.
Je rozdíl nasadit verzi 2.9.48 a mít tam uptime 33 dní (od downgradu) bez problémů, nebo nasadit verzi 3.0beta13 a každé 3 dny, ne-li dřív restartovat zařízení s MK... (Ale je pravda, že se mi flákají druhé jádra, což mě štve).
A to, že se odstraní písmena rc na tom něco změní?
fra.iesus píše:no vzhledem k tomu, ze procik v nasem routeru s v2.9 uz mele vykonnostne z posledniho, tak nic jineho nez 3.0+multi-cpu nezbyva. skoda ovsem je, ze to multi-cpu je zatim nepouzitelne
Tedy, nevím co s těmi více procesory,...ehm jádry pořád všichni šílíte. Kamarádove Pentium s HT(3.4Ghz) dá více BogoMIPS než moje dvoujádro v součtu(2x2Ghz). A to ještě nepočítám, že se můžou jít jedno vláknové aplikace klouzat.
Leeonek píše:Celer je šmejd, p3/733 zvládne víc než zelenina na 2Ghz
No jo, je vidět, že MMX a SSE instrukci dělají své

Zajímavé, že jsem zde tady každý používá na routery nejnovější výstřelky, které vidí v reklamách v TV, ale zatím jsem ještě neviděl nikoho se chlubit jaký má nový opravdu serverový procesor(Xeon,...).
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
TO: petr.vlasic
Tady přece nejde o ty písmenka RC. Klidně at si je tam nechají hlavně když to bude fungovat na RB333 a RB600 bez chyb. Když je tady stále dost lidí který hlásí bugy tak tam asi něco v nepořádku bude ne?
Ale abych pořád jen nehanil tak mě RC13 běží na RB133 už přes 13dní bez jediného restartu. Sice se to moc nenadře (NAT, DHCP, přijem 5,4Ghz + AP 2,4Ghz, pár pravidel ve firewallu) Akorát docela často vyskakuje procesor na 100% což 2,9 nedělala
Tady přece nejde o ty písmenka RC. Klidně at si je tam nechají hlavně když to bude fungovat na RB333 a RB600 bez chyb. Když je tady stále dost lidí který hlásí bugy tak tam asi něco v nepořádku bude ne?
Ale abych pořád jen nehanil tak mě RC13 běží na RB133 už přes 13dní bez jediného restartu. Sice se to moc nenadře (NAT, DHCP, přijem 5,4Ghz + AP 2,4Ghz, pár pravidel ve firewallu) Akorát docela často vyskakuje procesor na 100% což 2,9 nedělala
0 x
asi tak a souhlas...je to o soudnosti samotnych tvurcu, kdy tomu rikaji beta, kdy je to rc a kdy je to stable...co se mne osobne tyce, taxem ty jejich rccka moc nezkousel, jen prvni a zatim posledni a je to spise horsi nez lepsi - takze neco stabilniho a funkcniho by bodlo. nevidim do jejich prace a proto chapu, ze neco asi museji ladit, ale nechapu ty prodlevy a ty nefungujici silenosti (ne, do jejich tymu jit nechci a kritizuji to ciste jako uzivatel - snad jsem se timto vyhnul par odpovedem
)

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
..panove, nedovolim si nerypnout....
To tyhle vsechny pokusy z upgradem, downgradem, zase upgradem, vytuhnutim apod, delate pri provozu na ostre siti? S povesenyma klientama? s tim realnym trafficem, ktery tady udavate?
(zakaznici tedy musi mit radost.....)
To tyhle vsechny pokusy z upgradem, downgradem, zase upgradem, vytuhnutim apod, delate pri provozu na ostre siti? S povesenyma klientama? s tim realnym trafficem, ktery tady udavate?
(zakaznici tedy musi mit radost.....)

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..