❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přizasekávání bezdrátu SXT SA/HG/912/922

Návody a problémy s konfigurací.
kure05

Re: Přizasekávání bezdrátu SXT SA/HG/912/922

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Klienti jsou všichni Mikrotik - RB711 a RB911 v režimu A/N. Co jsem teď koukal, tak ping co jsem zde dal, tak u něj se to drblo včera kolem 22 hodiny a v tu dobu tam pomalu už nic neteklo - rozhodně to nikdo nevytěžoval.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

kure05 píše:Klienti jsou všichni Mikrotik - RB711 a RB911 v režimu A/N. Co jsem teď koukal, tak ping co jsem zde dal, tak u něj se to drblo včera kolem 22 hodiny a v tu dobu tam pomalu už nic neteklo - rozhodně to nikdo nevytěžoval.

A v tu chvlí stači vypnout/zapnout wlan kartu na sektoru a rozjede se to normálně?
0 x

kure05

Jo, přesně tak. Pro případ že se odpojej všichni klienti, tak máme do scheduleru skript, kterej každejch 15 minut kontroluje zda je k bezdrátu někdo připojenej a pokud ne, tak ho vypne a znovu zapne, ale ten stav s tím červeným pingem se kloudně podchytit a ošetřit nedá.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

tak proč sakra nepřepneš na nv2 aby si to vyzkoušel? Klienty máš snad nastavený na "any" tak koukej hejbnout zadkem. Vzhledem k tomu že máš totálně unikátní problém tak prostě něco zkus.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kure05

A pochopíš, že NV2 nechci požívat? Jako Ty ho prosazuješ, tak já ho nemám rád. Funguje to naprosto náhodně a hlavně to je jen utíkání před problémem u 802.11.
1 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

aha takže to ani nezkusíš. Budeme si tu psát a ono se to samo vyřeší. Super
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

Proc to tedy nevyzkousite a timto prepnutim si neoverite, zda to dela i u jineho protokolu? Tohle vazne nechapu. Jak chcete odhalit problem? Tim, ze budete sedet nekolik dnu na foru a nic pro to neudelate?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Přesně. Takový problém jsem u NV2 nikdy neviděl. Takže za zkoušku to minimálně stojí. Jako bonus se ti zvedne propustnost.
NV2 má sice zase jiné mouchy, ale né takové masařky :)
0 x

mulderSk

Příspěvekod mulderSk » 8 years ago

kure05 píše:No tak tedy jinej nápad? Nějak se mě nechce věřit, že se nikomu nedějou ty dva problémy co popisuju nahoře . . .

Mam ten isty problem AP je ​SXT G-5HPnD r2 proste odhodi vsetkych klientov treba restart alebo vyp. zap. wifi a ide protokol 802 11 nemozem dat nv2 mam tam 4 zariadenia NS M5 robi to nahodne ROS 6.38.3
0 x

kure05

Tak zapnutí CTS/RTS u všech klientů nepomáhá. Včera a i dnes se to opět přidrblo, takže vyzkouším zapnout NV2, ale to problém moc neřeší . . .
0 x

MirrLc

Příspěvekod MirrLc » 8 years ago

Ten samý problém jsem řešil na třech AP,. Výměny HW nepomohly vždy to vytuhlo na wlan. Od doby co se zaplo nv2 vše OK. Taky jsem měl na něm připojené nanostationy, hold se musely vyměnit.
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 7 years ago

Ten problém se stává stále častěji, zapnutí NV2 nám nepomohlo, změna kanálů nebo výměna napájení taky ne, jediné disable/enable wlan pomůže, verze FW nejnovější. Skript přeci není úplně nejlepší řešení.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Na AP máte rb912 nebo 922? Odhodí to všechny klienty naráz?
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 7 years ago

Ano, odhodí to všechny naráz a čeká to na na watchdog, který to rebootne, dělá to OmniTik méně a SXT G-5HPnD to nyní dělá stále častěji, i 2x denně.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

Macek píše:Ano, odhodí to všechny naráz a čeká to na na watchdog, který to rebootne, dělá to OmniTik méně a SXT G-5HPnD to nyní dělá stále častěji, i 2x denně.

Najdi si prispevky ode me, taky jsem to tu resil.
Co jsem zkousel, staci scan (odpojeni klientu).

Tom
0 x