❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konfigurace Ubiquiti PB 5AC 300

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
marekjanu

konfigurace Ubiquiti PB 5AC 300

Příspěvekod marekjanu » 8 years ago

Dobrý den, pomocí zařízení PowerBeam 5AC 300 ISO jsem si vytvořil bezdrátový spoj. Funguje mi, ale potřeboval bych někde zjistit základní informace, jak zařízení správně nakonfigurovat. Tj. jaký nastavit max. výstupní výkon, jaké zvolit kanály, jakou šířku pásma atd... Můžete mne prosím někdo odkázat na tyto informace? Hodil by se mi popis jednotlivých voleb toho webového rozhraní. Mám AIROS ver 8. Díky.
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

kanály nastavit coutry ČR a scan list 5500-5700MHZ + DFS a požadovaná šířka kanálu (tj ideálně 20MHz), vybrat nejvolnější kanál (ideálně vyhnout se 5635+5640), výkon tak aby součet anténá + výstup byl max 27 (300ka má 22dBi anténu + výstup nastavit na 5)
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Najskor si musis polozit zopar otazok. Aku priepustnost od toho ocakavas, kde je spoj nainstalovany (mesto/dedina), aku ocakavas spolahlivost atd. Pokial to chces len ako prepoj bodu A a B, treba konfiguraciu ako transparentny bridge. V zalozke Network -> Bridge + nastavis si staticku IP na danom zariadeni, cez tuto ip budes do zariadenia pristupovat. IP by mala byt z rozsahu ktory mas v sieti. V zalozke Wireless je konfiguracia bezdratu. SSID si daj ake chces + WPA2 sifrovaci kluc. Krajina by mala byt CZ, sirka kanala 20Mhz pokial ti bude stacit priepustnost a tak isto zalezi od rusenia. Vyber frekvencie treba od 5500-5700. Vystupny vykon sa voli podla typu anteny, mas PBE 300 co je 22dbi antena, max vykon moze byt 8dBm (EIRP=30dBm) Vykon mozes dat aj vyssi avsak ten uz nieje legalny...vacsinou to nikto neriesi. Max rate ->Auto. Pokial bude v pasme cisto pojde ti to na 256 qam, pokial tam bude bordel znizi si to samotne, pokial by to bolo na hranici a zariadenie to bude stale prepinat tak je lepsie nastavit manualne na nizssi rate.
0 x