❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rusenie meteoradaru

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mashinepistole2

Re: Rusenie meteoradaru

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

hapi píše:no, kdyby každej používal zařízení podle generální licence, ty čáry na radaru by se nestaly. Ten kdo si GL někdy přečetl, tak ví že tam na tohle je myšleno. Každý zařízení by mělo mít 1 minutovou detekci radatu před zahájením funkčnosti. Vsadim se že ani jeden z Vás to nemá. Mělo by to umět detekovat radat i za provozu což znamená mít mikrotika přepnutýho na detekci radaru. Má to někdo z Vás? S tim je samozřejměn spajtý automatické ladění kanálů. Má to někdo z Vás?

Jestli ano, tak při detekci radaru Ačko přeladí kanál na jiný a je klid.

Takže o čem že se to tu bavíme? O neschopnosti ČTU že radary jsou v 5GHz pásmu? Nebo o tom že ČTU bylo tak benevolentní a pustilo náš do rozsahu 5470–5725 a ještě zvíšilo vyzářený výkon na 1W?

Ja som rozhodne rad ze mame 5g pasmo . Ale naozaj radar by mohol chodit na freq na ktorej nejde nic ine . Neviem ,ako to unas doriesili , ale rusenie zmyzlo , viem ale ze chodili chlopi z TU kontrolovat 5G zaraidenia v smere rusenia . Budu to musiet nejak riesit , 5G zacina byt coraz dostupnejsie a napr z ubnt mozu narobit kadejaky experti takychto ciarok este viac :P Myslim ze radar ma citlivost nieco okolo -160db (ruku do ohna za to ale nedam ) takze sa nemusi jednat o prekrocenie vykonu , ale je len otocena antena jeho smerom a spoj, ktory to rusi pracuje na kanale toho radru .
0 x

vandroiy

Příspěvekod vandroiy » 16 years ago

Zdar všichni! Jen Chci říct, že s těma frekvencema Radaru je to naozaj nakokot.. Mě to naprosto odstřelilo Canopu. Ale ten radar mi to detekovalo na freq. 5500MHz. A Canopy je tak inteligentí věc, že danej kanál odpálí na půl hodiny. Obzvlíšť novej FW s tim bojuje, protože u něj je detekce radaru povinná, takže je to chvílema boj to nastavit tak, aby aspoň půl dne běžela bez výpadku..
0 x
Beginner jak svině

vas

Příspěvekod vas » 16 years ago

vandroiy píše:Zdar všichni! Jen Chci říct, že s těma frekvencema Radaru je to naozaj nakokot.. Mě to naprosto odstřelilo Canopu. Ale ten radar mi to detekovalo na freq. 5500MHz. A Canopy je tak inteligentí věc, že danej kanál odpálí na půl hodiny. Obzvlíšť novej FW s tim bojuje, protože u něj je detekce radaru povinná, takže je to chvílema boj to nastavit tak, aby aspoň půl dne běžela bez výpadku..

Nevím jaké freq. pro radar máte u vás, ale tady jak už tu zaznělo je to 5652MHz pro Moravu a 5660MHz pro Čechy, každý se těmto 2ma frekvencím vyhýbá a ochranu proti radaru na svých zařízeních vypíná právě kvuli tomu, že reaguje i na kdejaké rušení a bordel co je v éteru.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 8 years ago

Tak dneska u nas byli panove z CTU a merili a merili. No a chytli nam jednu ubiquitu, ktera si odskocila kvuli radaru na indoor. Tazke pokuta. Duvod mereni ? Zaprasenej radar. My mame v systemu implementovane automaticke hlidani, co vy ? Je toho tam fat dost.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 8 years ago

hlidame si zda na tom webu dojde ke zmene, a pak rucne kontrola. fakt je, ze nekteri (lehce identifikovatelni) hrisnici jsou tam uz delsi dobu. takze ono slavne CTU dle meho provadi kontroly jen jak se mu zachce, pripadne jak kdo koho napraska :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

svestka píše:hlidame si zda na tom webu dojde ke zmene, a pak rucne kontrola. fakt je, ze nekteri (lehce identifikovatelni) hrisnici jsou tam uz delsi dobu. takze ono slavne CTU dle meho provadi kontroly jen jak se mu zachce, pripadne jak kdo koho napraska :)

Bacha na to, to, že nejseš na webu neznamená, že na tom nevysíláš a nerušíš. Nám volali kluci z ČTÚ, že rušíme už několik měsíců radar, ale na webovkách to nebylo po dobu minimálně 2 měření. Nevšimli jsme si toho, automaticky mám od té doby u všech vysílačů přes frequenci list tyhle frekvence zakázaný, aby se na ně nedalo ani přeladit.
To, že to nebylo na webovkách jim bylo úplně jedno ;) Takže bacha..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

raven-il píše:Tak dneska u nas byli panove z CTU a merili a merili. No a chytli nam jednu ubiquitu, ktera si odskocila kvuli radaru na indoor. Tazke pokuta. Duvod mereni ? Zaprasenej radar. My mame v systemu implementovane automaticke hlidani, co vy ? Je toho tam fat dost.

hele tohle moc nechápu. Přijeli kvůli rušení radaru a přitom si měl nalazeno v indooru?? v indoru přece žádnej radar neni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Myghael

Příspěvekod Myghael » 8 years ago

Když UBNT přelaďuje kvůli radaru, vybere si náhodně (?) jakoukoliv frekvenci z celého pásma, tedy včetně indooru. Pokud tomu nedáš frequency list nebo nepoužiješ zatržítko "Hide indoor".
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

okoun

Příspěvekod okoun » 8 years ago

nechci poučovat ale není náhodou v indooru práve radar pro letecký provoz?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Striker

Pardon, pardon. Omlouvám se, omlouvám se, nebyl to indoor ale 5640.. pevně nastavená :/ naší chybou, ale v měření ČHMÚ se nikdy neobjevila. Přesto nám tvrdili, že to už je několik měsíců co jim to tohle SSID s MAC ruší.
0 x

Myghael

okoun píše:nechci poučovat ale není náhodou v indooru práve radar pro letecký provoz?

A také letecká telemetrie: [url]http://spektrum.ctu.cz/kmitocty?filter[frequencyFrom]=5150&filter[frequencyFromUnit]=MHz&filter[frequencyTo]=5330&filter[frequencyToUnit]=MHz[/url]
0 x

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 8 years ago

Myghael píše:Když UBNT přelaďuje kvůli radaru, vybere si náhodně (?) jakoukoliv frekvenci z celého pásma, tedy včetně indooru. Pokud tomu nedáš frequency list nebo nepoužiješ zatržítko "Hide indoor".

Delaji to jen nektere firmware a jo, zatrzeni hide indoor to resi.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

svestka

Příspěvekod svestka » 8 years ago

raven-il píše:
Myghael píše:Když UBNT přelaďuje kvůli radaru, vybere si náhodně (?) jakoukoliv frekvenci z celého pásma, tedy včetně indooru. Pokud tomu nedáš frequency list nebo nepoužiješ zatržítko "Hide indoor".
Delaji to jen nektere firmware a jo, zatrzeni hide indoor to resi.

asi jsem slepý, ale zatržítko hide indoor nevidím. kde?
díky
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Striker

raven-il píše:Delaji to jen nektere firmware a jo, zatrzeni hide indoor to resi.

Já se s tím setkal úplně u všech FW s tím přelaďování ať už do indooru nebo outdooru ale hlavně to přelaďuje tak 2x - 3x za den.. což je úplně super s tím 5 minutovým prostojem DFS Wait. Ale to ČTÚ taky moc nezajímá :D
Hide Indoor tam teda taky nikde nemám. Já používám frekvence list, kde vyberu všechny od 5500 až po 5700, a 5620 a 5640 přeskakuju.
0 x

Myghael

Já tam to políčko mám hned vedle políčka s frekvencí.
Přílohy
Snímek obrazovky-2.png
Snímek obrazovky-2.png (62.75 KiB) Zobrazeno 3927 x
0 x