zdenek.svarc píše:WillyD píše:Mě jen přišlo divný, že i z jiných příspěvků z jiných těmat tady na webu jsem si všiml, že se tu lidi jaksi "pousmívají" nad tím, když někdo chce připojení přes optiku. Tak jsem nechápal proč.
Je to jednoduché. Ne všichni ISP mají koule dělat optiku, tak si ten hendikep kompenzují v diskuzích. Nedělá to dobrý dojem, ale naštěstí je takových čímdál míň.
Mně se tyhle řeči taky nelíbí. Zaprvé chápu, že se tu o optice píše ironicky, protože často se pod pojmem optika schová i řešení rádio na střeše, kabel do rozvaděče a kabely k lidem. Což se za optiku fakt považovat nedá (snad s výjimkou, když to rádio jede garantovaný Gbit).
Druhá věc je, že každý (každá firma) má svou strategii....nebo by alespoň mít měla. A to že si někdo třeba nechce půjčovat, další by si i půčil, ale v tom současném cenovém a politickém marazmu nevidí dlouhodobou perspektivu a třetí se chystá na prodej a nebo už prodal a tak pro ně nedávají dlouhodobé investice smysl přece není automaticky špatné, slabošké a nebo dokonce nemorální?
Jsem z toho tak znechucen, že nemám ani potřebu se obhajovat, jak my jsme v té optice skvělí.
Nechť každý koná dle svého uvážení (či lépe podle strategie své firmy) a podobné populizmy nechme politikům. Zejména ti Evropští jsou v tom přeborníci. My to tu snad nemáme zapotřebí.