❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Internet Provider v Českých Budějovicích

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
WillyD

Re: Internet Provider v Českých Budějovicích

Příspěvekod WillyD » 8 years ago

hol píše:Ještě doplním, že tady si píší většinou provideři. Takže máme obvykle dobré zkušenosti jen sami se sebou a špatné s těmi, co poskytují internet v našem okolí :)

No vidíš :D a to je přesně ten důvod, proč sem píšu. Protože máte špatné zkušenosti s providerama ve vašem okolí. Pokud se tu na základě toho dozvím ke komu nejít, tak si snáze vyberu z těch, kdo mi zbyde ;) .. to se nebojte házet špínu :D

Mě jen přišlo divný, že i z jiných příspěvků z jiných těmat tady na webu jsem si všiml, že se tu lidi jaksi "pousmívají" nad tím, když někdo chce připojení přes optiku. Tak jsem nechápal proč. :thinking:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

S příspěvkem od hol nezvývá než souhlasit. Krásně napsáno.
Opravdu se divím že kdo má velké nároky na internet se nejdřív nastěhuje a pak teprve řeší co tam je a není. Přece pokud budu vášnivý chovatel šelem tak si také nejdřív nekoupím byt a pak zjistím že se tam šelmy chovat nesmí :)
To samé s internetem. V přvní řadě bych zjistil jestli tam má Starnet optiku nebo jestli je na střeše společná 5Ghz anténa pro celý barák?
Naposledy upravil(a) honzam dne 15 Mar 2017 16:05, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

WillyD píše:No vidíš :D a to je přesně ten důvod, proč sem píšu. Protože máte špatné zkušenosti s providerama ve vašem okolí. Pokud se tu na základě toho dozvím ke komu nejít, tak si snáze vyberu z těch, kdo mi zbyde ;) .. to se nebojte házet špínu :D

A když ti řeknem nejít ke Starnetu? :) Tak to vyřešíš jak? ČB neznám, ale vzhledem k tomu že tam skoro vše skoupili tak to bude těžký.
Viz: viewtopic.php?f=4&t=5742&hilit=starnet&start=300#p202830
0 x

WillyD

​To že nemám chodit ke Starnetu vím i bez vás, to jsem napsal hned v 1. příspěvku. Přišel jsem o radu ohledně ostatních poskytovatelů. Předpokládám, že lidi kteří v tom oboru dělají, tak ví jak je na tom konkurence ne? Proto by mi mohl někdo třeba něco doporučit, nebo naopak od něčeho odradit. Nevím co je na tom tak zvláštní, že se tu ptám.
Nevím, jestli už sis někdy zařizoval podnájem, ale není to tak jednoduchý jak píšeš. Když chci UPC, které má v ČB pokrytí asi v 5ti ulicích a ani v jedné z těch 5ti ulic není volný byt, tak to asi musím udělat jinak ne? To snad není tak těžký pochopit. :rolling_eyes: .. Anebo si myslíš, že si najdu vhodný byt a řeknu majiteli, ať mi s tím počká a nikomu to zatím nepronajímá, a že až se UPC rozhodně někdy možná v budoucnu, že tam rozšíří síť, tak že se tam nastěhuju? :sweat_smile:.. Kdyby UPC bylo třeba v 60% procentech ČB, tak je to něco jinýho. Ale protože jsou jen velmi málo, tak musíš hledat jinde. Jako když bude UPC v ulici XY a nebude tam místo k bydlení, tak by sis tam šel postavit stan, jen proto že tam je net kterej chceš? ..
Ano, je těžký najít něco jinýho než Starnet, proto jsem si sem přišel pro radu :wink: je logický se zeptat lidí, kteří tomu rozumí a ne někde na fóru pro kojící matky ne? :rolling_eyes:
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 8 years ago

Nu, i SmartBox zmiňovaný na začátku je Starnet. Stejně tak je Starnet ta tvoje optika v Týně (pokdu je to Týn n. Vltavou), protože i "značka" Becker už dávno patří Starnetu. A fakticky jdou tvoje data přes pronajaté vlákno z Týna do Č. B., kde to končí u 4ISP, což je firma zajišťující globálně připojení v jednom bodu pro celou skupinu Starnet.
0 x

WillyD

Ano, je to Týn nad Vltavou, ale já nejsem u Backera. Mám internet od Cservisu, který je z Bechyně.

Btw jak si můžu ověřit koho Starnet skoupil a koho ne? Jde to někde vyhledat?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

WillyD píše:Btw jak si můžu ověřit koho Starnet skoupil a koho ne? Jde to někde vyhledat?

Třeba na www.justice.cz ? Ve výpisu majitelů/společníků konkrétní firmy by měl být uveden Starnet.
0 x

DarkLogic

Btw. a nebylo by prostě nejlepší zeptat se lidí v baráku na reference? Ono to neznamená, že když to jde v nějaké lokalitě konkrétnímu poskytovateli blbě, že mu to stejně blbě půjde i jinde.
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 8 years ago

WillyD píše:Mě jen přišlo divný, že i z jiných příspěvků z jiných těmat tady na webu jsem si všiml, že se tu lidi jaksi "pousmívají" nad tím, když někdo chce připojení přes optiku. Tak jsem nechápal proč. :thinking:

Je to jednoduché. Ne všichni ISP mají koule dělat optiku, tak si ten hendikep kompenzují v diskuzích. Nedělá to dobrý dojem, ale naštěstí je takových čímdál míň.
0 x

shimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod shimmi » 8 years ago

Dobrý den,

čtu tady Vaše diskuse z pozice "klienta co hledá bomba net" a protože mi téma přijde živé a zajímavé, dovolím si napsat k tomu pár názorů z pozice manažera na určité pozici ve skupině NECOSS/STARNET, který se bere jako "víc technik než obchodník". Naži kolegové co jsou "obchodnější" by psali asi uhlazeněji a korektněji :) Neříkejte tomu oficiální vyjádření, ale pokus hodit do pléna pár nefiltrovaných informací.

Zaprvé zapomeňte na pojem agregace, dnes je to nablblá mantra firem (a státu) a subjeků, co nepochopili, že drtivou většinu nákladů nedělá "konektivita", ale dobře udělaná last mile a MAN páteře. Konektivita (při našich velikostech) dělá z ceny přípojek řádově desetikoruny a je úplně vuřt jestli jde o přípojku 30M, 100M nebo 1G. Nemá cenu to rozlišovat. Nás daleko více "bolí" torenťák, nebo klient co nevypíná svoji TV na vesnické 30M Wifi přípojce (protože ucpe velké procento kapacity bodu), než člověk na gigabitu někde ve městě, co se nechová jako hovado. Firma s naší infrastrukturou řeší upgrade celkové konektivity (s lehkou nadsázkou) "nataháním dalších patchcordů mezi racky k dalším operátorům v Praze na Sitelu".

My agregaci neudáváme, protože se ji snažíme nemít. Tj upgradujeme cokoliv když se to blíží k saturaci. Neříkám, že na Wifi se to vždy daří, ale na optice je to u nás interně neomluvitelné. Žádný shaping nemáme, vše rveme silou (i když možnosti do budoucna studujeme, jako ochranu před klienty, kteří jsou shopni opravdu z různých důvodů (zavirované PC) hltit gigo a zmrvit tím vše ostatní připojené do switche v domě).

Neřeknu Vám co máme v Riegrově (někde již je optika, někde ne) - když pošlete adresu, zjistíme Vám to obratem

Ad sloučení našich firem. Opravdu máme stále vlastní osobité teamy a některé firmy i nezávislou konektivitu (NECOSS - za který kopu, hoďte si whois na AS49985 - žádný STARNET tam není :) ), ale sedmý rok po koupi _spoustu_ procesů a lastmile slučujeme. Třeba na optiku v ČB máme mezifiremní team, ve kterém jsou lidi z INET4, NECOSSu i STARNETu a ten jede dávno společnou lastmile (fakt nebudeme tahat několik vláken per firma :) ), nad kterou naše firmy pak operují)

Ad UPC: UPC je náš důležitý dodavatel, několik 10Gbps okruhů z ČB máme od nich, ale v lastmile v ČB naprosto dominujeme - proto tu optiku nestavěli a veškeré kabely co mají lokálně po městě jsou jen koax. Fakt je v ČB nesmysl říkat "není tu UPC, ach jo". I malé firmy s optikou budou lepší než oni.

Vyberte si samozřejmě zcela svobodně, můžete zkusit kohokoliv, ale nejsilněší infrastrukturu tam máme my. I kdybysme tam měli jen Wifi, AP bude 100m vedle a ne přes 5 ulic, jako u menších firem. Nebudu sdělovat částku, kterou jsme za minulý rok nacpali (jen) do optik v ČB, ale věřte, že je srovnatelná s kompletním obratem místních menších. Je pravda, že proti nám umí jít o nějakou 10kačku níž, což my při našich parametrech dělat nebudeme.

Budu samozřejmě rád, pokud nás zkusíte, nicméně toto jsem nenapsal primárně abych Vás "uhnal", ale kůli profesní únavě z klišé ala agregace a podobných :)
3 x

DarkLogic

zdenek.svarc píše:Je to jednoduché. Ne všichni ISP mají koule dělat optiku, tak si ten hendikep kompenzují v diskuzích. Nedělá to dobrý dojem, ale naštěstí je takových čímdál míň.

Ale Zdeňku, taková poznámka není fér. Každý je přesvědčen o něčem jiném - někomu to dává finanční smysl, někomu ne a někdo si to prostě nemůže dovolit. Ale rozdělovat to hned na odvážné a posrané, to není pěkné. Stejně tak by někdo mohl říct, že ti, co mají koule, dál poskytují a svou firmu neprodali. Ale tobě to dávalo jiný smysl, tak jsi prodal...a co je na tom?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

shimmi píše:Žádný shaping nemáme, vše rveme silou

jo, to lecos vysvětluje. Třeba ty 3 klienty od vás za posledních 14 dní :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator

DarkLogic píše:Ale Zdeňku, taková poznámka není fér. Každý je přesvědčen o něčem jiném - někomu to dává finanční smysl, někomu ne a někdo si to prostě nemůže dovolit. Ale rozdělovat to hned na odvážné a posrané, to není pěkné. Stejně tak by někdo mohl říct, že ti, co mají koule, dál poskytují a svou firmu neprodali. Ale tobě to dávalo jiný smysl, tak jsi prodal...a co je na tom?

Lehce offtopic, takže to v rámci stručnosti zboduju:
1) V roce 2017 zbývá skutečně minimum případů/lokalit, kde by optika nedávala finanční smysl.
2) Optiku si nemůže dovolit ten, kdo pojal nízké ARPU jako konkurenční výhodu, takže si nemůže dovolit ani úvěr.
3) Kdo prodal firmu a všechny teď přesvědčuje, že mají udělat to samé, určitě koule nemá, avšak o nikom takovém nevím.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

zdenek.svarc píše:1) V roce 2017 zbývá skutečně minimum případů/lokalit, kde by optika nedávala finanční smysl.

to je samozřejmě totální nesmysl
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator

shimmi píše:Dobrý den, čtu tady Vaše diskuse z pozice "klienta co hledá bomba net" a protože mi téma přijde živé a zajímavé, dovolím si napsat k tomu pár názorů z pozice manažera na určité pozici ve skupině NECOSS/STARNET, který se bere jako "víc technik než obchodník" ...

Tomáši, tvůj kultivovaný projev nabourávající léty budovaný "stáárnet image" se mi vůbec nelíbí. Svět jde dprdl, nic už není jak bývalo :grinning:
0 x