❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zasekávání wlan na RB

Návody a problémy s konfigurací.
pgb

Zasekávání wlan na RB

Příspěvekod pgb » 8 years ago

Snad se to někomu bude hodit ... pokud se Vám zasekává někde naprosto náhodně wlan část na RB (klienti se odpojí a nikde žádná chyba), tak tohle to vcelku ohlídá a pošle email.

{
:local Interface wlan1

:local sysname
:set sysname [/system identity get name]
:local prijemce
:set prijemce XXXXXX@XXXXX.cz
:local IPadresa [/ip address get [find interface="ether1"] address];

:local Pripojeni [/interface wireless registration-table print count-only where interface="$Interface"]
:if ( $Pripojeni=0) do={
/interface disable [find name=$Interface]
:log error "Reset interface $Interface"
/tool e-mail send to=(prijemce) server="111.111.111.111" from="wlan.regcheck@XXXX.XXX" subject="Reset $Interface na $IPadresa $sysname"
:delay 1s
/interface enable [find name=$Interface]
}
}
0 x

Pelirob

Příspěvekod Pelirob » 8 years ago

Dobrý den,
hodí se. Minulý týden jsem plácal něco podobného, ale ten Váš script má některé věci udělané lépe.
Mimochodem od kdy se Vám ten problém s tuhnoucí wlan projevuje? Máme jedno APčko, které asi dva roky fungovalo bez problémů a zhruba posledních 1/2 roku se to stává 2-3x/měsíc. Kolega razí teorii, že s 6.10 a 6.19 se to nestalo nikdy a začalo to dělat, až někde po 6.26 a novějších.
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

Řešilo se to tu a nikdo se ke kloudnému výsledku nedobral, prý se to objevuje i na nových FW 6.38.xx

někdo tvrdí že
- špatné napájení
- vadný hw
- někdo sw chyba

Dělá mi to na dvou místech s SXT, ale když tam dám jiné tak žádná změna, kabely jsem neměnil, trafa jsem zkusil jiná a vždy stejné, náhodně se to 1x za 2-3 měsíce sekne. Nejnověji mi to udělalo na RB912UAG-5HPnD s hornem. Fw 6.36.4 + 802.11a.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Pokud se jedná o to že se z AP odpojí všichni a pomůže jen restart tak nám to dělala jedna rb711GA. Po výměně za rb912 + POE panel zatím 7dní OK
0 x