❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Signamax 065-7727S odmlčí sa management

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Noxus28

Signamax 065-7727S odmlčí sa management

Příspěvekod Noxus28 » 8 years ago

Dobrý deň, ahojte
Mám v práce na sieti asi 10 kusov switchov 065-7727S a od piatku mám problém že sa časť z nich proste odmlčí na management vlane, neide ping, neide web, snmp - pritom ale switch na Vlan, ktoré sú pridelené portom ďalej funguje.
Management je na VLAN1. Sem tam sa ešte dalo dostať do logu a tam bolo len "warm start" a uptime pár sekúnd.
Switche vo vedľajšej budove na tej istej Vlan1 si spokojne fungujú ďalej. Nejak to neviem pochopiť, mám na mgmt VLAN1 desiatky zariadení a fungujú bez problémov, Torch tiež nič divné neukázal... len 6 switchov prestane odpovedať... :expressionless:
Nemáte s tým niekto skúsenosť?
Ďakujem pekne
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

menicks

Příspěvekod menicks » 8 years ago

Managment máme ve stejné vlaně a switch switchuje, odmlčí se mnmgnt ale stává se to velmi málo třeba jednou za 3 roky.
0 x

Noxus28

Vďaka za info, keď som ich natvrdo vytiahol z el. tak do 5 minúť chcípli znovu.
Ak by im niečo v sieti vadilo tak to beriem že chcípnu všetky nie iba 6 vybraných, konfig aj fw majú všetky rovnaké a aj s IP je to na preskáčku :(
0 x

Noxus28

No asi sa celkom blížim k určeniu pôvodcu problému - UNIFI AP.
Ako náhle updatnem firmware tak začne padať management na signamax swičoch. Akým zázrakom neviem....
UAP-LR a Signamax majú management VLAN1. Po update UAP firmware na 3.7.37.6065 alebo 3.7.40.6115 ide signamax do 2 minút dokelu. Pokiaľ vrátim firmware na 3.2.12.2920 čo bol pri kúpe tak týždeň všetko v poriadku...
Niekto nejaký nápad? okrem toho že si asi budem musieť rozhodiť VLANy?
0 x