❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 8 years ago

Pintero píše:Opravdu se nechci dohadovat, ale myslím si, že při podzimním zdražením nabídky Standard a Max přibyl jediný placený program a to AMC v SD verzi a totožný AMC v HD verzi. Pokud placených programů přibylo více, opravte mne prosím.

Markiza Internationa, Minimax, Megamax, AMC SD a AMC HD, přidávali jsme nekteré HD kanály, které jsme nově nabrali (Primy a Novy, ty které jsme předtím neměli v HD.).
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

beny-dka

Příspěvekod beny-dka » 8 years ago

Dobrý večer

Chci se zeptat zda poslední dobou nepozorujete zhoršenou kvalitu přenosu obrazu u unicastu? Časté výpadky zasekávání obrazu atd, hlavně ve špičkách.
Konektivitou to u nás určitě není.

Děkuji za info
Beny
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Výpadky nepozoruji, jen co proběhlo v předchozích postech. Spíš si více častěji všímám údajně neopravitelné (nebo se to opravuje víc než rok) přeskakování obrazu.
Při sledování filmu si přeskočení obrazu o 10-15s ani nevšimnu, ale zpráv je to brutus :evil:
0 x

dkulda

beny-dka píše:Dobrý večer

Chci se zeptat zda poslední dobou nepozorujete zhoršenou kvalitu přenosu obrazu u unicastu? Časté výpadky zasekávání obrazu atd, hlavně ve špičkách.
Konektivitou to u nás určitě není.

Děkuji za info
Beny

Včera kolegové řešily zatím mě neznámý problém s naší CDN...Tuším že první zpráva byla po 19:00.
0 x

dzejhoda

Příspěvekod dzejhoda » 8 years ago

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, v jaké stavu řešení jsou:
1, přeskakování obrazu na stb albis, viz diskuze o skocích na lyžích,
2, kdy bude k dispozici aplikace na Samsung smart televize.

Diky za odpovědi.

Lada
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

dkulda píše:...chteli bychom vytvorit pravidelne misto kde vzdy najdete aktualni skaldbu atd. v tomto je stale prostor se posouvat nekam kupredu.

Místo máte, tím by měl být Iptvadmin. Sám bych se rád podíval, když uživateli přiřazuju balíček, co tam doopravdy je za kanály.
0 x

dkulda

DarkLogic píše:
dkulda píše:...chteli bychom vytvorit pravidelne misto kde vzdy najdete aktualni skaldbu atd. v tomto je stale prostor se posouvat nekam kupredu.

Místo máte, tím by měl být Iptvadmin. Sám bych se rád podíval, když uživateli přiřazuju balíček, co tam doopravdy je za kanály.

IPTVadmin je takový startup systém, který se ukázal své hranice pro další rozšiřování. Jistě Vám přišla roadmapa, kde si již píše o "backoffice systému". Kolegové na něm dělají už asi 5. měsíc :shock: .Koncem března bude API, kteér předáme ISPAdminu a OGsoftu pro implementaci do jejich systémů. V tuhle chvíli si musíme vystačit našim cloudem, kde sdílíme soubory a další věci formou odkazu. Není to kdoví co, ale snad je to lepší než nic.
0 x

dkulda

dzejhoda píše:Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, v jaké stavu řešení jsou:
1, přeskakování obrazu na stb albis, viz diskuze o skocích na lyžích,
2, kdy bude k dispozici aplikace na Samsung smart televize.

Diky za odpovědi.

Lada

add1. tot je problem players v box, kde je problem na úrovni přehrávače. Pokud je na trase problém, nebo pokud stream obsahuje na zdroji nebo po transkodingu chyby, player v boxu s tím má problém, nepřehraje daný segment a zahodí ho... proto ten lyžař co není vydět jak letí. Kolegové prováděli optimalizaci procesu transkodingu a ingestingu, tak aby minimalizovali dopad celého procesu na kvalitu streamu, což se snad povedlo, ale pokud je problém někde jinde, třeba na trase, nebo lokálně u zákazníka, problém "lyžař" se objeví.

add2. v aktuální roadmapě je termín červen pro beta verzi a červenec pro produkci. Protože využíváme číst systému 3.strany nejsme schopne teď v březnu zaručit, že se to neposune. Ale termín je zatím spíše realný, než optimistický (už v něm je nějaká rezerva :roll: ).
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

1) takže z vaší strany vyřešeno? Pokud se tedy problém objevuje stále bez jakékoliv změny, tak je to už chyba na trase a ne v nepovedené implementaci streamů a přehrávače v boxech?
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:1) takže z vaší strany vyřešeno? Pokud se tedy problém objevuje stále bez jakékoliv změny, tak je to už chyba na trase a ne v nepovedené implementaci streamů a přehrávače v boxech?

Záleží na jakých kanálech, myslím, že ještě není překlopeno 100% programové skladby.Ale co jsem sledoval, asi před měsícem, cca 15 kanálů na novém ingestingu, tak to jelo v poho...Od té doby jsem telku neviděl :( , a info mám jen od kolegů...
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 8 years ago

Doplním abyste měl informace i z "pole", že přeskakování je pořád v kurzu a prakticky bez změny. Stále mám tedy za to, že se přeskakování projevuje jenom v živém přenosu, nikoliv v záznamu. Když už, tak TV sleduji jenom ze záznamu, ale informace mám od zákazníků, kteří mě na to upozorňují pořád dokola.

Edit: kdysi dávno jste mi psali, že máte nové SDKčko s přehrávačem do boxu a nějak se nedařilo ho implementovat. Jak jste na tom teď?
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:Doplním abyste měl informace i z "pole", že přeskakování je pořád v kurzu a prakticky bez změny. Stále mám tedy za to, že se přeskakování projevuje jenom v živém přenosu, nikoliv v záznamu. Když už, tak TV sleduji jenom ze záznamu, ale informace mám od zákazníků, kteří mě na to upozorňují pořád dokola.

Edit: kdysi dávno jste mi psali, že máte nové SDKčko s přehrávačem do boxu a nějak se nedařilo ho implementovat. Jak jste na tom teď?

Nevím kdo Vám co kdy psal (a pokud jsme to byl já tak si to už také nepamatuji), zkusím to od kolegů zjsitit, případně dohledat mail. S SDK jejich funkčností a kompatibilitou je to děs. V nové verzi opraví to co nešlo minule, ale schovaj tam další vlastnosti, které se projeví když to nejmíň potřbeujem, a pak 14 dní hledáme jehlu v kupce sena, a když už nevíme kudy kam trávíme den se sepsáním reportu pro vendora a ten pak odpoví, že se jedná o chybu a že ji odstrnaí v další verzi SDK. Někdy s emi chce řvát (jak kdy někdy spíš brečet, někdy spíš křičet :lol: ).
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

dkulda píše:V tuhle chvíli si musíme vystačit našim cloudem, kde sdílíme soubory a další věci formou odkazu. Není to kdoví co, ale snad je to lepší než nic.

Ten cloud je opravdu taková nouzovka. Taky by to chtělo nějaký changelog, kam by se dávaly záznamy, kdy a co bylo přidáno/ubráno v programové skladbě. Já třeba vůbec nepostřehl, že už nění k dispozici JOJ a JOJ Plus. Zjistil jsem to až z posledního mailu (o zrušení TV Doma), kde ze znění jsem pochopil, že JOJky byly odstraněny už před nějakým časem a nahrazeny JOJ Family. Přitom když přijde mail s informací o nějaké změně, tak to hned měním na webu, ale tohle mi úplně uteklo.

Je taky fajn, že v cloudu se dají najít loga ke stanicím, ale je v tom dost guláš a třeba právě JOJ Family jsem tam nenašel. Nebylo by od věci, kdyby poskytovatelé měli loga pěkně pohromadě. Jasně, můžu je hledat různě v zákoutích internetu a doufat, že nalezené logo není zrovna nějaká zastaralá verze, ale proč to nedat k dispozici, kdy už je sami používate. Btw. najít logo jakési té lázeňské televize byl pěkný oříšek :-)
0 x

dkulda

DarkLogic píše:
dkulda píše:V tuhle chvíli si musíme vystačit našim cloudem, kde sdílíme soubory a další věci formou odkazu. Není to kdoví co, ale snad je to lepší než nic.

Ten cloud je opravdu taková nouzovka. Taky by to chtělo nějaký changelog, kam by se dávaly záznamy, kdy a co bylo přidáno/ubráno v programové skladbě. Já třeba vůbec nepostřehl, že už nění k dispozici JOJ a JOJ Plus. Zjistil jsem to až z posledního mailu (o zrušení TV Doma), kde ze znění jsem pochopil, že JOJky byly odstraněny už před nějakým časem a nahrazeny JOJ Family. Přitom když přijde mail s informací o nějaké změně, tak to hned měním na webu, ale tohle mi úplně uteklo.

Je taky fajn, že v cloudu se dají najít loga ke stanicím, ale je v tom dost guláš a třeba právě JOJ Family jsem tam nenašel. Nebylo by od věci, kdyby poskytovatelé měli loga pěkně pohromadě. Jasně, můžu je hledat různě v zákoutích internetu a doufat, že nalezené logo není zrovna nějaká zastaralá verze, ale proč to nedat k dispozici, kdy už je sami používate. Btw. najít logo jakési té lázeňské televize byl pěkný oříšek :-)

Nějaká loga tamjsou, ale v minulém týdu kolega dělal update a všech log, které máme v nabídce a měl by být aktuání adresář, kde najdete aktuální loga v jedné velikosti, tak abyste je přes ctrl+Cizí a ctrl+Vlastní mohli použít. :lol:
0 x

borek

Příspěvekod borek » 8 years ago

4network není pro starší lidi se slabším zrakem. Platí to jak pro Android aplikaci, tak pro Arris VIP. Chtělo by to asi tak o polovinu větší písmenka.
0 x