❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

802.11ac

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
CrazyApe

Re: 802.11ac

Příspěvekod CrazyApe » 8 years ago

basty píše:to nedokazu rict cim to je.. mozna tam mate nejaky velky ruseni a proto to nejede...

ja pouzivam nstream od A a nikdy takto problem nebyl.

Ja mam asi velke ruseni na cele siti :( :D :D kdekoliv dam nstreme tak se to odpojuje :( meli by tu NV2 dat dokopy protoze tam kde dam NV2 jede mi ptp v AC 80 Mbit v 20Mhz a kdyz tam dam 80211 nebo nstreme jede to prez 100 ale odpjuje se, coz me dost sere
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

Nějak se v tom teď ztrácím, jede teď tedy někdo v NV2 na AC? A jede to dobře? Mám síť postavenou na NV2, takže když bych přecházel na AC, tak v NV2... Teď je NV2 dost spolehlivý, respektive o problémech ani nevím...
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

hapi

Příspěvekod hapi » 8 years ago

proč by nv2 nefungovala? jak na to někdo přišel?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 8 years ago

hapi píše:proč by nv2 nefungovala? jak na to někdo přišel?

to jsem psal já a myslím že i někdo přede mnou. Situace asi rok stará, RB921 nebo jiný (AC) na AP, nv2 a klienti AN....prostě příprava na mix mod ACN. Měli jsme to asi na 3 místech a kravlo to, chvílema neměřitelnej upload, nízký downloady (jakože třeba 10Mb). Nepomohlo nic, ani přepnutí AP do AN toho vysílacího RB. Když se dal nstreme nebo 811, tak se to opravilo, ale zase byl problém, že se klienti odpojovali, uptime nebyl delší než den, dva....což nás ja tu psal kolega sralo. Nakonec jsme všechny AC bordy na APčkách vyměnili za RB911 a tím se to vyřešilo. Ono nám i chvíli trvalo, než jsme na to přišli, že je to tím.

Proto byl můl dotaz, zda už:

-AC a NV2 funguje, ideálně v mixu
- a pokud ne, zda se klienti v nstreme už neodpojují, že bychom jeli ACN v nstreme (což si btw můžeme zkusit i na AN kdekoliv)
0 x

CrazyApe

AC jede v NV2 ok ale v 802.11 nebo v nstreme jede rychlejc
Mix N a AC jede ok v NV2
Mix A/N/AC mi delal neuveritelny bordel kdyz sem proti takovemu sektoru v NV2 pripojil neco v A.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 8 years ago

Tak s tim poslednim bodem naprosty souhlas, musel jsem radio AC RB mANTBox 15s prepnout do only A abych jel i s klienty ne AC, jinak odpojovani a katastrofa.
Proste mix klientu A, N a AC nedela vubec dobre :-(
0 x

CrazyApe

Na vysilani muze byt nastavene Mod na A/N/AC ale nesmi tam byt zadny "klient" s Ackem. Tzn mix N/AC je ok.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 8 years ago

Bylo by fajn psat verze na jakejch se to jak chová. :-)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 8 years ago

U mne na AP 6.38.1 a klienti vesmes 6.36.3 a ACckovi 3.38.1.
Ale dela to vsude i kde jsou 6.38.1 komplet vse - problem s A-ckem.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 8 years ago

Co tady porad resite, ctete vubec forum? Uz tak pred 2-3 roky se zde psalo, ze mixovat A a A/N klienty je blbost. Vzdyt to bude uplne stejne i u A a A/N/AC. Na to Vam zadna verze nepomuze.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 8 years ago

Mix klientů A a N vůbec nevadí. Máme to skoro na každém sektoru.
0 x

pepulis

honzam píše:Mix klientů A a N vůbec nevadí. Máme to skoro na každém sektoru.

Mix klinetu nevadi, pojede to, ale snizi se max. dat. tok na sektor. Vazne tady toho je hodne napsane za posledních mozna i 5 let. Jakmile zacne Ackovy klient tahat, docela hodne zabiji max. přenosovou kapacitu sektoru.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 8 years ago

To je jasné. Ale u kombinace N / AC by to nemuselo to zhoršení rychlosti nemuselo být tak znatelné, nebo ano?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

pepulis

Petr S. píše:To je jasné. Ale u kombinace N / AC by to nemuselo to zhoršení rychlosti nemuselo být tak znatelné, nebo ano?

Jak je to v kombinaci N / AC nevim (nemam na sektoru takove AC klienty, kteri by nejak stahovali), ja reagoval prave na to Acko.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 8 years ago

od ktorej verzie myslite ze je lepsie opat pouzivat nstreme?

mi sme bud pouzivali nv2 ale mi sme zas mali opacnu skusenost v zarusenej oblasti mi lepsie islo len 802.11n ako s nv2 proste to bolo tabilnejsie a ten ping tak nelietal....

na spoje tiez davate len nstreme?
0 x