Ahoj,
čím zabránit tomu, aby padal TX rate a CCQ u méně aktivních klientů? Mrknu na sektor kde je 10 zařízení a některá z nich jsou na nízkých linkovačkách a s malým CCQ. Stačí ale na klientovi rozjet např. Btest nebo aby tam byl větší přenos a link vyskočí na 115Mb a CCQ 90+ a dál není problém přenášet několik desítek Mb. Ale jak je zase chvíli klient neaktivní, tak link padá. ROS 6.34.1 a 6.36. Je jedno jaká je verze.
Štve mě to hlavně proto, že "přelinkování" na vyšší rychlosti chvíli trvá a pak je to znát i na speedtestu kde je vidět, jak rychlost postupně naskakuje od 1-16Mb. Pokud je link na 115Mb, tak rychlost vyskočí prakticny hned na 16Mb a drží.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Padání CCQ a rate
-
- Kontaktovat uživatele:
hmmm, proč to vyskočí jenom na 16Mbit? testuješ speedtestem do netu? na usmolenejch 16Mbit by to mělo vyskočit za 1-2 sekundy, to neni žádná rychlost.
proč máš rate jenom 115Mbit? nemělo by bejt 130 případně 144? že ty sis pohrál s data rate?
Jestli je to jak píšeš tak máš chybu jinde, rychlost nahoru nevyskakuje hned z jinýho důvodu, předpokládám že tam máš nv2 tak přepni na nstreme jestli bude změna. Samozřejmě jestli máš nastavení data rate růčo tak to dej do defaultu.
proč máš rate jenom 115Mbit? nemělo by bejt 130 případně 144? že ty sis pohrál s data rate?
Jestli je to jak píšeš tak máš chybu jinde, rychlost nahoru nevyskakuje hned z jinýho důvodu, předpokládám že tam máš nv2 tak přepni na nstreme jestli bude změna. Samozřejmě jestli máš nastavení data rate růčo tak to dej do defaultu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Nstreme neni podle me reseni. Budou se ti zase odpojovat klienti s hlaskou not pooled for to long atp..
My jedem v NV2 6.38 a dataraty sou na 6,5mbit jen po pripojeni klienta k ap, jakmile zacne proovz natahne se to nahoru a drzi až do te doby nez klient zmizi z registrations (reboot zarizeni). Nekde bude neco jineho spatne. CCQ mam taky ale 10% dokud tam neni traffic ale neresim to nejak ..
My jedem v NV2 6.38 a dataraty sou na 6,5mbit jen po pripojeni klienta k ap, jakmile zacne proovz natahne se to nahoru a drzi až do te doby nez klient zmizi z registrations (reboot zarizeni). Nekde bude neco jineho spatne. CCQ mam taky ale 10% dokud tam neni traffic ale neresim to nejak ..
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
16Mb je klientský tarif. Rychlosti se jinak šplhají někam k 50-60Mb na 1TCP. Rate 115 je schválně, mám povoleno maximálně MCS13, víc nemá smysl, protože i když se dostane link na 130/144 tak jsou rychlosti +- stejné. NV2 s nastavením 2ms.
Na jiných APčkách se to děje v mnohem menší míře, skoro vůbec. SAr2 a 912ky drží prakticky bezproblémů, i když jsou to AP v zarušenějším místě. Ale tady na RB922UAGS-5HPacD a RF-horn se to děje furt.
Na jiných APčkách se to děje v mnohem menší míře, skoro vůbec. SAr2 a 912ky drží prakticky bezproblémů, i když jsou to AP v zarušenějším místě. Ale tady na RB922UAGS-5HPacD a RF-horn se to děje furt.
0 x
Taky 922UAGS mod only n, nv2, cell radius 15km, milisekundy na auto, 6.38 ros.
0 x
Jeste mi delavalo hodne bordel kdyz jsem mel A/N a mel tam jednoho klienta nebo vic v Acku s RB411 a CM9 napr.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, přepnul jsem na only-N, nechal jsem rates v defaultu a stejně to padá. Hodinu to drželo na všech klientech a pak to postupně lehne u těch, kteří nepřenáší data. Ještě vyzkouším čisté Nko a nstream, ale radši bych NV2ku.
- Přílohy
-
- link,ccq2.JPG (34.07 KiB) Zobrazeno 3119 x
0 x
Já nevím ale přijde mě to jako vlastnost. Mikrotik nikdy nedrží vysoký datarate pokud klient nic nepřenáší...
1 x
je to jak píše Honzam, viz třeba http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=50215
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takže to není chyba, to je vlastnost. Hledal jsem, ale tohle vlákno na mikrotiku jsem nenašel. Díky
0 x
Je to vlastnost ale "propočet" lze lehce urychlit
Karta WLAN / Data Rates překlik na Configured a pak na kartě HT MCS nechat zaškrtnuto kupříkladu (pouze) MCS0 MCS1 + MCS14 MCS15 + MCS22 MCS23
Karta WLAN / Data Rates překlik na Configured a pak na kartě HT MCS nechat zaškrtnuto kupříkladu (pouze) MCS0 MCS1 + MCS14 MCS15 + MCS22 MCS23
0 x